Bazı yorumlar da sovyetlerle olan rekabetten dolayı böyle bişey yapılmıs olabileceği yazıyordu. Ben inanmıyorum buna.
Dünya düz mü ? bilmiyorum ama bu konuda biraz araştırma yapmış biri olarak bir kaç şey söylemek istiyorum
1.cisi sahte goruntuler ve fotoğraflarla örülmüş bir ag söz konusu. Ay a inişin gerçek olduğuna bu forumda inanan bir tek kişi olmadığını farzederek konusuyorum. Bunun yanında düz dünyacıların yaptığı UA uzay istasyonu sahtekarlıkları da var. Açın bakın videolara bildiğin dalga geçiyorlar bizimle. Tabi ki bu durum dünyanın düz olduğunu ispatlamaz ama bazı şeyleri sorgulatır. Neden böyle bir sahtekarlık yapma gereği duyuyorlar
2.cisi de düz dünyaya inanan insanların bunu anlatamamaları. İnsanlar hala bunlara dünya duz olsa sular kenardan akardı diyorlar
Aslında anlatılan sistemde mantıksız değil olabilir. Ama bunu sov a doken bazı uyanıklar yuzunden bunu anlatabilen az sayıda insan var onlarda fazla kisiye ulasamıyor ve insanlar bu fikirle dalga geçmeye devam ediyor.
3.cüsü eğim deneyleri. netflix inkinden bahsetmiyorum tabiki ona varana kadar bir sürü eğim deneyi yapılmıs ama hiç birine medyada yer verilmedi verilmezde bir süre heralde. Biraz kontrollü muhafelete doktuler isi. Tabiki lazer deneyleri için lazer ısığı bukuluyor diyorlar bu da mumkun olabilir. yani bak biz lazerle deney yaptık dunya küre olamaz demek de olmaz
4.cüsü diğer gezegenlere ve ay a gönderilen insansız araçlar. Neden doğru duzgun bir video fotoğraf yok gerçek ? allah askına bir aratın internette mars gerçek video foto diye neler çıkacak. hadi mars ı geçtik ay içinde aynı durum söz konusu. çinlilerin gonderdiği ay videosunu hatırlayın ne kadar sahte göründüğünü farketmemek mümkün değil
daha da var da bu konu içinden çıkılmaz bir konu. insan dünyaya düz demese bile mevcut sistemdeki sahtekarlıklardan dolayı içine süphe dusebilir
mesela az önce bir haber geçildi. bir karadeliğin bir güneşi yutmasını kaydetmiş nasa. onu veriyorlardı. daha yeni dünyanın bilmem kaç yerinden es zamanlı teleskoplarla anca bir görüntü alabildikleri karadelik işte onun gibi bir karadeliğin bir yıldızı yutarken ki görüntülerini kaydetmişler. Bizim le dalga geçiyorlar heralde