Gerçek-sahte dediğinizi tam anlamadım ama herhangi bir ayna ile de bazı majikal işlemler yapılır.Her uygulamaya her malzeme olmaz, bunun bilincindeyseniz, sorun yok.
Eski-yeni ayna ayrımı yapmıyorum.
Gercek ve sahte ayna farklıdır.
Majilerde gecen ayna ile gercek aynalar kastedilir. Yansıtıcı yüzey değil, bir ayna istenir.
Gercek sonuçlar için tam malzeme gerekir.Gerisi ihtimal dahilindedir dediğiniz gibi.
Yansıtıcı yüzeyler hakkında konuşuyorsanız ihtimaller çok
Ben aynalar hakkında bilgi verdim.
Yani gidin bir yerden bir ayna alın ve bazı işlemlerde yine kullanın fark yok, yansıtsın yeter.
Yok bazı özel uygulamalar olur o uygulamada bakır ayna gerekir onu kullanırsınız.
1835'te Almanların icadından beridir de gümüş astarlı aynalar kullanır. Bundan önce de yine civa amalgam ve/veya işlenmiş metaller camın arkasına konup ayna yapılırdı. Bundan daha da önce basitçe metaller cilalanır ayna diye kullanılırdı. Yani o metaller bugün çeşitli işlemlerden geçip daha ince biçimde ve daha iyi yansıtıcı olma özelliğiyle kullanılıyor. İşin içine cam girdi mi mecburen, metalik sırlı bileşke kullanılır tarih boyunca da böyle oldu. O sebeple eski-yeni nedir ben onu çözemedim.
Yok derseniz ki, gözle görünmeyen ışınları da yansıtacak bir ayna o da yine alüminyum sırlı olmalı ki belli bir mikron aralığındaki gama ışınımını da yansıtsın. Bu da ancak günümüzde mevcut.