Bilindiği üzere, bazı rüyalar gelecekten haber verebiliyor..Ben mesela rüyamda gördüğüm bir olayı, ertesi gün, aynı mekan, aynı kişilerle ve aynı konuyla gerçekleştiğine, pek çok kez şahit olmuşumdur. Şöyle bir durum da olabilir bununla alakalı; Uyurken onlarca rüya hatta daha fazlasını görüyoruz, bunlardan bazıları elenerek ertesi gün hatırlamıyoruz. İşte bazı rüyaların gelecekten de haber verdiğini düşünürsek. Silinenlerden bazıları ya da bilinçaltına atılanlardan bazıları, geleceğimizi gösteren rüyadan bir kaçı olabilir. Beynimizde bunları bilinçaltına atarak bekletebilir.Ertesi günde ya da herhangi bir zaman diliminde o olayı ya da durumu yaşadığımızda bilinçaltındaki olayla gerçekte yaşadığımız olay çakışabilir ve biz de bunu daha önceden yaşamış hissine kapılabiliriz. Kısaca ben bunu yaşamıştım dediğimiz olay, aslında gelecekten haber veren rüyaların bilinçaltına atılıp, beklemeye başlamasından sonra ve o olay gerçek hayatta yaşanmaya başlayınca, işte ben bu olayı daha önce de yaşamıştım diyebiliriz..Zaten o anı yaşarken, insan bir tuhaf oluyor..Hafiften insan kendini rüyada zannediyor. Sanki bir afallama oluyor..Nacizane fikrim bu..