Bir kitap okuyupta hayatınız değişti mi?

Eğer bir kitap okuyup hayatın değiştiyse ya sen çok dar bakışlı kendini geliştirmemişsindir ya da yazar aşmıştır. 1. durumu yoksayarsak 2. durumda aşan yazarlar var. Okumadım ama Elon musk dan örnek vereceğim. Otostopçunun Galaksi Rehberi kitabını Elon musk okuyor ve kendini sorguluyor daha sonra bu kitabı temel alarak Uzayla ilgili projelerine başladığını biliyorum.
 
Kitaplar ve filmler insanlara o güne kadar karşılaşmadıklarını verebilir. Bu kendini geliştirmek, filtre balonundan çıkmaktır. Hepimiz mesleğimizin gerektirdiği durumlar dışında kendimizle benzer kişilerle karşılaşırız. İstese de herkesin bunu aşma şansı olmaz.
İşin içine edebiyat ya da sanat girdiğinde görmediğimiz yerlerle tanışır, bilmediğimi şeyleri öğreniriz. Kitap kendini geliştirmenin, hayatı değiştirmenin, dar bakıştan kurtulmanın yöntemlerinden biridir. İnsanlar bilgilerin önemli bir kısmını dışarıdan edinir.
O nedenle mantık hatası olan bir önerme olarak düşündüm.
Nitelik barındıran her kitap beni etkiler, bana yeni bir şey katar, benim aşmamı sağlar.
1984'ü okuyorum şu ara ve 'çiftdüşün'e kendi hayatımda ne kadar yer verdiğimi sorguluyorum. Bazen yanlışlığını bildiğimiz kavramları da barındırabildiğimiğiz gerçeği de yüzümüze vuruluyor.
 
Benim bir fikrim var!Okuduğumuz kişisel gelişim,düşünce gücü,metafizik,mistik,telepati,spritüalizm gibi konularla ilgili kitaplardan alıntı yaptığımız ayrı bir bölüm açsak hem kitap tanıtımı yapmış oluruz hem de bu cümleler bize ışık olur,ne dersiniz?
Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum.Böyle bir bölüm açılsa nasıl olur?
 
Değişseydi muhtemelen şu an bu forumda olmazdım. Varsa öyle bir kitap bilmek isterim.
 
Bir kitap okuyunca hayat değişir mi bilemem ama okuduğumuz kitapların yaşamımızda silinmeyecek izler bıraktığına eminim. Beni en çok etkileyen kitaplar şunlar oldu:
1- Paulo Coelho - Simyacı
2- İhsan Oktay Anar - Puslu Kıtalar Atlası
3- Cengiz Aytmatov - Beyaz Gemi
4- Neil Gaiman - Mezarlık Kitabı
5- Jack London - Deniz Kurdu
6- Doğan Cüceloğlu - Savaşçı
7- Montaigne - Denemeler
8- Filibeli Ahmet Hilmi Efendi - Amak-ı Hayâl
9- Sait Faik Abasıyanık'ın tüm hikayeleri ( Farklı kitaplarda basılmış durumdalar)
10- Tolstoy - İnsan Ne İle Yaşar
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Hepsi de farklı yaşlarda rastladığım güzel eserler ve hepsi de zihnimde tüm ayrıntılarıyla capcanlı duruyor. Aslında bizler kendimizden birşeyler bulduğumuz kitaplardan, şiirlerden, şarkılardan etkileniyoruz. Bazıları hayatımızı değiştirmese de derin izler bırakıyor.
 
Bir kitapla hayat değişmez. Okursun, anlarsın, hissedersin ve hayatına istediğin biçime dayalı ek şekli yine sen verirsin. Öldüğün, bittiğin bir kitap bile gün gelir anlamını yitirir. O zamanda kesin -bir kitap okuyup kandırıldınız mı- diye konu açarsın.
 
Bir kitapla hayat değişmez. Okursun, anlarsın, hissedersin ve hayatına istediğin biçime dayalı ek şekli yine sen verirsin. Öldüğün, bittiğin bir kitap bile gün gelir anlamını yitirir. O zamanda kesin -bir kitap okuyup kandırıldınız mı- diye konu açarsın.
Kardo bana bir mesaj atar mısın?
 
Ahmet lütfü kazancının 6 ciltlik "saadet devrinden" serisi. Hem benim hem tavsiyem ile okuyanların hayatını değiştirdi.

Mevlana k.s.'un mesnevisi edebiyat ve yazım tarzı alanında çok katkı sağladı. Keza Nazan Bekiroğlu' nun kitapları yine aynı.

'Bozkırın sırrı Türk Peygamber' romanı bakış açımı değiştirip daha geniş anlamda irdelememi sağladı.

'Tanrı' nın casusu' romanı, vatikan hakkında gayet bilgilendirici bir içeriğe sahip.

Kitaplığımda (şuan için benden uzakta) 900 civarı kitabım var. Bunlar arasında tasaavufi de var, şiir kitaplarıda. Dünya klasikleride var, Türk klasikleri de. Havas kitaplarıda var, tefsir ve hadis kitapları da vs. Vs. Herçeşit kitabı okurum ve herbirinin ille katkısını görmüşümdür. Kitap en iyi dosttur. Keşke herkes okumayı sevse ve okusa.
 
Geri
Üst