Arkdaşlar. İfrit kötülük kibir isyancı vb anlama gelir ifrit kelimesi kötülüktür kısacası iyi bişey değildir.Demonda cinin şeytanın ingizlice karşılığıdır şeytan vb varlıklara Yabancılar demon der. Kafası karışanlar için. İfriti çağıran kişi kavga eder gibi sert olmalıdır korktuğu an bittiği andır!!! Gayet rahat kendinden emin olacak acemi işi değil yani. İfrit gelince zaten odayı sallar bi test için beni çağıran cesurmu diye aaaa diye bağırırsa çağıran kişi ifrit başlar oyuna. Yok korkmaz ve duaları sözleri iyi bilirse,sorun yok yönebilir.Ama unutmayın ifrit kibirlidir,bu yüzden yönetseniz bile sonra isyan eder sen kimsinde beni yönetirsin der bu kibirli bi davranış. İfrit komutandır cindir. Cin padişahlarının emrindedir,kimisde bağımsızdır.İfritin emrinde cinler vardır,çünkü oda bi cindir ama güçlü ve kötü. İyisi yoktur. Ha müslüman olanı cinden güçlü olanıda var gene onun adının bilmiyorum.Bide Cin padişahı daveti yapanlarda var,padişah davete gelmez,zamanla beraber yaşayan cin padişahlarıdır.!! Ölmezler.! İfritlerinde ömrü vardır diye biliyorum emin değilim. Bi cinin 1000 yıldan fazla yaşadığını biliyorum!İfritte öyledir ama padişahları ölmez.7 cin padişahı vardır,kimi şeyhler sohbet eder onlarla ama ilim öğretir müslüman yapar,Şeyh Gaylaniydi galiba o cin padişahlarıyla sohbet edermiş. Her insan yapamaz bunu. Tavsiyem normal cin bile çağırmayın insanız biz insan gibi yaşayalım. Ha yok çağırırsanız korkmayın,Allah a verecek canınız var en fazla öldürür ötesini yapamaz. Öllünce gene Allah ın huzuruna çıkacağız. Ha ifrit öldürmüş,ha insan aynı şey.Umarım açıklayıcı olmuştur. Bide İfritin büyüklüğü değişebilir köyde geçen bi olay,bizim buralarda oldu çevre bi köyde eskiden olmuş,adam kavak ağaçlarının ordan giderken Ağaçların arasından kocaman dev gibi keçi kafasından boyu kavak ağacıyla aynı uzunca bi varlık bu ifrit işte.Bide altın yılan meselesi var. Tam duymadım ama koruyosa cinler korur. Kimi hazineler tılsımlıdır.Kimisini cinler kimisini ifrit emrindeki cinleriyle korur cinden almak kolay hazineyi ama,ifritten almak zor!