İslam geleneğine göre reddedilse de reankarnasyona inanan Müslüman sayısı özümsenmeyecek kadar fazladır. İsmaililer, yezidiler, dürziler, nusayriler, irandaki bazı şii fırkalar, aleviler ve bektaşiler farkı bir biçimde de olsa reankarnasyonun mümkün olduğunu belirtiyorlar. Hatta ki önemli islam köşe yazarlarından bazıları Kurandaki bazı ayetlerin yeniden doğuşa işaret ettiği görüşünü taşıyorlar.
dünya üzerinde 708 milyon insanın inandığı Budizm'e göre, ölümden sonra insan başka bir bedende bu dünyaya geri geliyor, yani reenkarne oluyorsunuz ve ruh olgunlaşıncaya değin bu gidip gelmeler sürüyor. Üç büyük dinde genel olarak kabul görmeyen reenkarnasyon ya da "tenasüh" veya "ruh göçü" inancı, özellikle Sünni İslam geleneği tarafından reddediliyor. Ama bu tavır konunun medyada ve bazı cemaatlerde alabildiğine tartışılmasının önüne geçemiyor.
Tenasüh veya reenkarnasyon ifâde ettikleri iddiâ olunan âyetlere gelince, öncelikle şunu belirtelim ki, geçmişte tenasühe delîl olarak gösterilen âyetlerin sayısı günümüzde reenkarnasyona delîl olarak gösterilenlerin aksine, çok azdır, üç-beş taneyi geçmez. Bu âyetlerden birisi, "onların ciltleri cehennem ateşinde pişip kavrulduğu her seferinde, azabı tatsınlar diye yeni ciltlerle (bedenlerle) değişiriz"
"Sizler ölü iken (ölü varlıklar halinde iken) sizi dirilten (dünyaya getirip hayat veren) Allah'ı nasıl inkâr ediyorsunuz?! Sonra sizi öldürecek, sonra tekrar diriltecek, sonra da O'na döndürüleceksiniz"(Bakara, 28).