1. Karmadan kurtulamazsin Cunku her an katmanı yaratırsın. Farkındalığıni arttirirsan Karman da o farkındalığa göre olusur.merhaba, beni çok rahatsız eden bir konu var.. okuduğuma göre annelerimizin hiç anlatmadığı, anlatamadığı travmaları bize miras kalabiliyormuş.. bu konuda anneyi konuşturmamız lazımmış.
bundan nasıl kurtulabiliriz bilen var mı? birbirimize yardımcı olalım..
Karma annenizin ya da babanızın yaptığı şeylerin size dönmesi değildir. Karma kavramı ayrıdır. Siz birine bi kötülük yaparsınız o kötülük size geri döner. İyilik yaparsanız da aynı şekil. Kısaca karma denilen kavram Kişinin yaptığı eylemler sonucunda yani iyi ve kötü hareketlerine karşılık olarak evren tarafından verilen karşılık. Ne ekersen onu biçersin gibi düşün.merhaba, beni çok rahatsız eden bir konu var.. okuduğuma göre annelerimizin hiç anlatmadığı, anlatamadığı travmaları bize miras kalabiliyormuş.. bu konuda anneyi konuşturmamız lazımmış.
bundan nasıl kurtulabiliriz bilen var mı? birbirimize yardımcı olalım..
okuduğuma göre annelerimizin hiç anlatmadığı, anlatamadığı travmaları bize miras kalabiliyormuş.. bu konuda anneyi konuşturmamız lazımmış.
bu konuda anneyi konuşturmamız lazımmış.
Evrimsel birşey aslında onun yediği zehirli meyveyi yeme hayatta kal. O meyveyi görünce kork niye travmalar aktarılır.Doğru, ama onun yapamadığını sen yapabil diye. Onun akıbetini en baştan üstlenmeye talip ol diye değil.
Ben de konu sahibine şunu sormak istiyorum.Alt soy üst soyu kesinlikle yargılayamaz
bu konuda anneyi konuşturmamız lazımmış.
Şunları kolayca sorabilirsin :
Tüm gücü ile birilerine beddua etmiş mi ?
Hakkını alırken sınırı fazla aşmış olabilir mi ? Bazı kadınlar gazaplı olurlar.
Adak adamış mı ? Unutulmuş adağı var mı ?
Büyük yemin ederek altında kalmış mı ? Allah adına veya ölmüşlerinin adına yüksek yoğunluklu yeminler ederek işin aslını ve zan altında bırtaktıklarını umursamadan can derdine düşüp tüm kutsalını tabiri caizse temelde ziyan etmiş mi ? (satmış mı dicektim sıktıramadım)
Bunları sor çünkü bunlar Kuranda bile büyük günahlar kategorisinde olmasına rağmen artık kolayca çiyneniyorlar ve kesik ruhların çoğu dille yapılan düğümlerden kaynaklı istidat daralmasından kaynaklanıyor.
Itiraf eden kişi, rahatlama hisseder.Annenin kötü bir amel işleyerek, veya kötü bir şeye maruz kalarak içine atıp, kalbini kilitleyip sonrasında da bloklandığı bir konuyu ona itiraf ettirmeye çalışmak çok büyük ayıp olur. Kültürümüze de yakışmaz. Alt soy üst soyu kesinlikle yargılayamaz.
Belki tecavüze uğradı, belki birine iftira atmak zorunda hissetti ve onun hayatını kaydırdı, çok ahlar aldı ... annenin günah veya günahlarını bir bir evladına itiraf etmesi tehlikeli bir alana girmek gibidir. Anneyi buna zorla teşvik etmek tehlikelidir. Annelik bağı annenin gayretine rağmen düşebilir. Tükenmişliğe itici bir çözülme getirebilir. Hiç tavsiye etmem. Bilir kişi ayrı ayrı konuşmalı ve arayı doğru bir şekilde bulmalıdır.
Anneler her halükarda effedilmedi, hoş görülmeli, son tahlilde de kendi karmalarını yaşamalarına izin verilmelidir.
Şu olabilir ama : Genel anlamda bir aydınlanmaya teşvik edilebilir. İşin hakikat boyutunda ve mesuyliyetler konusunda hemfikir olunabilir ve Laf lafı açarsa bazı itiraflar ima yollu karşılıklı olarak yapılabilir. Sonuçta bizlerin de onlardan sakladıkları şeyler araştırılsa biz de aynı sanık konumuna gerileriz ve onlar üst soy olduğu için sistemde öncelikli yargılayıcılar olarak konumlanırlar. Tabi fark çok açıldıysa orasını bilemem. Kim kimden daha alacaklı olur bilemeyiz. Ama evladın annesinden alacaklı olması korkunç bir hadisedir. Hemen derhal tüm haklarını helal etmelidir.
KEsinlikle.Itiraf eden kişi, rahatlama hisseder.
Ama utanç duyacağı bir şeyse, evladına söylemektense papaza gider günah çıkartır
Aklıma bu geldi,
Duyabileceği vicdani acıyı yatıştırmaya araç araması bence beyhude, hele ki sadaka, açıkca sadaka vermek neyi değiştirir, bunu anlamış değilim. Bu, daha sonra başkasını tekrar kırmaya engel oluşturur mu? Veririm bi sadaka olur biter hesabı.KEsinlikle.
Çünkü bilen kendisi ile bilmezden gelen kendisi iki ayrı benlik olarak yaşamaya ve çatışmaya devam ederler. İtiraf geldiği zaman kişilik bölünmesi ortadan kalkar. Taraflar yeniden güç birliği yaparlar.
Papazlar bu yüzden varlar zaten de , papaz bulamazsa kendini kendine bile itiraf etse sorun ortadan kalkabilir. Bazen de itiraf yeterli olmayabilir. İşte o zaman da günahının çirkinliğini önemsediğin ölçüde büyük bir sadaka verebilip veremediğine göre rahatlarsın. Çünkü kendine kendin bile inanmıyorsan geriye kendini kendine ispatlamak kalır. Sadaka hayat kurtarır bu noktada. İnsanlar günahlarını küçük görüyorlar. Ama günah zaten buz dağının görülen kısmıdır. Kendi başına zaten önemsizdir Allah için. Ama akıbet sapmaları yapar anlayamazsın bir masum hırsızlıktan ne olacak dersen.
hele ki sadaka, açıkca sadaka vermek neyi değiştirir, bunu anlamış değilim. Bu, daha sonra başkasını tekrar kırmaya engel oluşturur mu?
Bütün hayatımız kollektife hediye gibiyse pekki ne olacak.. hep verdiysek ama hep üçün birini aldıysak zaten borç ödenmiş olmuyor mu tam tersine alacaklı olmuyor muyuzBen sadaka'yı geleneksel tabirle kullanıyorum.
Sadakadan kasıt, kollektife sürekli katkıda bulunduğun herşeydir. Atomik bir alışkanlıktır. Dilenciye 3 kuruş atmak sadaka değil hakarettir.
Öyle Sihirli bir amel değil yani sadaka. Mesela karma yükün niye var? Çünkü ataların kollektiften çaldılar ve kollektife borçlandılar. Karmayı nasıl temizleyeceksin o halde ? Kollektif ile barışarak. Kendinden kollektife iadeler yaparak. Fadakarlıklarda bulunarak.
Kollektifin canı cehenneme diyene, daha üst kollektif asıl senin canın cehenneme diyebilir. Hassas olmak, miktarı değil yönetici niyetimizi pekiştirmek gerek.
Bütün hayatımız kollektife hediye gibiyse pekki ne olacak.. hep verdiysek ama hep üçün birini aldıysak zaten borç ödenmiş olmuyor mu tam tersine alacaklı olmuyor muyuz
Kendi rızamla yada zorla kandırılmayla.. hep kollektif beni sömürdü buna ne diyeceksin pekkiŞimdi kendi rızanla vermezsen kollektif senden zorla alır dicem ama ne diyo bu diceksiniz. Ama gerçekler bunlar. Yapacak bisey yok.
Bende de durum çok farklı değil