Depresyonda olanlar için 30 günlük olumlama takvimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ori
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ori

🌙
Moderator
Aşağıda bulunan 30 günlük takvim depresyondaki bir kişi için olumlama takvimidir. Kişinin her gün pozitif düşüncelerle kendini motive etmesine yardımcı olacak bir yöntemdir. Bu olumlamalar, kişiyi motive edici, güçlendirici ve sakinleştirici nitelikte olacak şekilde hazırlandı. Gün içerisinde sıklıkla tekrar edebilirsiniz.

1. Hafta: Kendine Güven
1. Gün: "Kendimi olduğum gibi kabul ediyorum ve her gün gelişmeye devam ediyorum."
2. Gün: "Zor zamanlar geçicidir, içimdeki güç kalıcıdır."
3. Gün: "Her gün, küçük de olsa bir adım atarak daha iyi hissediyorum."
4. Gün: "İçimdeki gücü fark ediyor ve ona güveniyorum."
5. Gün: "Kendime karşı nazik olmayı hak ediyorum."
6. Gün: "Bugün, kendim için iyi bir şey yapmayı seçiyorum."
7. Gün: "Kendi değerimi biliyor ve kendimi her halimle seviyorum."

2. Hafta: İyileşme Sürecine Güven
8. Gün: "Kendime iyileşmek için zaman tanıyorum."
9. Gün: "Her gün biraz daha güçleniyorum ve yol alıyorum."
10. Gün: "Kendime inanıyorum ve gelişmeye devam ediyorum."
11. Gün: "Bu zorluklar beni daha güçlü bir insan yapacak."
12. Gün: "Her deneyim beni büyütüyor ve olgunlaştırıyor."
13. Gün: "Kendimi dinliyor, ihtiyaçlarıma kulak veriyorum."
14. Gün: "Bu duygular geçecek ve içimdeki huzur tekrar ortaya çıkacak."

3. Hafta: Pozitiflik ve Şükran
15. Gün: "Hayatımdaki küçük güzellikler için minnettarım."
16. Gün: "Bugün yeni bir başlangıç ve her şey mümkün."
17. Gün: "Kendim için olumlu bir geleceğe inanıyorum."
18. Gün: "Hayatın küçük anlarında huzur bulmayı seçiyorum."
19. Gün: "Olumlu düşüncelerim hayatıma mutluluğu çeker."
20. Gün: "Her yeni gün, yeni bir umut taşıyor."
21. Gün: "Şu anda sahip olduğum her şey için minnettarım."

4. Hafta: İç Huzur ve Seçim Gücü
22. Gün: "Huzur ve sükunet benim içimde, onlara ulaşmayı seçiyorum."
23. Gün: "Geçmişi bırakıyor ve şimdiye odaklanıyorum."
24. Gün: "Kendimi sevmeyi ve kabul etmeyi seçiyorum."
25. Gün: "Duygularım geçici, ben kalıcıyım."
26. Gün: "Bugün sadece bana iyi gelen şeylere odaklanmayı seçiyorum."
27. Gün: "Kendime sakinlik ve sabırla yaklaşıyorum."
28. Gün: "Bugün, düşüncelerimde huzuru seçiyorum."

5. Hafta: Dönüşüm ve Yeniden Başlama
29. Gün: "Her gün yeni bir başlangıç ve ben bunu kullanabilirim."
30. Gün: "Kendi yolculuğuma güveniyor ve her adımda büyüyorum."

Bu olumlama cümleleri, kişinin kendisiyle barışık olmasını, kendi gücünü fark etmesini ve pozitif düşünme alışkanlığı geliştirmesini teşvik eder. Depresyon sürecinde profesyonel yardım almak da çok önemli olduğundan, olumlamaların yanı sıra psikolojik destek almayı ihmal etmemek gerekir.

Hepsi herkeste işe yaramıyor. Uymayanlar zaten kendini belli ediyor, içten bir dirençle karşılaşıyorsunuz. Bazen "hımm bir şeyler doğru gidiyor demek ki" şeklinde de yorumlanabilir bu dirençler ama tiksintivari bir hisse neden oluyorsa ya da ısrarla "bırak beni söylemeyi" diyorsa çok da zorlamamalı.
Bazı kalıplar da cuk oturuyor ve kişinin yaşadığı durumla çok alakasız gibi görünse de ferahlık veriyor. Hangisi iyi geliyorsa ona devam etmeli diye düşünüyorum.

Olumlama yapmak güzel de, beyin olumlamaların bir tür kandırma yöntemi olduğunu zaten biliyor ve göz göre göre kendini sana manipüle ettirmiyor bir noktada.

Beyin hayalle gerçeği ayırd edemiyor diye beynine öğrettiğin anda geçmiş olsun. Artık biraz zor ikna edersin onu olumlamalarınla. Sana aptalca bir şey yapmakta olduğunu hissettirmeye başlar. Her olumlama aptalca gelmeye başlayabilir. Çünkü beynini göz göre kandırmaya çalıştığını biliyorsun. Sen de biliyorsun. Beynin de biliyor. Ve sana tüm gücü ile karşı koyuyor. Beyninin kendisi gibi düşün. O senden daha akıllı çünkü.

İşin sırrı olumlamalarda değil. Beyin ikna olmayı seviyor. İkna edeceksin. Yüzde 2'sini kullanabildiğin bir beyni var. Avantaj sende değil yani. Ama o yüzde 2'yi üst akıl olan bir yüzde 2 olarak kullanacaksın. O da ilimle olur. İkna kolaylığı ilimle sağlanır. Beyin ikna olmayı öyle çok sever ki doğru bir ilmi yaklaşım gösterdiğin zaman gerisini kendi getirmeye başlar. Mucizeler ilmi tabanda ayakları yere basan beyinler tarafından gerçekleştirilir.

Olumlama da işe yarayabilir. Konuya muhalefet etmek gibi olmasın da. Beyin tekrarları sever ama en baştan kabul edebilirse. En baştan direnirse artık kendi kendini sabote etmek pahasına sana anti tezler üretmeye başlayabilir. O yüzden önce ikna edilmeli. Sonra ototelkinler verilmeli. İkna olmayan bir beyin hiçbir hormonunu aktive etmez.

Son düzenleme:
Geri