dildarı-suda
Banlı Kullanıcı
Oğuzhan'ın Bilge Kağan olduğu söylenir.Bilge Kağan çin kaynaklarına göre bir peygamber. Çin kaynaklarından rivayet edilir ki elinde kılıcı ile hergün bir tepeye çıkar ellerini göğe kaldırarak dua edermiş. Ve her dua sonunda da kılıcının üzerine bir kuş konarmış. Bilge Kağan yazıtını okuduğunuz zaman açları doyurmak, çıplakları giydirmek, fitneden uzak durmak, Tek bir tanrıya inanmak, kader, Ulul emre itaat v.b. şeyler göreceksiniz. İslamla benzer özellikleri taşıyan.
Bizi yıllardır kandırdılar.
Şamanizm Türklerin dini v.b gibi yalanlarla. Asıl Türklerin Dini "Kök Tanrı" dır. Nasıl Göktürk' kelimesinin aslının Köktürk olduğu artık kabul edilmişse Göktarı inancı diye bişey olmadığı aksine onun KökTanrı" olduğu da kabul edilecektir.
KökTanrı nedir peki?
Aynı İslamiyet gibi İnsan ruhunun Allah'tan geldiği inancının bire bir aynısıdır. Cennet cehennem kavramlarının olduğu bir dindir.
Kader kavramının ve Allah'ın dediği olur kavramının yaşandığı bir inançtır. Tek bir yaratıcının olduğuna inanıldığı, iyi-kötü varlıkların olduğu bilinen bir dini sistemdir.
Uzun lafın özü: Türklere daha önce Yüce Allah tarafından zaten bir din ve yol gösterici gelmişti. Türkleri İslam'a hazırlama aşamasından sonra İslam ile tanıştırıldı.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler
oğuz hanın bende ayrı bir yeri olduğu için bu konuyu hep merak etmiştim
ayrıca banada şamanizm bir dindir diye anlatılıyordu şu dönemde herkez neredeyse dinler tarihi uzmanı kesildi atıp tutuyorlar

sizin verdiğiniz bilgiler aydınlattı beni çok sağolun
ben Türklere peygamber gönderildiğine inanıyorum ve bunun oğuz han olma ihtimali çok yüksek tabi bazıları oğuz han zülkarneyn dir diyorlar buna katılmıyorum tabi oğuz hanın kurdugu bir set yok ama zülkarneynin var bununla birlikte oğuz hanın pğeygamber olduğuna inananlardanım