Cehenneme gitmek icin gerekenler..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan XXIV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Belkide zaman ve boyut farklı...Her şeyi dünya zamanıyla düşünürsek evet cennet yada cehennem kurulmamış olabilir haklısın ama bu dünya her şey bu dünyaya bağlı değil ki ordaki zaman akışını bilelim. Hem tanrının peygambere cenneti gösterdiğine inanıyoruz da neden şeytanın cehennemi gösterdiğini inanmıyoruz yada inanmamayı geçtim itirazlar başlıyor hemen?

Constantine filmini gerçekten dikkatli izliyenler fark etmişlerdir dünyada 2 dakika cehennemde bir ömür gibi bir söz geçiyor filmde bana kalırsa boyut ve zaman kavramı var. var olduğuna inanıyorum denemekte isterim bilinçlendikten ve bilgilendikten sonra

Açıkçası ne cennete nede cehenneme inanmam.

Ama inanlar ve bilgilenmek isteyenler bu bilgileri kullanabilir.

Benim içinde sadece cennet vardır Cehennem sadece karanlık bir ortamdır, sadece sevap olduguna ve gunahın sadece ahlaki bakımdan uygunsuz davranıslar olduguna inanıyorum, Gerçekten Allah'tan nasıl korkabilirsiniz! korkunun temeli kötü duygulara dayanır oysa siz, sizi seven bir varlıga (Tanrı) nasıl olurda korkuyla yaklasırsınız! bu kadarmı karamsarsınız :) Tanrı beni sever ben Allahı severim, aramızda korku yoktur. Allah sizide seven ve bence sizde onun bu sevgisine olumsuz bir duygu ile degil sevgiyle karsılık vermelisiniz.
Bir sure sonra bununla ilgili bir konu acıp daha fazla bilgi edinecegimi umit ediyorum :)

Bana kalırsa cennette cehennemde vardır. Sonuçta imanını eden ödülünü alır cennete gider. İman etmeyende öyle kurtulamaz cehenneme gider. Tabiki tanrı her yarattığını sever ama onun sevgisine layık olmak gerekir. Eğer olamazsanız gideceğiniz yer bellidir. Hem bu tekniği denemek isteyecek bir çok kişi bulabilirim insanlar sevdiklerini son kez görmek için cehenneme gitmeye bile razı olabilir

Benim içinde sadece cennet vardır Cehennem sadece karanlık bir ortamdır, sadece sevap olduguna ve gunahın sadece ahlaki bakımdan uygunsuz davranıslar olduguna inanıyorum, Gerçekten Allah'tan nasıl korkabilirsiniz! korkunun temeli kötü duygulara dayanır oysa siz, sizi seven bir varlıga (Tanrı) nasıl olurda korkuyla yaklasırsınız! bu kadarmı karamsarsınız :) Tanrı beni sever ben Allahı severim, aramızda korku yoktur. Allah sizide seven ve bence sizde onun bu sevgisine olumsuz bir duygu ile degil sevgiyle karsılık vermelisiniz.
Bir sure sonra bununla ilgili bir konu acıp daha fazla bilgi edinecegimi umit ediyorum :)

Korkunun temeli kötü duygulara dayanmaz... Herkez annesinden veya babasından korkmuştur ama bu onlardan nefret ettigini göstermez degil mi? Korkmanın çeşitleri vardır, bir insan kendi keyfi kaçacagı için de korkabilir ya da yaptıgı işin yanlış oldugunu bilerek(çaresiz) korkar... İlahi anlamda ki korkuda böyledir iyi olanı yapmamanın verdigi endişe diyebiliriz... Yoksa sizin düşündügünüz gibi kötü gaddarca bir şey degil...

Korkunun temeli kötü duygulara dayanmaz... Herkez annesinden veya babasından korkmuştur ama bu onlardan nefret ettigini göstermez degil mi? Korkmanın çeşitleri vardır, bir insan kendi keyfi kaçacagı için de korkabilir ya da yaptıgı işin yanlış oldugunu bilerek(çaresiz) korkar... İlahi anlamda ki korkuda böyledir iyi olanı yapmamanın verdigi endişe diyebiliriz... Yoksa sizin düşündügünüz gibi kötü gaddarca bir şey degil...

Yakmak isteyen bir tanrı düşünemiyorum şahsen neden yakmak istesinki (yakmak = gaddarca) korku kötü bir duygudur bir anlık ilkinme ve endişelenmeden bahsetmiyorum. Korku insana neler yaptırır : her şeyi. Öldürürsün zarar verirsin her şeyi yaparsın egerki birisi seni öldürmekle korkutursa.

Bakınız ben Tanrıya inanmıyorum demiyorum. Allah babamızdır tamam güzel ancak onu kitaplarda aramayı değil bilginin ışıgında kendi içinizde bulmayı savunuyorum. Allah diyebilirsiniz Yahuda deyin YehWeh deyin yada Tanrı deyin bunalrın tamamı arapçada Al-İlah kavramına cıkar yani bu dillere gore degişiktir. Ben ona genelde "Baba" derim çünkü bir Baba'nın cocugu için yapamayacagı şey yoktur. Ve ne pahasına olursa olsun ogluna zarar vermez, her hareketini destekler. Herneyse sadece biraz bilgi ve dusunce vermeye calısıyorum amacım tartısma degil :)

Yakmak isteyen bir tanrı düşünemiyorum şahsen neden yakmak istesinki (yakmak = gaddarca) korku kötü bir duygudur bir anlık ilkinme ve endişelenmeden bahsetmiyorum. Korku insana neler yaptırır : her şeyi. Öldürürsün zarar verirsin her şeyi yaparsın egerki birisi seni öldürmekle korkutursa.

Bakınınz ben müslümanım sizin inancınız beni ilgilendirmez. Sadece yanlış bildiginiz konunun dogrusunu söylemeye çalışıyorum. Evvela şunu söyliyim: İtikadı bilgiler hiçbir zaman degişmez(Allah hep aynı Allah tır...(bkz.yaratıcının sıfatları)). Her peygamberi aynı yaratıcı gönderdigi için bunlar standarttır yani... Bu konuyu dilerseniz araştırın. Yaratıcının yakmak istemisi gibi bir şey ise söz konusu degildir! Yaratıcı kutsal kitabında rahmetinin herşeyi geçtigini ve kullarına annesinden bile daha merhametli oldugunu söyler... Yani cehenneme girmek kişinin kendi kendini mahfetmesidir aslında... Mesela Dünya düzeninde de her istediginizi yapamazsınız yeri gelir kanunlar geregi canınızdan olursunuz. Suçlu olan ölen midir ölmenizi saglıyan kanunlar mı yoksa siz mi?
Umarım anlatabilmişimdir.

Bakınız ben Tanrıya inanmıyorum demiyorum. Allah babamızdır tamam güzel ancak onu kitaplarda aramayı değil bilginin ışıgında kendi içinizde bulmayı savunuyorum. Allah diyebilirsiniz Yahuda deyin YehWeh deyin yada Tanrı deyin bunalrın tamamı arapçada Al-İlah kavramına cıkar yani bu dillere gore degişiktir. Ben ona genelde "Baba" derim çünkü bir Baba'nın cocugu için yapamayacagı şey yoktur. Ve ne pahasına olursa olsun ogluna zarar vermez, her hareketini destekler. Herneyse sadece biraz bilgi ve dusunce vermeye calısıyorum amacım tartısma degil :)

İnanıyorsanız keyfi ifaadeler kullanamazsınız. Allah baba demek dogru degil dir. Bir insanla bile tanıştıgınızda senin adın ahmet ama ben sana mehmet diyecegim diyebilir misiniz?
Eger inanıyorsanız Allahın sıfatlarını ve inanç hükümlerini ögrenmenizi tavsiye ederim(bkz.itikat hükümleri)

Böyle bir olayın olabileceğine ihtimal bile vermiyorum çünkü öyle her canı isteyen yada merak eden cennet yada cehennemle irtibata geçemez diye düşünüyorum.Eğer öyle olsaydı dünyada olmanın mantığı nedir ki çoğu cennete geçiş yapardı.
herzaman bir ihtimal vardır 1% bile olsa hiç bir şeyden emin olamayız ne cennet ve cehennemin varlıgından nede oraya gidilip gidilemeyeceginden

Bence denenmemese gereken uygulamalardan biri konuyu açan arkadaşımızında söylediği gibi.

Bakınınz ben müslümanım sizin inancınız beni ilgilendirmez. Sadece yanlış bildiginiz konunun dogrusunu söylemeye çalışıyorum. Evvela şunu söyliyim: İtikadı bilgiler hiçbir zaman degişmez(Allah hep aynı Allah tır...(bkz.yaratıcının sıfatları)). Her peygamberi aynı yaratıcı gönderdigi için bunlar standarttır yani... Bu konuyu dilerseniz araştırın. Yaratıcının yakmak istemisi gibi bir şey ise söz konusu degildir! Yaratıcı kutsal kitabında rahmetinin herşeyi geçtigini ve kullarına annesinden bile daha merhametli oldugunu söyler... Yani cehenneme girmek kişinin kendi kendini mahfetmesidir aslında... Mesela Dünya düzeninde de her istediginizi yapamazsınız yeri gelir kanunlar geregi canınızdan olursunuz. Suçlu olan ölen midir ölmenizi saglıyan kanunlar mı yoksa siz mi?
Umarım anlatabilmişimdir.

Suçlü olanlar ölmez, harzaman için geçerli degildir dunyada bazı ulkeler ve bu ulkelerin baslarına evlatlarını getiren aileler var bildiginiz uzere. Güç oldugu surece hiçkimse birşey yapamaz gördüğünüz üzere onca dua edilmekte adamlar cocuklarını ve yakınlarını, herseylerini kaybedip dua ediyorlar *Allahım gazabını eksik eyleme* gibi ondan sonra vay efendim Deccal cıkacak.. tabi cıkar o kadar duayla anca o tur bir kotuluk dunyayı yakabilir gorundugu uzere Muslumanlık o kadarda dogru sonuclar cıkarmayabiliyor... :) Allah'a "BABA" diyemeyecek olsaydım yani tanrı bunu uygun gormeseydi şu ana kadar mutlaka basıma birseyler gelmiş olmalıydı kotu yonde, "belkide gelmiştir" diyorsanız benimle birlikte Sırbistana gelebilirsiniz Arkadasım için yaptıgım album kapagı yok sattı odullere katılacak bende gidebilirim ne de olsa benimde emegim var.. gercekten Baba kelimesini duyup nihayet birilerinin gozu kapalı inanmaktansa onu anladıgını gormus olmalı degil mi soncuta bu sadece benim dusuncem "olamaz!" dediysenizde ben benim yasımdaki birinin bu kadar gitmesinin bir tesaduf oldugunu soylerim ve maalesef ki Tesaduf diye bir şey yoktur. Ben Baba diyor isem mutlaka bir yararını gormusumdur mesela benim kadar tembel biri nasıl sınıfı gecer ya da bana takan ogretmenler nasıl olurda meslegi bırakır gibi.
Herneyse herkesin inancı kendine..

@BattleFury

Ben size işin merkezinden dogru bilgiler veriyorum siz kafanızdaki düşünceleri söylüyorsunuz... Bilgili olmadıgınız konuda fikir sahibi olmak bu olsa gerek.
Rep puanı veya tecrübe puanınızın ne ifade ettigini bilmiyorum ama kişinin yazdıgı mesajlara bakarım ben. Bir takım akıl oyunları ve hayal dünyanızdaki düşüncelerle bir yere varamazsınız... Konu kapanmıştır benim için.

Ölen insanlar birsüre kargaşa dönemi geçirirler. Bu dönemde 'Kendiliğinden İmajinasyon ' oluşur. Eğer kötü şeyler yaptıysa kişi, bunun vicdan azabı yüzünden huzursuz şeyler imajlar, güzel iyi şeyler yaptıysada huzurlu şeyler imaje eder. Aslında cennet ve cehennem kavramı burda ortaya çıkmaktadır. Tanrı tarafından cezalandırılmak değilde insanın kendi ile hesaplaşmasıdır. Bu durumda cennet ve cehennem diye bir mekan olmadığına göre bana saçma geldi bu ritüel. Ama tabiiki herkesin inancına saygım sonsuz. ;) :)

Kesin diye bırşey yoktur.cehennem vardır,ancak kapıları açılmamıştır.ben yinede girilebildiğine inanıyorum.

Geri