Konu tamamen sapmış durumda ancak bu cevabı buraya yorum yazan üyelerimizin dışında daha sonra siteye girip konuya bakacak üyelerimizin de görebilmesi ve aynı soru/sorunları yaşamaması için yazıyorum;
1- Cadı kavramından ne algıladığımıza göre her din ve inançtan cadı olabilir. Cadılık bir yoldur bu yolda var olan herşeyi uygulamak zorunda değilsiniz,seçici olabiliriz. İnandığımız dinin kurallarına göre seçimler yapabiliriz. Cadı semavi dinlerden de olur illa pagan kökenli olmak zorunda değildir.Ancak pagan inançları uygulamaları gereği cadılıkla daha kolay bir yol arkadaşı olur tek fark budur.
2- Cadılık bir yol olduğundan bunun çeşitli öğeleri vardır. Büyü bunlardan sadece birisidir,nedense herkes cadılıkta en büyük etmen bu gibi algılıyor halbuki bu yanlış!Büyü uygulayıcısı olmak zorunda değilsiniz!Cadı=Büyücü değildir!
3- Bir cadı kendi bedensel-zihinsel ve enerji bedensel sağlığından da sorumludur,ki bir cadı olmak için bilmem kimin veya bilmem hangi sitenin falanca ritüelini yapmaktan ziyade kendinizi önce kendi iç ve dışınızla sonrada yaşadığınız dünya ve evrenle uyumlu hale getirmek zorundasınızdır!Eğer inancınız ritüeller ve paganistik uygulamalar içeriyorsa bir ritüel ve adanma tercih edebilirsiniz.Ama şunu unutmayın ki makbul olanı moderatör arkadaşımın dediği gibi kişiye gelen evrensel insiyasyondur veya çoğunlukla zaten böyle doğmuşsunuzdur.
4- Olay bireysel yetenekle bana göre eşit oranda kendini geliştirmekte biter.Yeteneğin olsada sen taşlarla,hayvanlarla ve bitkilerle iletişime geçemiyorsan,onlardan nasıl yararlanacağını ve onlara nasıl yararlı olup onları korumak zorunda olduğunu algılamıyorsan,yeteneğin sana bir arpa boyu yol gittiremez. Bir söz vardır"Olduğu kadar,olmadığı kader" gücünüz,yeteneğiniz hayat şartlarınız ne kadar yeterse o kadarına kanaat getiriniz. Fazlasını anlamsızca talep etmek egodan başka birşeyi beslemez.
5-Müslüman cadı olunur yazdıklarıma bakarsanız.Benim tanıdığım ve Reiki masterı hocam böyledir mesela.Elbetteki kimdir açıklayamam. Ama kendisi ilminde çok güçlü bir insandır ve ne bir demon çağırdığını biliyorum ne de falancaya büyü yaptığını!!!Havas çalışır senelerdir,arkeoloji ve sanat tarihi eğitimleri aldığından farklı kültürler arası din ve mitoloji bağlantılarını incelemiştir.Hiçbir zaman ne benim pagan oluşum ne onun müslüman oluşu aramızda problem olmaz,biz birbirimizi manevi kız kardeşler olarak görürüz.Kendi özel çalışmaları vardır açıklanamayacak ona özel ancak beraber ne mi yaparız? Şifa çalışmaları yaparız,dağda bayırda bitki,kök,kabuk toplar onlardan merhem ve sular elde ederiz,yemekler yaparız,tütsü hazırlarız,yaralı bir hayvanı arabamıza alır tedavi ettirir enerji çalışması yaparız,evlerimizde enerjimizi destekleyecek ve tazeleyecek bitkiler yetiştirip taşlar kullanır,mobilyalarımızı ona göre düzenleriz....vb diye uzar bu kısım
taş bizi duyar biz taşı duyarız,çiçek bizle konuşur biz onla konuşuruz.Beraber dua ederiz o namaz kılar oruç tutar kuran okur ben bildiğimi yaparım ve birbirimizin duası her zaman hayatımızda başımız sıkıştığında diğerimizin ilacı olabilmiştir.Söyler misiniz bana burada büyü mü var,dinden çıkmak mı?Burada iyi niyet var ve hepimizin bir oluşu,birbirimizi olduğu gibi kabul etmek ve bütünün hayrına potansiyelimizi en verimli şekilde kullanabilmek.Bu arkadaşım yaşadığı evreni kendi ve başkaları için kullanımı bakımından gördüğüm ve örnek aldığım en mükemmel cadı. Olay bir cadıdan ne anladığımızda biter.Literatüre göre Türklerde gece çocukları kaçıran,çirkin kötü kadınlar,Hıristiyanlarda büyü yapan ve şeytana tapan kadın ve erkekler,İslamda büyü yapan genelde ateşe tapan kafirler.Elbetteki bu bahsedilenlerde de cadı olanlar vardı,olmayıp pisipisine suçlananlarda.Bu sizin bir ilimi nasıl kullandığınızla alakalıdır.
Bahsettiğim örnekte arkadaşım inançları ve vicdanı gereği cadılığın bazı öğretilerini kullanır keza ben de. Burada seçim sizin ve içinizin.Çok belirli kurallar hariç(büyü İslamda günahtır ve dinden çıkma sebebidir,gibi bariz bir kural) inancınızdan sapmazsınız,kimsede size saptınız diyemez çünkü inanç kul ile yaratan arasındadır.Kimse bilemez senin ne kadar müslüman olduğunu belkide kimse bilemez senin ne kadar insan olduğunu.