"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İnsanları etkilemek, hayran bırakmak

Uzun lafın kısası dış güdümlü olmak, insanların onayını almak ilk amacımız olmamalı. İnsanlar tiksindikleri şeyleri de izlemeyi severler çünkü gölge yanlarıyla.
Ama bu şekilde dikkat çekmek bazılarının hoşuna gidiyor, musallatları negatiften besleniyor.
Kendi kapasitenin sınırlarının farkında olmalı. Hitabet yeteneğin var, parlak görünmeyi biliyorsun diye hemen herkesin ilgisini çekeceğini zannetmek boş bir çaba. Tabi Koç ailesine mensup değilsen yada Brad Pitt'in klonu :love:
Geçende sosyal medyada olgun yaşta birisi yazmış yemediği laf kalmadı, haha maymun gibi tipine bakmadan yirmili kız bakınıyordu ve kadınların yaşıyla ilgili bir eleştiri yapmıştı ama bunu püskürten sadece olgun yaştaki kadınlar değildi, genç kadınlar da epeyce dalga geçtiler.

İnsanları etkilemek istiyorum. Dış görünüş olarak bir sorunum yok fakat karakter olarak pasif biriyim. Kendime güvenim yok.
Ama ben insanları etkilemek istiyorum. Bunun için neler yapabilirim
Kitap, video, dokuman paylaşabilirseniz de ayrıca sevinirim ??‍♀️
Herkes bazı zamanlar böyle isteklerde bulunabilir,sizi çok iyi anlıyorum...İnsanları etkilemek ,hayran bırakmak genelde kısa süreli olur...Diyelim ki ünlü bir oyuncu ya da şarkıcıya hayran olduk ,bu ne kadar sürüyor ki?Herhangi olumsuz bir haber ya da olayla duygularımız değişebiliyor..''.İnsanları etkileme''duygusunun zıttı da hemen akabinde ''nefret''oluyor...Yani uzun süreli etkileme biraz zor gibi,bu duygu biz insanlarda uzun sürmüyor maalesef..''Sevme ve sevilme''duygusuna önem verseniz daha sağlam ve kalıcı olur...Youtube 'da güzel videolar var,onlardan faydalanabilirsiniz...Aklıma kitap ismi gelirse onu da eklerim...

Herkes bazı zamanlar böyle isteklerde bulunabilir,sizi çok iyi anlıyorum...İnsanları etkilemek ,hayran bırakmak genelde kısa süreli olur...Diyelim ki ünlü bir oyuncu ya da şarkıcıya hayran olduk ,bu ne kadar sürüyor ki?Herhangi olumsuz bir haber ya da olayla duygularımız değişebiliyor..''.İnsanları etkileme''duygusunun zıttı da hemen akabinde ''nefret''oluyor...Yani uzun süreli etkileme biraz zor gibi,bu duygu biz insanlarda uzun sürmüyor maalesef..''Sevme ve sevilme''duygusuna önem verseniz daha sağlam ve kalıcı olur...Youtube 'da güzel videolar var,onlardan faydalanabilirsiniz...Aklıma kitap ismi gelirse onu da eklerim...
Yoo kısa sürmüyor bazıları söz konusu olduğunda mesela Justin Bieber'in çok fazla hayranı var ;)
Ama insanları hayran bırakmak temel amaç olursa sürekli dış güdümlü yaşamak zorunda kalınır. Kaldıki genel olarak insanları hayran bırakmak isteği anlamsız bir çaba. Sizin değer verdiğiniz hayatınızda önemli yeri olan insanların hayranlığı yeterli olması gerek değil mi..

Yoo kısa sürmüyor bazıları söz konusu olduğunda mesela Justin Bieber'in çok fazla hayranı var ;)
Ama insanları hayran bırakmak temel amaç olursa sürekli dış güdümlü yaşamak zorunda kalınır. Kaldıki genel olarak insanları hayran bırakmak isteği anlamsız bir çaba. Sizin değer verdiğiniz hayatınızda önemli yeri olan insanların hayranlığı yeterli olması gerek değil mi..
Bana kalırsa zaten sevilme çabası da hayran olunma isteği de saçma davranışlara sebep oluyor...Daha önceki paylaşımlarımda da bunu vurgulamıştım...Belli yaşlarda,ergenlik yaşlarında böyle istekler olup geçiyor..Sevilmek ve hayran olunma isteği ne kadar yoğun olursa ve bir de bu istek davranışlarla karşı tarafa ne kadar belli edilirse o kadar geri tepiyor...Üstelik öyle zamanlar olur ki ''insanları etkilemiş olmak''mutlu etmez...Sürekli sizinle görüşmek isteyenler,yapışkan insanlar ya da çok ilgilenilmekten bıkarsınız...Bu sefer de rahatsız olursunuz...Diyeceğim o ki;iyi bir şey gibi görünen bu dileğe dikkat edin..Bilmiyorum,öyle insanlar var ki;onlar tarafından hayran olunmak ya da sevilmek adı altında başka sorumluluklar yüklerler insana..Her şeyin dengede olması gerektiğini tecrübe ettiniz mi hiç?Herkes kadar sevsek ve sevilsek,çok özel değil de sıradan olmayı kabul etsek zaten Osho'nun dediği gibi işte o zaman herşey olağanüstü,sıradışı ve mucize olacak...Mutlu insanlara bakıyorum da ''hayran olunmayı''ya da ''sevilmeyi'',bunun gibi hislerle ilgili dilekleri olan insanlar değil...Hayata dair amaçları olan ,kendi halinde insanlar bunları hiç istemeden de insanları etkileyebiliyorlar...Arkadaşımızın sorusu bu olduğu için onun isteğine yönelik yazmak istedim...Bir zamanlar ben de böyle bir başlıık açmıştım...''Şeytan Tüylü İnsanlar''gibi bir başlıktı...Bazı özellikler de doğuştan galiba...

Etkileme çabası özellikle diğerlerinin ilgisini çekmek gibi uğraşlar aslında kendini merkeze almaktan uzaklaşmaktır. Diğerlerine etki etme; manyetik çekim enerjisinin güçlü olması zaten diğerlerine performans sergilemeyi bırakmış kişilerde olur.
isteğiniz ve yaptığınız tutarsız olur eğer ilgi için eylem yapılırsa + itici güç olur. Bu biraz da kişinin otantik ve benzersiz yanlarını göstermekten kaçınmayla ilgilidir. (Yani derinlerde bir yerlerde görünür olmayı pek istememe) Eğer siz kendinize neyin iyi geldiğini ve nelerde kendinizden geçtiğinizi(o şeyle meşgulken dışardan öyle görünür, anlatırken yoğun çekim ve tutku yayarsınız) bilirseniz ve uygulamaya geçerseniz orada görünürlük, ruhsal ışıltı açığa çıkar. En nihayetinde kendi otantik kimliğinizi fark eder ve diğerlerinin size otomatik olarak çekildiğini görürsünüz. Bu da sizi performans sergilemeye itmez🙂

Eğer siz kendinize neyin iyi geldiğini ve nelerde kendinizden geçtiğinizi(o şeyle meşgulken dışardan öyle görünür, anlatırken yoğun çekim ve tutku yayarsınız) bilirseniz ve uygulamaya geçerseniz orada görünürlük, ruhsal ışıltı açığa çıkar. En nihayetinde kendi otantik kimliğinizi fark eder ve diğerlerinin size otomatik olarak çekildiğini görürsünüz. Bu da sizi performans sergilemeye itmez🙂
Çok güzel açıklamışsınız..Bir işi tutkuyla yapan kişiye insanlar gerçekten mıknatıs gibi çekilir...Örneğin sahnede şarkı söylerken kendinden geçen bir sanatçı,bu dünyaya şarkı söylemek için geldiğini o anda ortaya koymuş olur ama o sanatçı bunu bilinçli yapmaz,doğası gereği eğilimi olan alanda kendini keşfetmiş ve yolunu çizmiştir...Ya da elinde fırçası sadece önünde duran tuvalle ilişki kuran ressam ,gözü boyalarından başka bir şey görmüyor,nasıl bir resim ortaya çıkaracağından başka da bir düşüncesi yok..Ya da masa,sandalye,mobilya eşyaları tasarlayan ve işine odaklanan marangozu seyrettiniz mi hiç?Mutlaka sanat da olması gerekmez,başka alanlara da ilgisi olup bunun üstüne eğilen ama bunu içinden gelerek yapan,gerçek tutkusunu,yeteneğini keşfeden kişiler etkileyici olarak yansır insanlara ...Ama dediğim gibi onlar etkilemek için sergilemezler yeteneklerini,kendilerini durduramadıkları bir itici güç olur...Bilinçli olarak eyleme dökmezler tutkularıını,kendileri etkilendikleri için yaratıcılardır zaten...Onlar bunu amaçlamazlar ama bazı insanların hayranlığını doğal olarak kazanırlar...

Geri