"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hangi kişisel gelişim kitabını okudunuz

% 100 düşünce gücünü okudum sadece. Bende bu tür kitaplarım faydası olduğuna inanmıyorum. En iyi çözüm her zaman insanın kendisinde oluyor. Çok bunalıma girdiğim bir dönem vardı. Başkası olsa yıkılır hayatına devam edemezdi. O derece. Bunu nasıl atlatırım diye düşündüm. Hemen akşamları alkol almaya, (alkolü sakinleştirici ve uyku ilacı olarak kullandım) gündüzleri de boş vaktimi bırakmayan kadar deli gibi çalışmaya başladım. Krizi fırsata çevirmek olarak bakarım böyle anlara ben. Süreç bittiğinde yaptığım işlere ek olarak kendime ait başka bir iş alanına daha sahip olmuş ve güzel paralar kazanmıştım. Karşılaştığımız acıların hepsinin ortak noktası zamanla azalmasıdır. Başka bir örnek daha vermem gerekirse annesiz, babasız hatta kimsesiz sokaklarda geçen inanılmaz bir kötü hayatın ardından bugün maddi sıkıntım olmayan çok mutlu bir hayatım var. Yenilmeyi hatta abim gibi hayatıma son vermeyi seçebilirdim. Ne çok konuştum :) özet olarak her şey elimizde :)
Siz kendi kendinize yolunuzu bulmuş olabilirsiniz,ne güzel...Bu kitaplar faydalı ya da faydasız diyemem ama hayata deneyim ve öğrenme yeri olarak bakan birine her şey öğretmen olur,öğretici olur....Bu kitapların sorunların çözümü olmadığını biliyoruz ama bu anlamda da sağlam kitaplar var....Bir insanın sorunlarını çözmezse bile umut veren,neşelendiren ,bizi ayağa kaldıran kitaplar,filmler ve şarkılar olduğuna inanan biriyim...En azından bakış açımızı olumlu anlamda değiştirir ve zihin yapımız çözümlere odaklanacak bir hale gelir....Edebiyat,felsefe,sosyoloji,tarih ,psikoloji,mitoloji ya da kişisel gelişim ,hangi türde olursa olsun bize katkısı vardır...Okumakla kendimize ve çevremize çok büyük iyilikler yapmış oluyoruz...Okuyanla okumayan hiç bir olur mu?Bunu kültürlü olmak ya da cahillik kıyaslaması yaparak değil her bireyin psikolojik sağlığının ve karakterinin iyi yönde değişmesi anlamında da söylüyorum...Bireyler tek tek bir araya gelince toplumu oluşturuyor sonuçta....''Bibliyoterapi''diye bir tedavi yöntemi var,biliyorsunuzdur...İnsanlar kısa hikayeler,kitaplar,masallar okuyarak rusal olarak şifa buluyorlar...Gerçekten de kitapların en iyi arkadaş olduğunu düşündüğüm ve kitaplara özel olarak zaman ayırdığım için her insanı kitap okumaya teşvik etmek isterim...Bu düşünceyi destekliyorum ....Kitap okumak kadar başka yöntemler de var...Onları da kabul ediyorum tabii ki...Kim neyi seviyorsa ,ona şifa oluyorsa o meşguliyetini devam ettirsin ve çevresine de yaysın isterim....Sizlerin de var mı zihninizi canlandıran ve psikolojinize iyi gelen yöntemler?

% 100 düşünce gücünü okudum sadece. Bende bu tür kitaplarım faydası olduğuna inanmıyorum. En iyi çözüm her zaman insanın kendisinde oluyor. Çok bunalıma girdiğim bir dönem vardı. Başkası olsa yıkılır hayatına devam edemezdi. O derece. Bunu nasıl atlatırım diye düşündüm. Hemen akşamları alkol almaya, (alkolü sakinleştirici ve uyku ilacı olarak kullandım) gündüzleri de boş vaktimi bırakmayan kadar deli gibi çalışmaya başladım. Krizi fırsata çevirmek olarak bakarım böyle anlara ben. Süreç bittiğinde yaptığım işlere ek olarak kendime ait başka bir iş alanına daha sahip olmuş ve güzel paralar kazanmıştım. Karşılaştığımız acıların hepsinin ortak noktası zamanla azalmasıdır. Başka bir örnek daha vermem gerekirse annesiz, babasız hatta kimsesiz sokaklarda geçen inanılmaz bir kötü hayatın ardından bugün maddi sıkıntım olmayan çok mutlu bir hayatım var. Yenilmeyi hatta abim gibi hayatıma son vermeyi seçebilirdim. Ne çok konuştum :) özet olarak her şey elimizde :)
Bu kitabı bende okumuştum yıllar önce buna benzer aynı anda aldıgım birkaç kitap daha vardı ve 😁 hepsi birbirinin tıpkısının aynısı mı olur? Kişisel gelişim kitabıysa maalesef öyle oluyor. Ben kendime bişeyler katmak için okumak istemiştim zor zamanlarda oldugum için değil de ama yine de o haldeyken de çok içimi açmmaşıtı.Kişisel gelişim kitaplarına verdiğim parayı da zamanı da çok buluyorum.Onu okuyacağıma türk edebiyat tarihinden birçok isim var onları alıp okumak bana daha keyifli ve bişeyler katıyor. Verdiğim para da boşa gitmediği gibi Türk klasiklerini de kitaplığım da zamanla tamamlamış oluyorum bu da ayrı bi zevk veriyor karşısına geçip bakınca👌

Bu kitabı bende okumuştum yıllar önce buna benzer aynı anda aldıgım birkaç kitap daha vardı ve 😁 hepsi birbirinin tıpkısının aynısı mı olur? Kişisel gelişim kitabıysa maalesef öyle oluyor. Ben kendime bişeyler katmak için okumak istemiştim zor zamanlarda oldugum için değil de ama yine de o haldeyken de çok içimi açmmaşıtı.Kişisel gelişim kitaplarına verdiğim parayı da zamanı da çok buluyorum.Onu okuyacağıma türk edebiyat tarihinden birçok isim var onları alıp okumak bana daha keyifli ve bişeyler katıyor. Verdiğim para da boşa gitmediği gibi Türk klasiklerini de kitaplığım da zamanla tamamlamış oluyorum bu da ayrı bi zevk veriyor karşısına geçip bakınca👌
Katılıyorum.. kişisel gelişim kitapları balon sadece.. tabi istisnaları vardır.
Evet klasikler daha faydalı gerçekten.

Onu okuyacağıma türk edebiyat tarihinden birçok isim var onları alıp okumak bana daha keyifli ve bişeyler katıyor. Verdiğim para da boşa gitmediği gibi Türk klasiklerini de kitaplığım da zamanla tamamlamış oluyorum bu da ayrı bi zevk veriyor karşısına geçip bakınca👌
Katılıyorum.. kişisel gelişim kitapları balon sadece.. tabi istisnaları vardır.
Evet klasikler daha faydalı gerçekten.
Türk edebiaytına da dünya klasiklerine de bayılırım...İnsana kişisel gelişimden daha fazla katkıda bulunduklarını da söyleyebilirim...Sadece burada anlatmaya çalıştığım ,zamanında başka türlere yönelebildiysek ve kitap alışkanlığını kazanabildiysek ilk başta kişisel gelişim kitabıyla başlamışızdır....Şu anda genelleme yaptım ama benimki öyle oldu en azından....Kişisel gelişim kitaplarlayla başlayıp edebiyata,felsefeye,psikolojiye yönelmeye başladım...Burada anlatmaya çalıştığım insanlar seçerek,düzgün kitaplar okusun da türü öönemli değil,çünkü zamanla okuya okuya hangi türe yöneleceklerini bulabiliyorlar....Eğer çok okumazsak en iyi kitapları nasıl seçebileceğiz...Lafım insanları yargılayanlara...Polisiye ya da macera kitapları okudukları için bazı insanlara eleştiride bulunanlar....Şöyle bakalım ,insanlar en azından kitap okuyor,önce basit sonra zaman geçtikçe faydalı kitaplara da geçerler...Üstelik bir kitap her zaman faydalı diye değil eğlenmek için de tercih edilebilir....Zaman zaman seçimlerimiz değişebilir..ki bana göre kelime bilgimizi arttırması bakımından bile her kitabın bir katkısı vardır.....Burada konuyu uzatıyormuşum gibi algılanmasından çekiniyorum ama aramızda böyle okurlar,yazarlar olunca ''kitaplar''üzerine sohbet etmek hoşuma gidiyor...İyi ki varsınız...

Bir zamanların okultüzminin kodlarını oluşturan tüm gizli bilgiler, bugünün kişisen gelişim kitaplarındaki başlıca ikna referansları haline geldiler.
Kişisel gelişim furyasının, insanları geliştirmekten ziyade, hızlı tüketimlik zevklerini tatmin etmeye evrildiğini de hesaba katarsak, kişisel gelişim bir yönü ile toplumu uyutmanın yeni bir stratejisi olabilir mi ?

İlim ile saptırmanın, hatta şeytanın daha en başta uyguladığı o ilk taktiğin ayrıntıda gizlenmek olduğunu da zaten biliyorken?

Yorumu size bırakıyorum

İşin garibi islami boyuttaki kişisel gelişim kitapları da aynı şekilde

Esmaları sihir malzemesi yaptırarak, kendinde kalıcı hasar bıraktıran en az 5 tane kitap biliyorum. Yazarlarını tanıyoruz program program dolaşıp melek enerjilerini falan anlatıyorlar. Uzmanlıklarını amerikada alıyorlar..

Ahir zamanda hakla batıl birbiri ile aynı giyinecekler alimler bile ayırd edemeyecekler deniyor. Tam da bu devir işte.

İnsanların, devrin ikramı gereği kozmik kapılarının açılmaya başlaması başka bir şey, bu kapılara doğru ilerlerlerken o kapının etrafında dolanan ve içeriye giremeyen kapı dedikoducularına kanarak hayretlere düşmeleri bambaşka bir şey.

Birçok batılı guru aslında hakikatin dedikoducusudur. Verdikleri bilgiler hayret uyandırıcı olsa, içimizdeki şeytanın iştahını uyandırıcı türden bir marketing yaparlar aslında. Artık her kitapta daha da anlaşılır hale geliyor bu durum. Hakikatin yarısı o şeyin imtihanını vermektir. Sınanmaktır. Ama bu es geçilerek insanlar iyice uyuşturuluyorlar kitleler halinde. Uyanış akımı kozmik narsizme doğru kayıyor yer yer.

40 tane kişisel gelişim kitabim var bu arada. Yani akımı takip ediyorum da. Çünkü ezoterik bilgiler artık ifşa oluyorlar. Ayıklamayı bilen heryerden herşeyi alabilir. Ama Herşeyi olduğu gibi almayı çok sakıncalı buluyorum. Belki de bu isteniyor.

Son düzenleme:
Yazarlarını tanıyoruz program program dolaşıp melek enerjilerini falan anlatıyorlar. Uzmanlıklarını amerikada alıyorlar..
Tanımamak ne mümkün o kadar güzel reklamlarını yaptılar ki ! Hayır insan aklını kullanarak ve gözünün gördüğü şekle baksa zaten o kitabı yazanların kendisiyle dahi örtüşmediği bariz açık bas bas bağırıyor ama insanlarımız da dediğin gibi herşeyi olduğu gibi aldıklarından dolayı eğriyi doğruyu ayırt edemeyecek pozisyonda koyun gibi sürülüyor işte...

40 tane kişisel gelişim kitabim var bu arada. Yani akımı takip ediyorum da. Çünkü ezoterik bilgiler artık ifşa oluyorlar. Ayıklamayı bilen heryerden herşeyi alabilir. Ama Herşeyi olduğu gibi almayı çok sakıncalı buluyorum. Belki de bu isteniyor.
Tanımamak ne mümkün o kadar güzel reklamlarını yaptılar ki ! Hayır insan aklını kullanarak ve gözünün gördüğü şekle baksa zaten o kitabı yazanların kendisiyle dahi örtüşmediği bariz açık bas bas bağırıyor ama insanlarımız da dediğin gibi herşeyi olduğu gibi aldıklarından dolayı eğriyi doğruyu ayırt edemeyecek pozisyonda koyun gibi sürülüyor işte

Okumak sorgulamayı da beraberinde getirir...Okumayı kendisine amaç edinen insanlar ilk başta her okuduğuna,gördüğüne ya da her işittiğine direk inanılmayacağını kavrarlarsa ''okumak''anlamlı hale geliyor...Kendim deneyimlemeden ya da yazılanlar kalpte ve mantıkta birleşmedikçe sadece başkalarının fikirlerini okumuş oluyoruz...Katılırız ,katılmayız o başka bir konu...Kişisel gelişim kitabı dediğimiz aslında tam da o kategoriye girmeyen çok iyi kitaplar da var...Bu içinden seçtiklerinizi(kaliteli bulduklarınızı) başucu kitabı yaparsanız ya da ara sıra tekrar okursanız ne demek istedikleri daha iyi anlaşılıyor....Ama hepsi birbirinin kopyası olanları kast etmiyorum...Kitaplığınızda zaten var olanlardan beğendiklerinizi ,sevdiklerinizi okuyun....Tekrar tekrar benzerlerini satın almayın....Yukarıda da konuştuğumuz gibi başka türlere yönelmek kendimize daha büyük katkı olacaktır...Kısaca araştırın,arkadaşlarımızdan öneri alın,içeriklerini iyice öğrenin...Ben o yüzden kitap,film ,dizi konusunda önce bir tavsiye alırım sonra harekete geçerim....Kendi beğendiklerimi de okumayı seven herkese önermeye çalışırım...Bu sebeple bu sitede de birbirimize bu konularda karşılıklı tavsiye vermenin önemli olduğunu düşünüyorum...

Kişisel gelişim kitapları pek okumuyorum ama son bir kaç yıldır okuduğum ve hem kendimi hem diğer insanları daha iyi anlamama, kendimi iyi yönde geliştirme çabama yardımcı kitaplar oldu.
1- Alfred Adler, İnsan'ın doğasını anlamak.
Bu kitap ve Adler'in kuramı bana kendimi daha işe yarar ve iyi hissetmem konusunda büyük ölçüde yardımcı oldu. Dili ilgisi pek olmayan insan için bile anlaşılır düzeyde.
2- Donald Robertson, Bilişsel Davranışçı Terapi Felsefesi.
Özellikle kendimi stoacı düşünceye daha yakın hissettiğim ve ek olarak farklı bir ilgi alanı olarak terapi yöntemlerini irdelediğim bir dönemde bu kitap karşıma çıktı. Bu kitabın dili biraz daha akademik. Gerçekten ilgisini çekmeyecek insanı sıkabilir. İçindeki her görüşe katılmasam da BDT'nin kökenine ve stoacı görüşten nasıl etkilendiğine dair gayet iyi bir kitap öneririm.
3- Clarissa Pinkola Estés, Kurtlarla Koşan Kadınlar
Yazarın kendisi bir psikanalist. Kitap da topladığı kimisi bildiğimiz kimisi bilmediğimiz mitlerden oluşuyor. Kitabın içindeki özellikle kadınlar olarak bastırdığımız tarafımız ve bize öğretilen naif, zarif ve narin ol öğretileriyle içgüdülerimizi unutup pasif hale geldiğimiz bu dünyada biraz daha o içgüdülerimizle yaşamamız gerektiğini öğrettiği için etkilendiğim bir kitaptı. Ara ara içinden bazı hikayelere hala bakıp üzerinde düşünmeyi seviyorum.
4- Eric Berkowitz, Seks ve Ceza
Antik dönemden bugüne kadar işlenen cinsel suçlara, bunların değişimine, geçmişte suç sayılıp bugün sayılmayanlara veya tam aksine değinen bu kitap da yine hem kendim hem toplum hem de dinler hakkında daha farklı düşünmeme yardımcı olmuştu. Kitap bazı şeyleri sık tekrar etse de farklı görüş kapıları açıyor insana.
5- Ayşe Bilge Selçuk, Psikolojik Sağlamlık
Sayın profesörümüz bu kitabı deprem felaketinden sonra kaleme almış. Biraz daha halk dilinde kolay anlaşılabilir, insana dayanıklılık kazanma konusunda ve zorlu koşullara ayak uydurma konusunda rehber olabilecek bir kitap.
6- Frankl, İnsanın Anlam Arayışı
Psikolojik sağlamlıktan bahsetmişken de toplama kamplarında kalmış ve bu dönemde yanında eriyip giden insanların olduğu bir süreçten geçip bu dönemde hem bu dayanıklılığı göstermiş nöroloğumuzun yazdığı bu kitaptan da bahsetmezsem de ayıp etmiş olurdum. Umarım birilerine faydalı olur bu yazım.

Geri