Cinleri neden hep kötü gösteriyorlar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çünkü, Cinlerin Kahir Ekseriyeti sapkın ve azgın taife,Müslüman cinler insanlara korku vermekten intiba ederler, bu onlara haram kılınmıştır.bildiğin üzere cinlerinde bizim gibi dinleri var ve onlarda bir imtihanda, insanlarla iletişime geçenleri şeytan'ın hizmetkârı olanlar.

Cinleri kötü gösteriyorlar çünkü iyi,halis cinler zaten ibadetleriyle meşgul Allah'a olan kulluklarıyla.Pek başka bir türle(bizle) münasebete girmezler.Lakin diğer kötü dediğimiz cinler bir anlamda bize karşı sürekli haset içindeler.Çünkü Allah yaradılışta bizi üstün kıldı.Şeytanın olayı gibidir bu cinlerin de olayı bir nevi.
Tabiiki tek bir nedeni yoktur kötülüklerinin.Biz insanları yoldan çıkarmak muhtemel onlar için büyük bir zevktir.
Sonuç olarak irtibata geçtiğiniz cinlerin çoğu kötü olanlarıdır.Şimdi diyeceksiniz hayır iyi olanlar da anlatılıyor.Evet ancak bir kısmı da iyi gözüküp yine kötü yola sürükler..
Bunları ben değil İslam alimleri de söylüyor.Muhyiddin Arabi olabilri ya da Gazali tam hatırlamıyorum bir kitapta görmüştüm.

Çünkü Allah yaradılışta bizi üstün kıldı.

Yaratılışta hangi tür üstündür bilinmez onu parapisikoloji dalında çalışma yapanlar bilir ancak benim dikkat çekmek istediğim mesele şeytanı asi yapan şeyde kendisinin yaratılışta insandan daha üstün olduğunu düşünmesiydi bu düşüncesi içinde yaratıcıdan aldığı cevap ayetlere göre şöyledir " hemen çık cennetimden! doğrusu sen hor ve bayağı kimselerdensin " buna dikkat edelim

Yaratılışta hangi tür üstündür bilinmez onu parapisikoloji dalında çalışma yapanlar bilir ancak benim dikkat çekmek istediğim mesele şeytanı asi yapan şeyde kendisinin yaratılışta insandan daha üstün olduğunu düşünmesiydi bu düşüncesi içinde yaratıcıdan aldığı cevap ayetlere göre şöyledir " hemen çık cennetimden! doğrusu sen hor ve bayağı kimselerdensin " buna dikkat edelim
yaratılışta bir üstünlük var yanlışın var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri