Arkadaşlar herkese merhaba,Öncelikle site çok güzel paylaşımlar güzel.Bende havas ilmiyle meşgulüm.İnşallah bende bildiğim kadarı ile sizle bilgilerimi paylaşacağım.Öncelikle şunu söylim,Eğer bu ilimle uğraşacaksanız osmanlıca veya arapça bilginizi biraz geliştirmeniz gerek bence.Benim asıl şikayetçi olduğum konu piyasadaki havas kitaplarıdır.Mesela gizli ilimler hazinesi...yazarı ilahiyatçıdır ve bu ilimlerle ilgisi kesinlikle yoktur.Zaten kitabın derlendiği kaynaklarda toplamadır maalesef.Ama hangi kaynaktan ne almış belli değildir.Normalde kitabın bir köşesine şu kaynaklardan faydalanılmıştır denilmelidir ama öyle birşey yok maalesef.Pamuk yayınları dua ve havas ansiklopedisi kaynak göstermiş mesela,ama orda da bir çok dua ve vefk tamamen yanlıştır.Piyasadaki birçok havas kitabında bu var.Bilmediklerinden veya bilip herkes kullanıp muaaffak olmasın diye vefkler yanlış yazılıyor,tılsımlar yanlış yazılıyor,azimet ve dualar eksik yazılıyor.Lütfen bunlara dikkat edinHavas ilminde yanlış yazılın vefk,tılsım ve dua fayda vermeyeceği gibi birçok zararda getirir.Eğer imkanınız varsa orjinal kaynaklardan faydalanmaya çalışın.İnşallah başka konularda da yazılar yazmaya çalışacağım.Saygılarımla...
yabanci sitelerden veya varsa tanıdıgınız tunusta suriyede mısırda bulabilirsiniz ben ordan buldum daha saglıklı ve güvenli burdakilerin çogu sahte derleme yanlış eksik v.s bundan dolayı yapılan bütün çalışmalar yol almıyor neyse...selametleorjinalini nereden bulucaz peki
sayın kontejyan insanları korkutmanın anlamı yok dogru olan kaynakları verin faydalansınlar çok zor bir iş gibi göstermenin manası yok lütfen önemli olan insanlara yardımcı olmak yol göstermek yokuşa sürmek olmamalı hedef sevgiyle selametle...Havas ilmine ilk adımı atmak için bu kitaplar çok agır gelecektir size, örnek verecek olursak henüz yüzme bilmeyen kişinin havuz yada dereden önce okyanus içerisinde yüzmek istemesi gibi olur.. Arap harflerini tanımıyorsanız bu harfleri ögrenmekle başlayabilirsiniz ve mutlaka en az 2 kez dahi olsa Kuran Mealini tamamen okuyun bitirin.. ilk okumanızda sokaga girmiş olursunuz 2.okumanızda sokaktaki evleri fark edersiniz 3 ve 4.okumalarda evlerde ki yaşayanlarla tanışırsınız daha sonra ki okumalarda bu evdeki yaşayanlarla samimiyetiniz dogar ve giderek artar ve zaman içinde sizde o sokaga ait olursunuz.. Umarım anlatabilmişimdir.. Selam ile kalın
nerden biliypn kardeşim hatalı olduunu bi paylaşım yap şurası hatalı ben bu vefki şmyle yaparım de paylaş bilmeden iftira atma kul hakkına girme madem havas bilgin iyi biliyorsun internete neden ihtiyaç duyuyorsun işiniz gücünüz yazarları karalamak her siyetye aynı şeyi yazmışsuın.
yabanci sitelerden veya varsa tanıdıgınız tunusta suriyede mısırda bulabilirsiniz ben ordan buldum daha saglıklı ve güvenli burdakilerin çogu sahte derleme yanlış eksik v.s bundan dolayı yapılan bütün çalışmalar yol almıyor neyse...selametle
sayın kontejyan insanları korkutmanın anlamı yok dogru olan kaynakları verin faydalansınlar çok zor bir iş gibi göstermenin manası yok lütfen önemli olan insanlara yardımcı olmak yol göstermek yokuşa sürmek olmamalı hedef sevgiyle selametle...
Es selam, Havas-i ilim kitapları arasında en makbul olanlarından birisi Şems-ül Mearif-il Kübra digeri ise Aynel yakıyn-il el muhasa'dır.. orjinal olanlarını bulmak zorda olsa bazı satış sitelerinde bazen 1950 öncesi baskılar pahalı fiyatlara satılmaktadır.. Ancak Havas ilmi şahsımca kitaplardan degil arz ve irade ikilemi beraberinde isimle sıfatlanıp Allah'ın kula bildirmesi ile olmaktadır. Bu baglamda malum olan esma sizlere bu güneşin ışıgını sunmaktan geri kalmaz...selam ve dua ile
Kuran meallerinde fazla oynama yapamazlar, kelimeleri çarpıtmaları olanaksız olur zira örnegin okudugunuz KARİA kelimesi çukur manasındadır bu kelimeye başka bir anlam yükleyemezler; kuyu derler çukur derler dip derler benzer kelimeler kullanırlar ancak manasını yok edecek tarzda kelime koyamazlar... Lakin Kuran Tefsirlerinde kişileri malesef bilinçli yada bilinçsiz olarak farklı yollara yönlendirebiliyor kendi fikirlerini ortaya atarak Allah'ın hükmünden çok uzak bir tutum içine atabiliyorlar.. Ve yine malesef ki son çıkan mealler hep tefsir içerikli..
Benim nacizane tavsiyem meal olarak;
Şeksiz şüphesiz olarak okuyabileceginiz mealler sırasıyla;
Mustafa islamoglu Açıklamalı Gerekçeli Kuran meali
Suat Yıldırım meali
ve elbette ki
ELMALI HAMDİ YAZIR...
ama özel tavsiyem Mustafa İslamoglu'dur..
Ben,bu siteden pdf olarak 8 cilt Kenzül Havas indirdim.Yanlış hatırlamıyorsam Mustafa İloğlu çevirmişti,acaba içinde gerçekten işe yarayan dualar ve tılsımlar yazıyor mudur,bildiğim kadarıyla piyasadaki tek Türkçe Havas kitabı Mustafa İloğlu'nun çevirdiği kitaplardı.Ayrıca bu kitapları okumak günah mıdır? Uygulamayı düşünmüyorum sadece bu ilmi öğrenmek istiyorum.(Arapça'm Yok)