Allah kimi insana zeka üstünlüğü verir, insan bunu iyi niyetle iyi yönde kullanırsa, Allah bu sefer idrakini artırır, tekamül basamaklarını hızla çıkarak olgunlaşır, ilim irfan sahibi olur o insan. Yok kötü niyetle kötü yönde kullanırsa o zekayı insan, Allah şaşırtır da hep aynı yerde kalır, bir adım ilerleme sarf edemez. Zeka, yetenek, güzellik gibi doğuştan gelen kazanılmamış genetik özellikler insanın sınavıdır, onunla nasıl davranacağını görmek içindir. Üstünlük, iyi niyet güzel ahlak ve takvadadır. Bunlar insana Allah katında dereceler kazandırır, melekler onları nisanelerinden tanır. Dünyada iyi ve kötü insanlar vardır. Bunların aralarında kan bağı olmasa da karakterleri tıpatıp birbirine benzer. Benzer durumlarda benzer şekilde davranır, benzer tepkileri verirler. Bu genetikle değil karakter meselesiyle ilgilidir. Melek gibi insan derler mesela. Böyle bir insana Allah tarafından bir mucize gösterildiğinde buna genetik, tamamen şans eseri, kalıtımla şans eseri ona geçmiş, onun bir özelliği yok, kalıtımla şans eseri amcasının eroinman pedofili oğluna da geçebilirdi, böylece o da melekleri gorebilirdi demek, bana insanın insaniyetine ve karakterine edilen en büyük bir saygısızlık olarak geliyor. Elbette siz o anlamda genetik dememissinizdir ama ben uzun zamandır rahatsız olduğum bir konuda açıklama ve uyarı yapmak istedim sadece.