Uzun zaman önce sadece İnternet' te boş boş gezip gördüğü herşeye inanan beyinler sebebiyle Amon Ra konusu boş yere meşgul etmişti. ...
Araştırmadan kabul eden insan
" aaa kız duaların sonunda firavunu zikrediyormuşuz amin demek şirkmiş" dediler.....Bu düşüncesine başkalarına empoze etmeye çalıştılar....
Şimdi ben buna Arabistanda 3 tane bilinen semavi din olarak Hristiyanlık vs vardı desem bu semavi dinlerin ortak atası da İbrahim peygamberdir desem taşa tutar .
Başka dinler Amin kelimesini tanrı sıfatıyla kullanmış olabilirler misali Mısır Amon Ra gibi
lakin anlamı....Duayı kabul edendir. ..
Bu kültür coğrafyasında ülkelerin birbşrlerinden etiminolojik olarak etkilenmemesi mümkün mü? ??
Ben şimdi amin dedim diye mısır hükümdarını mı zikrediyormuyum ???
Önemli olan niyettir.....Kalpteki her zikir dilden dökülür.....neye nasıl hitab ettiğimizden çok niyet önemlidir....
Amin kelimesi Arapça değildir, Arap diline İbraniceden girmiştir. Amon kelimesinden türemiş olabilir. Antik Mısır’da sessiz harf yazımda yoktur o yüzden aslında amin mi amen mi amon mu nasıl yazıldığını tam bilinmiyor. Antik mısır dili de karma bir dil zaten, Hititçe, Sümerce Yunanca, İbranice hatta mu dili ( iddia edilen), günümüz Türkiye’si gibi çok fazla kültürel etkileşim nedeni ile dil yapısı da çok çeşitli. Cennet kelimesi de aslında bahçe demektir ve Babil dilimden geçmiştir. Buna benzer çok fazla kelime var. Dil canlı bir yapıya sahip olduğu için bu şekilde kültürlerin birini etkilemsi ve kendi kültürlerine göre de kelimenin yapısının değişmesi son derece normalAmon'un Amin kelimesi ile benzerliğinin alakasız olduğunu düşünüyorum, çünkü Amin kelimesi Semitik dil gruplarında başka bir anlam, Mısırın o zamanlarki kullandığı dilde başka bir anlamı olması lazım, nasıl ki syn Urum'un gönderdiği karikatürdeki "Amaan" kelimesi Amin kelimesi ile birbirinden bağımsızsa.
Aslında el ilah ay tanrısının adıdır. Özel isimdir. . Daha sonra ilah Tanrı manasında Arapçada da kullanılmaya başlamıştır. O yüzden Kuran da ilah kelimesi tek başına geçmez. Allah ilahtır gibi ifade yoktur. Allah tek ilahtır. Allah’tan başka ilah yoktur gibi. Enteresan olan ise ilah kelimesinin çoğul türevi kuran da yüzden fazla kere tekrar eder.Allahın kendi kendine verdiği genel bir isimdir Allah.
Zaten ilah kelimesinden gelir.
Tek ilah, yani "the ilah" olan ilah ta işte Allahtır.
El-ilah = Allah.
O halde dünyadaki tüm tanrıların (ilahlarin) nasıl ve hangi yaratıcı ve yönetici vasıflarda olması gerektiğini ortaya koyan ve tanrılık kavramının içini hak ile dolduran din işte yine İslamdır.
Daha doğrusu insanın içindeki sonsuz inanma gücünü, tüm sınırlanmıșlıklardan kurtaran, onu sonsuz güç fikri ile buluşturan, herşeye gücünün yeteceği güçten güç almaya teşvik eden bir ilahtir. Perspektif açan, ölüm ötesi fikrini onceleten, dünyanın sanılandan daha değersin olduğunu ve içindeki ruhsal deneyimlerin eşliğinde varoluşu bütüncul görmeni sağlayan kaynak Kurandır.
Sonsuz kozmos içinde, neydigi belli olmayan tehlikelerle dolu bir varlık aleminin perișanligi içinde sana güven veren, öz değerini hatırlatan yine Allahtır.
Yanlış. Türk mitolojisi ve eski Türk diline hakimiyetiniz nedir? “Türk” kelimesinin kökeni bile “tengri” kökenlidir; inanan insan, iman eden anlamına gelir. Türklerde bir kısım Tengrizme bir kısım şamanizme inandı. Ama şamanizmde geçen kutsallar adlarına asla Tanrı kelimesini almadı, bunun yerine “ana, han” gibi saygınlık kelimeleriyle anıldı. Tengri Türkler için tekti, ulu olduğunu ifade etmenin o zamanki tek yolu gördükleri “gök, kök” isimleriyle alındı. Sırf yaratıma dahil olduğu için bitkiye, ağaca hatta taşa saygı duyan bir tengrizm inancından bahsediyoruz. Kadim olup olmadığını ise bilinen 2000 yıllık Türk tarihiyle kıyaslayabiliriz, ki Türklerin bilinmeyen tarihi hala bir gizem. Havas ile çalışıyorsanız belki arapça ile yol almak daha mantıklı gelecektir ki ancak kelimenin kökeni etimolojik olarak İbranice-Aramicedir. Ancak benim inandığım islam inancında Yaratıcım dil seçmez, ismin frekansındansa niyetin ve aşkın asaletine önem verir. Ancak dediğim gibi bu konuların hepsi ihtilaflı, herkes bildiği yolu yürüyecek. Sadece Türk dili ve din tarihiyle ilgili bir noktaya açıklık getirmek istedim.Kelimelerin harflerin sözlerin etkisi tılsımı enerjisi hikayesi vardır türkçe manayla tanrı dersek tanrılar ilahlar anlamına gelebilir. Allah ise tektir bütün özellikleri cem etmiştir islamın kökü kaynağı düzeninde Yaratıcıya Allah denir.Allahu La ilahe illa hu Allahtan başka Allah y9ktur demiyoruz Allahtan başka ilah yaratıcı yoktur diyoruz yaratmak fiili faili ise Allah yani O