kendine iyi gelecek esma yı bulmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Aglet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aglet

Kayıtlı Üye
herkese merhabalar. bu konu hakkında araştırma yaptım ama doğru bilgiye ulaşamıyorum. kendime iyi gelecek o esmeyı bulmak istiyorum. nasıl yapabilirim

herkese merhabalar. bu konu hakkında araştırma yaptım ama doğru bilgiye ulaşamıyorum. kendime iyi gelecek o esmeyı bulmak istiyorum. nasıl yapabilirim
Her esma her müslümana iyi gelir. Esmanın ebcediyle kendi isminin esması toplanır 41 çıkarılır. Günlük çekilmesi gereken zikir sayısı bulunur. Bulunan sayıyı ebced tablosundan kelime yapılıp sonuna xx(şer veya hayır için bir ek. Vebal almak istemem) eklenir azimet oluşturulur. Gününü saatini bulursun. Zikir çekerken tütsü yakarsın. Bu dediğim havass içindir. Ruhaniyetlerle uğraşmanı tavsiye etmem sadece esma zikri çekmen ve namazını dosdogru kılman yeterlidir

Her esma her müslümana iyi gelir. Esmanın ebcediyle kendi isminin esması toplanır 41 çıkarılır. Günlük çekilmesi gereken zikir sayısı bulunur. Bulunan sayıyı ebced tablosundan kelime yapılıp sonuna xx(şer veya hayır için bir ek. Vebal almak istemem) eklenir azimet oluşturulur. Gününü saatini bulursun. Zikir çekerken tütsü yakarsın. Bu dediğim havass içindir. Ruhaniyetlerle uğraşmanı tavsiye etmem sadece esma zikri çekmen ve namazını dosdogru kılman yeterlidir
çok teşekkür ederim. sadece bana iyi gelmesi için bulmaya çalışıyorum.

Her esmanın kendi frekansı yani etki alanı olduğunu göz önünde bulundurmanızda fayda var. İnsan, kader planında esma tecellisidir fakat her insan tek bir esmadır diyemeyiz. Örneğin siz eksiği adalette görürsünüz oysa ilahi yasa ; cabbar olmayan adil olamaz diyebilir. Eksik olan yalnızca isim değildir, o isme taşıyıcı olacak uygulayıcı koddur.

Bana ne iyi gelecek sorusuna verilecek en güzel yanıt Fettah esmasında yatar. Eminlik duymak istiyorsanız niyetinizi alın ve Fettah esmasını zikredin. Her şeyi açan yani anahtar görevi gören güzel çalışmalardan. Siz yalnızca kararlı olun yeterli. Hatta ebcedi değerince zikir yapacaksanız, en az kendisiyle çarpımı (karesi) adedince başlayın. Sonrasında bırakın ihtiyacınız _size iyi gelecek olan_ doğru kaynaktan bildirilsin.

Yada, 19 Hacet namazı yapabilirsiniz. Niyetinizi yine sorunuz üzerinden alarak, cevap gelene kadar devam edebilirsiniz.

Size iyi gelen esma duruma göre değişir. Tüm esmaları bi kere kesin olarak tanımak ve tecelli alanlarını idrak etmek gerekir. Bunu yapmazsak Esma taraftarlığı yapmış oluruz. Bu durum B12 almak için her öğün kırmızı et yemek gibidir. Bir sürü yan etki çıkarır. Aslında bir esmaya yönetici esmam diye abanmak, sadece La notasına basmak gibidir. Rahatsız eder. Delirtici bir sese dönüşür. Diğer notaları eksik bırakırsanız akış oluşmaz, müzik oluşmaz, bütünlük oluşmaz, bütünlük oluşmazsa kalp yine hasret enerjileri özler ve diğer esmaları da çağırmaya başlar.

Herkesin bir esması vardır. Ama o esmalar diğer geri kalar esmaların omuzlarında yükselir. Hastaneye işiniz düşerse Şafi esması sahneye çıkar. Mahkemeniz varsa Adl, iftiraya uğradıysanız Kuddüs esması, iş kurmak için atılım yapamıyorsanız Mukaddim esması...

Yönetici esma içinde bulunduğunuz duruma göre değişir. İsminiz zaten kaderinizdir o yüzde kaderinizi yöneten isminizin fonetiğine denk gelen esma sizi konfor alanınızdan çıkarmadan, zaten kaderiniz üzre bir akışta geliştiren bir esma olabilir. Çünkü ağır imntihan verilirse alınır. Verilmezse talep edilmez. Talep eden perişan olur. Bu usuldür. Bize kendimizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme diye ayet var. O yüzden evvela güzel isim koymak gerekir.

Son düzenleme:
Her esmanın kendi frekansı yani etki alanı olduğunu göz önünde bulundurmanızda fayda var. İnsan, kader planında esma tecellisidir fakat her insan tek bir esmadır diyemeyiz. Örneğin siz eksiği adalette görürsünüz oysa ilahi yasa ; cabbar olmayan adil olamaz diyebilir. Eksik olan yalnızca isim değildir, o isme taşıyıcı olacak uygulayıcı koddur.

Bana ne iyi gelecek sorusuna verilecek en güzel yanıt Fettah esmasında yatar. Eminlik duymak istiyorsanız niyetinizi alın ve Fettah esmasını zikredin. Her şeyi açan yani anahtar görevi gören güzel çalışmalardan. Siz yalnızca kararlı olun yeterli. Hatta ebcedi değerince zikir yapacaksanız, en az kendisiyle çarpımı (karesi) adedince başlayın. Sonrasında bırakın ihtiyacınız _size iyi gelecek olan_ doğru kaynaktan bildirilsin.

Yada, 19 Hacet namazı yapabilirsiniz. Niyetinizi yine sorunuz üzerinden alarak, cevap gelene kadar devam edebilirsiniz.
19 hacet namazı tarifini yazabilir misiniz

19 hacet namazı tarifini yazabilir misiniz
5 vakit namaz şartı var.

Her namazın farzından sonra ( selam verdikten sonra ) yerinizden kalkmadan esmaları zikrediyorsunuz : '' Ferdün, Hayyun, Kayyumun, Hakemun, Adlun, Kuddüsun '' bu altı ismi 19 kez tekrar etmeniz gerekiyor. Dilerseniz esmaların öncesinde Allahu Ekber tesbihatı da yapabilirsiniz. Sonra dua ve niyet.

19 gün aralıksız devam etmelisiniz.

İsimleri bir heksagramın köşeleri gibi düşünebilirsiniz. İç dünya ve dış dünya, niyet ve motivasyon odaklı Davud kalkanı.

Geri