Ne kadar özel bir durum, imrendim size. Kendi inancıma göre “Allah nazarlardan saklasın” diyeceğim öncelikle. Benim lucid deneyimlerim biraz kısıtlı kalıyor sizin anlattıklarınızın yanında. Ancak rüyayı yönlendirebilme bakımından düşünecek olursak “kendinizi engellemeye çalışmanıza” rağmen oluşan bu tür durumlar kontrolde bir zayıflamaya işaret ediyor olabilir. Rüyaların gizemli dünyasında yürürken genellikle bilinçdışımız bize eşlik eder. Ancak lucid deneyimlerimizde bilinç dışı ve bilinç hemen hemen yan yanadır.
Eğer konu yaşamsal ihtiyaçlarsa bilinç dışı ve id bilinci ve bilinç ötesini ezer geçer. Bu nedenle rüyaların istemediğiniz halde neden istemediğiniz alanlara yönlendiği aslında ihtiyaçlarınızla ilişkili olabilir. Cinselliğin buradaki atıfı pek çok şey hakkında olabilir, temas eksikliği, özlem, öfke, sıkışmış hissetme, yaşamın sürdürülebilirliği ve geleceğe ilişkin kaygılar vs. Sıradan bir rüya olmadığı için bunun bir ekspresyon olabilme ihtimali mevcut. Bunların bilinç dışındaki anlamını bulmak ve yorumlamak sizde. Kontrolünüzü baskılayan ya da size cazip görünen yanı nedir bunları zihninizde bir araştırmanızı önerebilirim. Parapsikolojik bir perspektifle ise bunun bazı varlıklar tarafından gerçekleştirilen bir manipülasyon olabileceğini söyleyebilirim. Ancak manipülasyonun işe yaraması için zihninizde buna ait tohumlar olması gerekir, yine hem içsel hem dışsal bir değerlendirme gerekli gibi görünüyor. Gezintileriniz başkalarının dikkatini çekebilir. Bunu belli başlı korunma yöntemleriyle bertaraf edebilirsiniz.
Hedef belirleme konusunda ise uçsuz bucaksız bir alemdesiniz. Keşfetmek istediğiniz yerler, gizemli bulduğunuz nesneler, ata temasları ya da günlük hayatınızda varlıklarla çalışmalar yapıyorsanız onlarla gerçekleştirilebilen temaslar, majiyle veya durugörüyle ilgili bilgi edinme gibi pek çok alanda faydalanabilirsiniz, bunlar sizin görev tanımınıza uygun mu bilmiyorum ama keyifli olabileceğini biliyorum.