Kuran ölümden sonraki hayattan bahsediyor ve bu hayatin ebedi olacagini bildiriyor.
Bu Alemden göceriz /ölürüz.
Ölümün bir son olmadigini bildiriyor, ama ölen de bu Alemden ayriliyor, baska bir boyutta hayatini sürdürüyor.Anlatilan budur, yani yeniden dirileceksiniz vsa tarzindaki Ayetler reankarnasyonu tastiklemiyor.Kuran Allah kelamidir, ve beserin anlayacagi sekilde izzah ediyor.
Insanlar ölümü ve ölüm sonrasini hayal edemez yasamadigi icin, ve bu yuzden anlatmak adina bu sekilde izah ediliyyor.Ölüm insanin kavrayabilecegi bir sey degil, ne zaman yasar,iste o an anlar.
Yasanmadigi süre herkez herseyi söyleyebilir elbette..
Mademki Ayetler dedik, bende bir ayetten bahsetmek isterim,
Hayir anlamadiniz ! der..Ve bunu 3 kere tekrarlar.
ilmen yakin anladim zannedeceksiniz (ilim ile bazi seyleri cözdügümüzde)
Hayir anlamadiniz ! der Aynel yakin göreceksiniz (Birisinin öldügünü görmek hatta izlemek ..Anladim zannedersiniz )
Hayir anlamadiniz ! der tekrarlar, Biz Size hakkal yakin gösterecegiz der ( yasamak o hali hissetmek o hal ile hemhal olmaktir )
(Tekasur suresi)
Cok adi anilmis Filozoflarin yada bilim adamlarin birseyler demis olmasi sahsen beni cokda baglamiyor,Cünki onlarda ilmi ile kendi fikirlerini ortaya koydular.
Arzu eden Allahin kelamini tartisabilir.
Ama O söz verdi hakkal yakin tatiracagim dedi,Bir yerde Allahin kelami sözü..
Diger tarafda bir beserin (konumu ilmi ne olursa olsun) sözü.
Birde Sizin yani her bireyin kendi adina yapmak istedigi tercih var,Arzu eden bir beserin cok özlü sözünü kendine pusula edebilir, arzu eden sözü yaratanin ne dedigine bir bakayim der..
Ve bu bana göre hayatin her acisi ve boyutu icin böyledir.Anlamiyorum bu gecmis zaman filozoflarinin fikirleri niye kendi fikirlerimizin olusmasini engeller, Bugun o filozoflardan birisi yasiyor olsa idi büyük ihtimal bir hakve makinasinda kahve pisirmek icin Sizden yardim isteyecekti
yada ceptelefonu.
Amacim onlari kücümsemek degil,
Ama bir gercek varki her insan kendi hayatini kendi devrinde kendi imkanlari ile kendi akli hissiyati ile yasiyor, akimlar olur felsefeler olur gündem hep degisir.. Ama Kuran degismez
syg...