Üzerinde el olan kişiler sadece el verebiliyor, en başından el o kişiye nasıl geliyor bilmiyorum. Üzerinde el olan kişi zamanı geldiği zaman artık el vermesi gerektiğini ve vereceği kişiyi hisseder, kararlaştırır daha sonrasına çeşitli ritüel ve dualar ile el vereceği kişiye kısaca nurunu aktarır. Sadece kadınlar kadınlara, erkekler erkeklere el verebiliyor diye biliyorum yanlışım olabilir net de pek bilgi yok netden öğrendiğim ve el alan bir ablamın anlattıklarında hatırladığım kadarıyla yazıyorum
Doğrudur nette çok bilgi yok.
Sadece kadın kadına erkek erkege verir diye bir kaide yoktur. Mahremin olan karşı cinsten el alınabiliyor.
Örnegin kayınpederinden bir gelin, karısından koca, abi kız kardeşinden, anne oğlundan, erkek torun anneannesinden, kız torun dedesinden gibi.
Bunu şahıs belirlemez tabi, Allah ın dilemesiyle olur. Çünkü kendisine ait olmayan bir meziyet kişiden istenmez, asıl sahibi olan Allah verir.
El alan kişi her şeyden önce şunu bilmeli ki Allah abes iş yapmaz. Gün gelir o nimet kullanılır. Belli ki kuluna öyle bir imtihan lütfetmiş. Her nimetin külfeti de olacaktır, unutmamak lazımdır. Keşke bende de olsaydı demek lüzumsuzdur.
Kim istemez ki doga üstü güçler degil mi?
Düşünsenize her derde deva şifai gücünüz olacak. Vaoww, gibi dursa da öyle değildir. Zaten öyle olması için o kişi yoğrulurda yoğrulur, imtihan üstüne imtihanlar yaşar en çokta sabrı sınanır. Tabi her el alanın seviyesi de bir olmaz. Kişinin salih kimselerden olması gerekir.
Bir seviyeye kadar Allah tarafından getirilirler ama gerisi tamamiyle kendi gayretleriyle gerçekleşir. Büyük günah işlememesi icab eder, ufak olanları da arttıkça okumalarındaki tesir azalır. Görevi başladıysa durum böyledir. O süreçte de zaten sınanmaya devam der.
Şeytanın tasallutuna kapılırsa imansız da gidebilir her mümin gibi son nefeste kimin imanlı kimin imansız gideceği yine de belli olmaz. Dışardan dindar sanılır, halk öyle zanneder ama içten çürütülmüştür. Bunu insanlar anlamaya bilir.