Akeldan, soğanın içine koyun diyor da, bütün soğanın içine mi tıkılacak bu? yoksa ince ince doğrayıp, lezzetli bir yemek yapacakmış gibi pembeleşinceye kadar kavuralım mı? Ben alırım kafam kadar bir soğan kabururum yani. Tüp parasını da ondan alırım sonra. Yaka yaka bir hal olacağım belli ki.
Ama birşeyler var sanki, mutlu olmasını engelliyor, eline bi oyuncak verip verip alıyor gibi elinden.Belki büyü yapılan ah etmiştir, bilmiyorum...
Valla bu uyarıları okumasaydım evde bir saksım var ona gömecektim..cehalet işteDalga geçiyorsun galiba sevgili Akeldan, evin içindeki saksıyı kullanacak kimse yoktur herhalde bu forumda değil mi? Burada asıl olan şey yapılan işlemi elementle buluşturmaktır bu yüzden bir avuç toprak bile bu iş için yeterli...Saksı evin sınırlarının dışında olduktan sonra problem değildir...Ayrıca bu işte asla diye bir şey sözkonusu değil bunu aklınızdan çıkarmamanızı tavsiye ederim...
Bu formülde soğan kavrulmuyor soğanı sıcak küle oturtuyorsunuz ve toprağa gömmüyor yüksekçe bir yerden külleri havaya savuruyorsunuz ...Kaynak istanbul folkloru ve yıldızname...Umudunuzu kırmak istemem ama buradaki terkiplerin tuttuğunu hiç görmedim duymadım...