Cebrail AS Cehennemi Anlatıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Üye silindi 15237
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir başkası benim dinimi küçültü laf söyleyince tahammül edemiyorum

sevgiyle kalın.

müslüman değilim ve kendi bakış açımla değerlendiriyorum sizin tanrınız bile ''özgür irade'' ye karşı koymazken bence siz de koymayın!!! verdiğiniz örneklerde gayet gereksiz ve anlamsız ayrıca

Bu sözlerimi, fikirlerimi mi küçültücü buldunuz?:) Bunlar benim özgür irademin kelimeleri, hakaret içermiyor. Sizin probleminiz başkalarının fikirlerine inançlarına tahammül edememeniz...Çok büyük bir ruhsal eksiklik bu! Umarım değiştirebilirsiniz.

Konu yine kaymadan toplayalım :) Sabır ve sukünet egoyu bastıracak tek yoldur.

Cehennem herkese göre değişir,özgür irade..Evet yerinde olmuş..Herkes ektiğini biçecek nihayetinde.
Sevgiler :)

Güzel peygamberimiz Hz Muhammed SAV efendimiz miraca çıktığı Gece Tüm peygamberleri,Cenneti ve cehennemi Görmüştür. Cehennemi gördüğünde çok ağladığı belirtilmektedir

:) Korkutmaya çalışmıyoruz sadece gerçekleri sunuyoruz okadar :)

Cehennemin en baştaki tasviri bana.Yıldızların yapısını anımsattı.Ben bir süredir.Kutsal metinler ve bilim arasında araştırma yapıyorum.Bu eski medeniyettlerdeki yazıtlardan İncil ve Kur'an a kadar.Henüz tabi ki araştırmam tamamlanmış ve gelişmiş değil.Ama dediğim gibi.Mesela Hz. zülkarneyn vakalarında da buna benzer durumlar söz konusu. :)
Paylaşım çok hoş olmuş.

Sevgili kardeşim Resulullah'ın iki halifesi var demişsin . " Ben Ali'denim , Ali bendendir." " Ben ilmim şehriyim, Ali onun kapısıdır." "Ali Allah'ın arslanıdır."
" Ey halk! Size aranızda iki emanet bırakıyorum. Biri Kar'an-ı Kerim, biri pak Ehl-i Beyt'imdir."

Hz Osman diyor ki " Vallahi Ali olmasaydı ben helak olurdum." Tamamı Tirmizi'den alıntıdır.

Merak ettim. Ali'ye noldu?
Bence de, Hz. Ali'ye ne oldu?

her ruh dünyaya gelirken farklı ruhsal bilinç seviyelerinden b oyutlarından diğer alemlerden gelir.onun için herkesin inaç yapısı farklıdır.
dini çok fazla kendi adıma önemsemiyorum.ama yinede dinlerin gerekli olduğunu düşünüyorum.
her ruh din tekamülünden geçer.
dinler birçok bilgiyi sembolik verir.din tekamülünü bitiren kişilere yavaş yavaş sembolleri anlamaya çözmeye başlar.
cennet cehennemde böyledir.
bana göre cehennem ateşide sembolik bir anlatımdır.

Masalsı bir anlatım, emeğiniz için teşekkür ediyorum.
İslam için bence en güzel söylenen söz, nakil dini değil akıl dinidir.

Geri