İçime karanlık çöküyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kasyopya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kasyopya

Banlı Kullanıcı
Çoçukluğumdan beri özellikle kış aylarında hava kararmaya başladığı an içime büyük bir sıkıntı giriyor, sanki nefessiz kalıyorum ,bunalıyorum.okadar mutsuz ve çaresiz hissediyorum ki sanki bütün derdim tasam o an aklıma geliyor bütün sıkıntılarım o an birleşiyor ve bu duygudan nefret ediyorum...belki garip gelecek ve yadırgayacaksınız ama akşam ezan'larındada aynı şeyleri hissediyorum..ezan sesi benim için hiçbirzaman pozitif olmadı...çok üzgünüm ama böyle:( benim gibi şeyler yaşayan var mı yada sebebi hakkında bi fikri olan?

Bende de oluyor ama neden diye hiç düşünmemiştim :)
Akşam ezani okunurkende kışları genelde, yapılması gerekenlerı yapmadıgım için ezanda onu hatırlattıgı için içime hüzün çöker genelde :)

Bende de oluyor ama neden diye hiç düşünmemiştim :)
Akşam ezani okunurkende kışları genelde, yapılması gerekenlerı yapmadıgım için ezanda onu hatırlattıgı için içime hüzün çöker genelde :)
Teşekür ederim fikrini söylediğin için ama benimki ibadetimi yerine getirmedim sıkıntısı değil sanırım bilmiyorum bilinçaltımda ne var çoçuklugumla ilgili birşey mi bilemiyorum ama ezan bana sıkıntı ve keder veriyor

Teşekür ederim fikrini söylediğin için ama benimki ibadetimi yerine getirmedim sıkıntısı değil sanırım bilmiyorum bilinçaltımda ne var çoçuklugumla ilgili birşey mi bilemiyorum ama ezan bana sıkıntı ve keder veriyor

Hipnoz ile çocukluğuna inip bakılsa iyi olur sanki :) uzman biri tarafından tabi :D

Sen bi hipnotiste gidince neler yaşadığını anlat bana :D Bende bu konulara çok meraklıyım ama gitmeye cesaret edemiyorum düşünsene karşındaki senin hakkında herşeyi öğrenebilir, herşeyi :D Ben hipnotist olsam düşünemiyorum yani... :devil2:

mutlaka geçmişte yaşadığınız bişeyin etkileridir bunlar.tetiklenip açığa çıkıyordur.ben geçmişle ilgili fark ettiğim veya edemediğim çok şeyi aile dizimi ve regelasyonla açığa çıkarıp düzelttim.(öyleki anne karnına düştüğümüz an başlıyor herşey)

Ben bilinacaltiniza yerlestigini düsünüyorum, ayni durum benim cocuklugumda vardi, düsününki aksam 4 de baslar burada hava kararmaya ve benim hayatim erken saate zinndana cevrilirdi, nefret ederdim icimdeki sikinti bogardi beni sessizlige iterdi, guvensizlik ve karamsarlikta buna arkadas olunca insan geceleri ucube gibi bir hal alir..Gecmis olsun büyük ihtimal cocuklugunuzdan ileri gelen bir sey bu.Ezan o bir davettir ve bunu bilinciniz belkide algilayacak kapasitede olmasada ( bu kötü anlamda degil) ruhunuz algilar onu ve sykinti (feryad) meydana gelir bu duruma karsiliksiz kalmayan nefs ve bilinc ise olayi kapatmak icin ruh ile savas haline girer, ortaya cikan sey ise bunalim dir.

Tavsiye edebilecegim bir "IlaÇ" : Ve deki; "Ey Rabbim, seytanların basıma üsüsmelerinden sana siginirim..Huzuruma gelmelerinden sana sığınırım Rabbim!" (Mümin-97,98)

Ben bilinacaltiniza yerlestigini düsünüyorum, ayni durum benim cocuklugumda vardi, düsününki aksam 4 de baslar burada hava kararmaya ve benim hayatim erken saate zinndana cevrilirdi, nefret ederdim icimdeki sikinti bogardi beni sessizlige iterdi, guvensizlik ve karamsarlikta buna arkadas olunca insan geceleri ucube gibi bir hal alir..Gecmis olsun büyük ihtimal cocuklugunuzdan ileri gelen bir sey bu.Ezan o bir davettir ve bunu bilinciniz belkide algilayacak kapasitede olmasada ( bu kötü anlamda degil) ruhunuz algilar onu ve sykinti (feryad) meydana gelir bu duruma karsiliksiz kalmayan nefs ve bilinc ise olayi kapatmak icin ruh ile savas haline girer, ortaya cikan sey ise bunalim dir.

Tavsiye edebilecegim bir "Ilac" :Ve deki;"Ey Rabbim, seytanların basıma üsüsmelerinden sana siginirim..Huzuruma gelmelerinden sana sığınırım Rabbim!" (mumin-97,98)

İlginiz ve zahmet edip cevap yzma nezaketiniz için teşekür ederim...evet zor bi durum çok istiyorum akşamların keyfini çıkarabilmeyide..ezan sesi benide mutlu etsin bende istiyorum ama ürperiyorum hüzünleniyorum kederleniyorum...birşeyler hatırlıyorum ama ne olduğunu blmiyorum beni rahatsız eden şeyi bulamıyorum

Bende huzursuz oluyorum .. Ama kış zaten kasvetli benim için .. Karanlık ve soğuk , en sevmediğim şeyler .. Birde saatleri 1 saat ileri alıyorlar .. Sinir bozucu bir uygulama .. 6 da karanlık olacağına 5 de hava kararıyor :(

Sanırım biz yaz yada bahar ayı varlıklarıyız:) benim istediğim batmayan bir güneş ,yakmayan bir güneş....bir hırka ve güneş gözlüğü:)

ŞEytanın vesvesesidir o arkadaşlar aksam ezanı vaktinde güzelce bi abdest alıp aksam namazını kıl sonra kuran oku zikir çek deki LA HAVLE VELA GUVVETE İLLA BİLLAHİLALİYYİLAZİM de inşllh geçer ve herzaman olumlu düşün her insanın içi daralır kışın öyle karanlıkta boş vakit ibadet vaktidir o halde boş vakitte haydi ibadete selametle :)
ü

ŞEytanın vesvesesidir o arkadaşlar aksam ezanı vaktinde güzelce bi abdest alıp aksam namazını kıl sonra kuran oku zikir çek deki LA HAVLE VELA GUVVETE İLLA BİLLAHİLALİYYİLAZİM de inşllh geçer ve herzaman olumlu düşün her insanın içi daralır kışın öyle karanlıkta boş vakit ibadet vaktidir o halde boş vakitte haydi ibadete selametle :)
ü
Teşekür ederim yorumunuz için tabi boş vakit ibadet vaktidir görüşünüze saygı duyuyorum tavsiyelerinizede saygı duyuyorum

Bilinçaltınızda ilişkillendirdiğiniz bir anı vardır, hoşlanmadığınız sıkıntı veren o anıdır. O anıyla helalleşin, vedalaşın ve yerine size pozitif gelecek başka bir anı yerleştirin. Sitede Sn Urum um kayıtları var uygun olanı seçip eskiyi kapatmayı deneyebilirsiniz ilk fırsatta

Mevsim fark etmezsizin, ben de sabah ezanından huzursuz olurdum. Tam olarak huzursuzlukta denilemezdi aslında. Kulaklarımı tıkardım. Ya da televizyonu açardım. Evdekileri uyandırırdım. Bu küçüklüğümden beri vardı ayrıca. Çocukkende arkamda öcü varmışçasına annemlerin yatak odasına koşar, onları uyandırırdım.
Sonra yüzleşmeye kalkıştım. Ezanı dinledim. İlk başlar tüylerimi ürpertiyor, gözlerim yaşarıyordu. Namaz kılmaya başlayınca geçti.
Şu an böyle bir sorunum yok.
Seninkide geçer inşallah.

Yazın da aksine mutlu hissederiz çünkü güneşin mutluluk hormonu salgılanmasına bir etkisi var. Güneş ışınları az gelince mutlu, çok gelince mutsuz hissedebiliyoruz.

Geri