hımm... hangisi öğrenebilirmiyim....
Ben La'ilahe illallah Muhammeden rasulullah diyenlerdenim
Ve tabiki bunu savunan herkez benden bende ondanimdir.
Islam dini tefrikayi kabul etmez bunu men eder, ben sucuyum bucuyum demek bir yerde digerlerinide ötelemek gurublasmaktir, tasavvufun amaci insani baglarindan koparmaktir bag üstüne birde tarikat bagina baglamak degildir.Kisi egitimini alip bir noktada artik mürsidinide terk eder, onda bag yada her hangi bir yere baglanmak kalmaz.
Kisinin kendisine müslüman unvani disinda bir unvan/isim ile isimlendirmesi hos degildir.. La ilaheillallah Muhammeden rasululuah, amac bu hangi yoldan koldan ekolden buna ulasabiliyorsan dogru yoldasindir. Ben böyle dusunuyorum bu yuzden sorunuz cevabsiz kalacak kusuruma bakma. Ben mezhepci yada tarikatci birisi degilim,maksat paylasmaktir, onda olan sende yoktur ilmi al ondan, ve yine sende olan belki onda yoktur ilmini ver ona, kardesce paylas.
Ayni sebebten dolayi konu sahibine bir tavsiyede bulunmadim bir ekol yada isim vermedim, bundan haya ederim, gel benimle yuru hossuz biz de demem. Fakat konu tasavvuf ve seyru suluk ise azbucuk ilmim vardir.Soru gidisatiniza göre muhtemelen bu ilmi nerden aldiniz diyede soru yönelteceksiniz. 7 yil Kuran esma ve tasavvuf üzerine iki ayri devlette egitim aldim. Bu olayin zahiri kismi,yani islam ve tasavvuf ilminin kabugu. Özünü ise alabildigim kadar bende seyru suluk yolu ile bir önderden aldim.
Sizin konuya ilginiz varmi bilemiyorum faka guzel cevablar vermissiniz, yolunuz acik olsun.