Açılım: Mutluluk Çarkı.
Bu açılım yine belirleyici bir kartla yapılır. Geçmiş ve geleceğe bakmak içindir. Burada belirleyici kart kişi değil; sorun ve ya olaydır. Para, aşk, yol, buluşma, haber, ev vs vs. Desteden belirleyici kartı seçelim. Mesela para için bakacağımızı farzedelim. Sinek 10lusunu bir kenara ayıralım. Önce o kartın sol tarafına saat akrebi yönünde 7 kart diziyoruz (resimdeki gibi). Bu 7 kart geçmişi sembolize eder. Ayrıca olay sıralaması 1-den 7-ye doğru ilerler. Okurken ve kartları açarken de saat yönünde açın.
Gelecek için de aynı şekilde saat yönünde sağ tarafta kartları diziniz. Aynı şekilde, saat yönünde okunacak.
Şimdi geçelim yorumlanmasına... Yorumlarken burada biraz farklı. Yani kartları birlikte okumayacaksınız. Her kart bir olayı belirtir. Bu da okurken size bir kolaylık sağlayacak. Bakın size bir örnek:
Para için bakım yapıyorsunuz, soldaki kartlar da bunlar:
6 maça-Uzun yol
8 kupa- İyi bir görüşme ve sohbet
Karo ası- Haber
Ters maça 7- Gözyaşı
9 maça- Hastalık
6 kupa- Kısa yol
Kupa kızı- Evli kadın
Uzun yola çıkılmış para için. Biri ile konuşulmuş ve para talep edilmiş. Haber alınmış para ile ilgili. İyi haber değilmiş ve para için falına bakılan kişi gözyaşına boğulmuş ve hastalanmış. Evli bir kadına kısa bir yolculuk yapılmış.
Bu kadar, hepsini bir arada okumak zorunda değilsiniz.
Şimdi de gelecek kısmında çıkanlara bakalım:
7 kupa
Ters maça ası
10 karo
Kupa ası
9 karo
9 sinek
10 maça
Okunuşu: Biriyle görüşülmüş. Bir masa başında yemek yenilmiş ve malum kişiden ufak miktarda para alınmış. Bundan sonra ev alınmış ve ya eve para getirilmiş . Ev kiralanmış, ev tamir edilmiş, eve bir şey alınmış da olabilir. Arkadaşlık ve sevgi daha yüksek seviyelere yükselmiş. Evin içindeki saygı ve kişiye saygı artmış. Hayatta büyük değişiklikler olmuş. Şimdi geçmiş ile geleceği birleştirirsek, malum görüşmenin ve masa başındaki yemeğin 7. Kartta çıkan evli kadınla olduğunu anlarız. Yani gerekli yardımları ona evli kadın yapacaktır.
Bu örneğe göre bir kaç kişiye açılım yapın, pratik yapın. Artık gerekli ve genel iskanbil açılımlarını öğrettiğimi düşünüyorum. Diğer açılımlar yazıyla anlatılamayacak kadar karışık ve detaylı oldukları için anlatmıyorum. Gerekli dersleri verdim ve bu haftasonundan itibaren Tarot anlatmaya başlayacağım.
Hepinize iskanbil falında yüksek seviyelere ulaşmanızı dilerim...