Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar şap denen bir madde var bilir msiniz.bunu vücudunuza değen bir yere yerleştirirseniz,büyüden korunacağınız rivayet ediliyor.hatta nazara karşı da etkiliymiş.bir komuşumuz söylemişti.
bir de birşşey eklemek istiyorum.ben büyüden korunma yöntemlerini incelerken civa taşımanın önerildiğini okuduğumdan bu bilgimi paylaşmak istedim.nitekim civanın kanserojen etkisi var.şap taşımak daha sağlıklı.
Şap madddesinin bir özelliğidir belki.birşey daha eklemek istiyorum çörekotu.Çörekotu nazar ve büyüye karşı koruyucu özellikleri olan bir bitkidir.Kırkbir çörekotu ayrılarak bunların herbirinin üzerine bir kere Elham Suresi okunur.Sonra bunlar minik bir keseye doldurulup kesenin ağzı dikilir.Bu kese elbisenin içine tutturulur veya cepte taşınır.Bu sayede nazar ve büyüden korunulmuş olur.Yine çörekotuyla yapılan tütsüler insanın üzerindeki nazarı alır.