Altarlar için semboller

createtherules ©

Kayıtlı Üye
Forumumuzda sıfirdan altar hazırlama ile ilgili bir çok başlık ve görseller var. Yeni başlayan arkadaşlar bu başlıkları inceleyerek fikir sahibi olabilir.
Bu başlıkta ise altarlarımızda rituel özelinde veya sabit olarak konumlandırabileceğimiz sembol ve hatta tılsımlarla ilgili fikir alışverişi yapabiliriz.
Sembol ve tılsımları kağıt veya kumaşa çizerek kullanabilir eğer sembolle çok uyumlanmış ve sıkça kullanacağımızı düşünüyorsak tahta plaka üzerine kazıyabiliriz.

İlk örneği 3 elementli ritüellerde kullandığım triskele ile vermek istiyorum. Naturel doğal kağıt üzerine crayon tipi (doğada çözülür ve yapısı yağ olduğu için) boya ile çizdiğim triskeleyi ritüelden önce temel bir enerji desteği olarak masama yerleştiriyorum. Siz de bunun gibi hazırlayarak 3 Elementi temsil edecek araçlarınızı yönlere uygun olarak sarmal şekillerin ortalarına yerleştirebilir, ana ritüel temanızı sarmalın tam orta noktasında gerçekleştirebiliisiniz. Charm yüklenecek bir eşyanız, imgeleyeceğiniz hedef ya da hazırlanacak olan bir pot ise şişesi tam ortada durmalı.
Bu şekilde doğu ve batı kültürlerinde kadim bir sembol olan triskelenin genel olarak döngüleri birleştirici, süreklilik sağlayıcı etkilerini ritüelimize güç olarak katabiliriz. Ben bu sembolü arındırma, uzaklaştırma tipi ritüellerde kullanılmasını şahsi fikrim olarak tavsiye etmiyorum.
Screenshot_20240801-174533_Chrome.jpg

Geri