Sıvı teması yada darbeye magruz kaldımı telefon güncelmibilgisayarım ve akıllı telefonum ben komut vermeden kendi kendine menülere girip çıkıyor
Sorun fizikselmi yazılımsalmi bunu bilmeden bir şey demem zorSıvı teması yada darbeye magruz kaldımı telefon güncelmi
Ben çalıştığım iş yerinde tam maaşımı alamıyorum patronum kafasına göre atıyor maaşımı. gecikmeli ve eksik aldığım maaşın bir hayrını göremiyorum.Yeni iş bakıyorum.İş bulmadan ayrılmak istemiyorum ama piyasa durgun şu ara pek iş yok. Bi kaç aya nişanlanmayı düşünüyorum bu nedenle önümü görmem lazım hal böyle olunca önümü de göremiyorum. Aklıma geldikçe mutsuz oluyorum demin yine aklıma geldi.teslim olmak istedim Allah'a. Nasılsa değiştiremeyeceğim şeyleri düşünmenin faydası yok derken mabedde bu başlığı gördüm ve yazmak istedim.Varsa anlatmak isteyen konuya mesaj yazsın yargılamadan kızmadan sıkılmadan dinlerim
Forumda hızlı iş scripti var onu deneyin isterseniz. Ayrıca belirli dua terkiplerini okuyabilirsiniz kolay iş bulmak için.Ben çalıştığım iş yerinde tam maaşımı alamıyorum patronum kafasına göre atıyor maaşımı. gecikmeli ve eksik aldığım maaşın bir hayrını göremiyorum.Yeni iş bakıyorum.İş bulmadan ayrılmak istemiyorum ama piyasa durgun şu ara pek iş yok. Bi kaç aya nişanlanmayı düşünüyorum bu nedenle önümü görmem lazım hal böyle olunca önümü de göremiyorum. Aklıma geldikçe mutsuz oluyorum demin yine aklıma geldi.teslim olmak istedim Allah'a. Nasılsa değiştiremeyeceğim şeyleri düşünmenin faydası yok derken mabedde bu başlığı gördüm ve yazmak istedim.
Hangi sektörde iş arıyorsunuz. Maaş konusunda patronun ile konuştunmuBen çalıştığım iş yerinde tam maaşımı alamıyorum patronum kafasına göre atıyor maaşımı. gecikmeli ve eksik aldığım maaşın bir hayrını göremiyorum.Yeni iş bakıyorum.İş bulmadan ayrılmak istemiyorum ama piyasa durgun şu ara pek iş yok. Bi kaç aya nişanlanmayı düşünüyorum bu nedenle önümü görmem lazım hal böyle olunca önümü de göremiyorum. Aklıma geldikçe mutsuz oluyorum demin yine aklıma geldi.teslim olmak istedim Allah'a. Nasılsa değiştiremeyeceğim şeyleri düşünmenin faydası yok derken mabedde bu başlığı gördüm ve yazmak istedim.
Hangi sektörde iş arıyorsunuz. Maaş konusunda patronun ile konuştu
konuştum ama hiçbir zaman konuştuğumuz parayı atmadı. kalan maaşımı atsın diye mesaj attım sıkışık olduğumu da söyledim. görüldü attı.ben de iyice soğudum işten.Sektörüm inşaat.Hangi sektörde iş arıyorsunuz. Maaş konusunda patronun ile konuştunmu
İnanır mısınız vakti zamanında yaptım.Şimdi bu tarz şeyler için yorgun hissediyorum kendimi.Beklentiye mecalim kalmadı...Forumda hızlı iş scripti var onu deneyin isterseniz. Ayrıca belirli dua terkiplerini okuyabilirsiniz kolay iş bulmak için.
telefonu güncel sıvı teması yokSıvı teması yada darbeye magruz kaldımı telefon güncelmi
telefonu sıfır aldım alır almaz başladı komut vermeden kendi kendine işlem yapmayaSorun fizikselmi yazılımsalmi bunu bilmeden bir şey demem zor
İntaharın eşiğinde , hissiz ve mutsuzluk yeterli olur mu NeFerteti fazlası buraya yazılmaz çünküVarsa anlatmak isteyen konuya mesaj yazsın yargılamadan kızmadan sıkılmadan dinlerim
Gençlerin çoğu daha önce görülmemiş bir gelecek kaygısıyla boğuşuyor.
Açlık sınırının altındaki emekli maaşı, düşük asgari ücret, asgari ücreti bahane edip fahiş fiyat uygulayan firmalar, çok alıyor dedikleri memurların bile maaşının yarısından çoğu kira ve faturaya gidiyor. Bu şartlarda tasarruf yapmak için hava ile beslenmek lazım yada tam bir cingöz olmak.Bence o gençlerin yüzde 70'i herşeye rağmen son model bir İphone almak için 150 bin lirayı bir şekilde bulmayı başarıyorlar. (ihtiyaç kresidi ile geri ödeme en az 150k )
"Desinler diye" harcadıkları paraları "gelecekte daha çok getirsin diye" harcamayı öğrenirlerse, ben kalıbımı basarım 5 yıl içinde ekonomik bağımsız hale gelmenin de bir yolunu bulurlar. Bizim sorunumuz finansal olmazlarla kuşatılmamız değil, ekonomik çaresiz bir ülkede olmamız hiç değil, bizim sorunumuz finansal cehalet. Terbiye kültürümüzden başlayan büyük eksikliklerimiz var.
Dündü:
101 mağazasına girdim. Kasadaki kız 25 yaşlarında hergün kasa kuyruğunda ayak üstü konuştuğum birisi, lise terk, boşvermiş, gelişine yaşayan birisi. Maaşı da belli aşağı yukarı ama kasanın kenarına bıraktığı son çıkan İphone' unu gördüğümde bir tık şaşırdım. Sakla çalmasınlar dedim şakayla karışık. Gözüm üstünde bişey olmaz dedi, 2 yıl da bedavaya çalışırım sonra dedi. Şimdi bu genç 150 bin liraya bir şekilde ulaşabiliyor ama o parayı da ne yazık ki 5 yıl sonra maddi değeri sabun gibi eriyecek bir varlığa harcayarak mahvediyor.
Daha iyi bir gelecek inşa etmek için 3-5 yıl boyunca tasarruf ekonomisine girmek bile insanlara zor geliyor. Ama 24 ay vade için 150 bin liraya bir anda ulaşabiliyorlar.
Biz tam anlamı ile finansal cahilleriz. Aklımızı kullanma biçimimiz tamamen bozuk. Amigdala beynin dürtüleri tarafından muhakememiz bulanıyor. Bu da harcama önceliklerimize doğrudan tesir ediyor. Bunun ucu da aç gözlülüğe ve terbiye eksikliğine dayanıyor. Yaşadığımız kıtlığı biz zihinsel, bilişsel ve hatta spritüel olarak kendi kendimize çekiyoruz aslında. Sokaklarda bize mikrofon tutulduğunda da ülkeyi suçlamak kalıyor geriye.
Açlık sınırının altındaki emekli maaşı, düşük asgari ücret, asgari ücreti bahane edip fahiş fiyat uygulayan firmalar, çok alıyor dedikleri memurların bile maaşının yarısından çoğu kira ve faturaya gidiyor.
Bu şartlarda tasarruf yapmak için hava ile beslenmek lazım yada tam bir cingöz olmak.
Eskiden biraz umut vardı ama artık sabit gelirliye hayat yok.
O az maaşıyla lüks harcama yapanlar kira vb derdi olmayan aile evinde kalanlar.
hahah okumakla bir şey olunmuyorki, parayı kazanan zengin olanlar onlardan çıkıyor genelde. Okuyanların klasik eğitime harcadığı zamanı özel sektörde tecrübe kazanmaya harcıyorlar sonra ya kendi işlerini kuruyorlar ya da yurt dışına gidiyorlar. Okuyanların patronları oluyor bir kısmı, okuyanların devlete kapağı atanları da okyanusa kapağı atıp boğulmadığına pişman oluyor maaşlara gelen zam oranlarının muhteşemliği karşısında bi de büyük şehirde yaşıyorsa tadından yenmiyor hiç. Okuyanların büyük çoğunluğu bu tiplerin sömürdüğü zeki, çalışkan, ahlaklı ve fakir kesimLiseden sıkılıp tezgahtar olmayı tercih edenler oluyorlar.
Yazdıklarınızda haklılık payı var sevgili Retro. Fakat ne olursa olsun bu dönemde üzerimize yük alıp dik bir yokuşu koşmak gerekiyor. Bu sadece bizim ülkemizle alakalı bir durum değil. Sistemin çarkları kırılmaya başladığı için gençler çaresizliğe tahammül edemiyor. Bu yüzden çaresizlikle birlikte gelen bilinçsizlik de pompalanıyor. Bu da beraberinde buhran getiriyor. Gençlerin çoğu bu buhranla da mücadele ediyor. Biz onların yaşındayken farkında değildik belki ama bu stresin onda dördünü yaşamışızdır diye tahmin ediyorum. Bu gençlerin üzerine almak zorunda olduğu yüke oranla büyük bir oran. Yine de haklı olduğunuz kısımlar var. Ben sadece gençlerimiz dahil herkese başarılar diliyorum. Zor bir süreç.Bence o gençlerin yüzde 70'i herşeye rağmen son model bir İphone almak için 150 bin lirayı bir şekilde bulmayı başarıyorlar. (ihtiyaç kresidi ile geri ödeme en az 150k )
"Desinler diye" harcadıkları paraları "gelecekte daha çok getirsin diye" harcamayı öğrenirlerse, ben kalıbımı basarım 5 yıl içinde ekonomik bağımsız hale gelmenin de bir yolunu bulurlar. Bizim sorunumuz finansal olmazlarla kuşatılmamız değil, ekonomik çaresiz bir ülkede olmamız hiç değil, bizim sorunumuz finansal cehalet. Terbiye kültürümüzden başlayan büyük eksikliklerimiz var.
Dündü:
101 mağazasına girdim. Kasadaki kız 25 yaşlarında hergün kasa kuyruğunda ayak üstü konuştuğum birisi, lise terk, boşvermiş, gelişine yaşayan birisi. Maaşı da belli aşağı yukarı ama kasanın kenarına bıraktığı son çıkan İphone' unu gördüğümde bir tık şaşırdım. Sakla çalmasınlar dedim şakayla karışık. Gözüm üstünde bişey olmaz dedi, 2 yıl da bedavaya çalışırım sonra dedi. Şimdi bu genç 150 bin liraya bir şekilde ulaşabiliyor ama o parayı da ne yazık ki 5 yıl sonra maddi değeri sabun gibi eriyecek bir varlığa harcayarak mahvediyor.
Daha iyi bir gelecek inşa etmek için 3-5 yıl boyunca tasarruf ekonomisine girmek bile insanlara zor geliyor. Ama 24 ay vade için 150 bin liraya bir anda ulaşabiliyorlar.
Biz tam anlamı ile finansal cahilleriz. Aklımızı kullanma biçimimiz tamamen bozuk. Amigdala beynin dürtüleri tarafından muhakememiz bulanıyor. Bu da harcama önceliklerimize doğrudan tesir ediyor. Bunun ucu da aç gözlülüğe ve terbiye eksikliğine dayanıyor. Yaşadığımız kıtlığı biz zihinsel, bilişsel ve hatta spritüel olarak kendi kendimize çekiyoruz aslında. Sokaklarda bize mikrofon tutulduğunda da ülkeyi suçlamak kalıyor geriye.
hahah okumakla bir şey olunmuyorki, parayı kazanan zengin olanlar onlardan çıkıyor genelde.
Açlık sınırının altındaki emekli maaşı, düşük asgari ücret, asgari ücreti bahane edip fahiş fiyat uygulayan firmalar, çok alıyor dedikleri memurların bile maaşının yarısından çoğu kira ve faturaya gidiyor. Bu şartlarda tasarruf yapmak için hava ile beslenmek lazım yada tam bir cingöz olmak.
O az maaşıyla lüks harcama yapanlar kira vb derdi olmayan aile evinde kalanlar
bir sürü şey yazdım yazdım sildim herkes haklı burda.
bir sürü şey yazdım sildim o kadar haklınızki yani düşünüyorum refah düzeyi yüksek ülkelerin yaptığı şeyler ne bir onlara bakmak lazım onları model alsak düzelir belki.Açlık sınırının altındaki emekli maaşı, düşük asgari ücret, asgari ücreti bahane edip fahiş fiyat uygulayan firmalar, çok alıyor dedikleri memurların bile maaşının yarısından çoğu kira ve faturaya gidiyor. Bu şartlarda tasarruf yapmak için hava ile beslenmek lazım yada tam bir cingöz olmak.
O az maaşıyla lüks harcama yapanlar kira vb derdi olmayan aile evinde kalanlar.
refah düzeyi yüksek ülkelerin yaptığı şeyler ne bir onlara bakmak lazım onları model alsak düzelir belki.