Kusura bakmazsanız hangi ayetlerde bildirilmiştir? Benim bildiğim Kuran'da kadına sadece cinsel ilişki sınırlaması getiriliyor bu dönemler için. Diğerleri hadis olarak naklediliyor. Hadislere bakış açım da ayrı bir olay zaten. Kuran'da yazmıyor namaz kılamazlar veya dua okuyamazlar diye.
Burada:
Kim Peygambere itaat ederse, gerçekte Allah’a itaat etmiştir. (Nisa, 4/80)
Peygamber size ne verdi ise onu alın ve size neyi yasakladı ise ondan sakının.(Haşr,59/7)
Bahsedilen konuları bence birileri fena halde yanlış anlıyor veya yanlış anlaşılmasını istiyor. Haliyle kullanıyor..
O çok sahih hadisçilerden örnek vereyim mi? Kadınlara nasıl bir bir sonradan yasaklar ve aşağılayıcı şeyler yüklenmiş? Buyrun:
Varan 1:
''Eğer bir kimsenin bir kimseye secde etmesini emretseydim, erkeklerin kadınlar üzerinde olan haklarından dolayı kadınların erkeklere secde etmelerini emrederdim.
Tirmizi, Rada 10/1159; Ebu Davud, Nikah 40/2140; Ahmed b. Hanbel, Müsned 6/76; İbn Mace, Nikah 4/1852''
Varan 2:
''Çok lanet ediyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı başında bir erkeğin aklını sizin kadar çelebilen, aklı ve dini eksik başka bir varlık görmedim.
Müslim, İman, 34/132; İbn Mace, Fiten 19/4003''
Varan 3:
''Ey kadınlar topluluğu! Sadaka veriniz ve çok istiğfar ediniz. Çünkü ben, Cehennem halkının çoğunun sizler olduğunu gördüm.
Müslim, İman 34/132; İbn Mace, Fiten 19/4003''
Varan 4:
''Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kadında, evde ve atta.
Ebu Davud, Tıb 24/3922; Müslim, Selam 34/115; Buhari, Nikah, 17/4805''
İbn Mace'ye dikkat ettik mi yukarıdaki saçmalıklarda?? Buyrun aşağıda da bunu bize nakletmiş (!)
Bir kadın Hz. Âişe’ye sordu:
-Hayızlı kadının hayızdan temizlendikten sonra hayız zamanında kılamadığı namazları kaza etmesi gerekir mi?
Hz. Âişe şöyle cevap verir:
-Sen Haruriyye misin (Haricilerden misin?). Biz Peygamberin (a.s.m.) yanında hayız âdetini görürdük, sonra temizlenince guslederdik. Peygamber (a.s.m.) namazı kaza etmemizi bize emretmezdi.(İbni Mâce, Taharet: 119.)
Yahu şimdi bu adamların naklettiklerine nasıl güvenelim?? Siz sağlam delil mi istiyorsunuz o halde Kuran'a bakın. Kuran kadınların özel günlerini es mi geçti? Hayır yazdı. Kadının ibadetini es mi geçti? Hayır elbette yazdı. Peki bunların arasında tövbe haşa Allah sayfa fazla olmasın diye özellikle mi kadın bu döneminde ibadet edemez diye yazmadı?
Özetle duanızı istediğiniz zaman dilediğiniz gibi yapın. Dua etmenin sınırı yoktur. Bu minvalde Allah size Kuran'da savunmasız kalacaksınız da demedi.
- Erkek veya kadın, mümin olarak, kim yararlı işler işlerse, işte onlar cennete girerler, kendilerine zerre kadar zulmedilmez. 4 / NİSÂ - 124
- Erkek veya kadın, mümin olarak kim iyi amel işlerse, onu mutlaka güzel bir hayat ile yaşatırız. Ve mükâfatlarını, elbette yapmakta olduklarının en güzeli ile veririz. 16 / NAHL - 97