Adrar Svartmans runir - Veteriner runeleri

Absoluta Virtute

Burada yokum.
Elit Üye
Siyah Halkın” runik şifacı alfabesinin ikinci kısmı. Bu runik alfabe daha çok hayvanlara, kuşlara ve bitkilere odaklanmıştır. Aslında genel olarak tarımsal rünler. Büyütün, besleyin, iyileştirin.
İnsanlara uygunlar, ama sadece kısmen. Beslemek ve/veya sulamak için yiyecek veya su kullanın.

1. Yaraları ve cilt hasarlarını iyileştiren iyileştirici bir rune.
2. Bir şey üretmek, artan salgı veya akın.
3. Parazitleri gidermek için.
4. Isınma. Kemik ve kasların tedavisi için.
5. Yemek borusu veya kanalların (örn. safra kanalları) temizlenmesi.
6. Tüyler. Kuşlarda kalın tüylerin büyümesi için. Diyelim ki kaz yetiştiriyorsunuz.
7. Zayıflık, kilo alma ve kas kütlesinin tedavisi için.
8. Ülser ve iltihaplı yaraların tedavisi.
9. Güçlendirme. Örneğin kemikler.
10. At, binicilik ve yük hayvanları. Test edilmesi zor.
11. Doğurganlık.
12. Yünlü hayvanlar için kullanılan , kalın kürklü veya yünlü hayvanlar.
13. Hasta bir hayvanın işini bitirin.
14. Süt verimini arttırır.
15. Karmaşık yaralanmaların, ciddi organ hasarlarının veya ezilmiş kırıkların tedavisi. Örneğin hasta yüksekten düştüyse ve aynı anda birçok farklı yaralanma yaşadıysa.
16. Anormal şekilde büyüyen bir kemiği veya çarpık kasları düzeltmek için kullanılan bir destek.
17. Hasat. Hızlı bir büyüme sağlar, aynı zamanda yanlış ve kusurlu büyüyen şeyleri de keser.
18. Balık tutma. Başarılı balıkçılık ve avcılık için rune.
19. kuşlar için birşey.
20. Hızlı ve rahat doğum.
21. Ağrı kesici.

Kaynak: "Orta Çağ'ın Grafik Büyüsü" kitabı. Yazarlar: Mylene Maelinhon, Liri Kavvira.
1725622023177.png

Çok ama çok güzel.. Faydalı olacağına inanıyorum. Bu sayfada kalayım ben.
Forumu çok beğendim ama bu sayfayı daha başka sevdim
🐈🐭🐰🐶🐵🪿🐦🐗🐺🐴🐝🐞🐌🦋🪲🐫🦓🦈🐏🐓🐇🕊️🐁🦔 💚💚

Seçtiğimiz sembolü diğer anlattığınız gibi suyuna yemeğine havada parmağımızla mı çizeceğiz?

“Sihirli değnek” kelimesi masallarda olur sanıyordum gerçekten ilk kez duydum reelde. Aklıma koparılmış bir dal geldi gerçi koparmaya kıyamam ama geçenlerde gül ve akasya dalını budamıştım kendim. Birer parçasını kıyamayıp eve getirmiştim. Onlara “siz artık sihirli değneğimsiniz” desem olur mu? Nasıl olacak?
Ve çalışma bıçağı da nedir arayım bakalım.

Yeniden selamlar..
Daha önce bahsettiğim ayağı kırık güvercinin tedavisi tamamlanıp önceki gün özgürlüğüne uçtu. Süreç 1 aydan biraz fazla sürdü. İlk günler ayağında atel ile oda içinde, daha sonra atel çıkarılıp yine oda içinde uçuş denemeleri sonrası veteriner artık bırakabilirsiniz dedikten sonra pencereyi açarak kendisinin gitmesini bekledim, zaten birkaç saniye içinde uçup gidil karşı çatılara kondu.
Balkona su ve yem koyuyorum hep gelirse diye ama tanıyamıyorum o mu diye :(
Daha önce de böyle kanadı ve bacağı kırık güvercin tedavilerim olmuştu ama onlarda kanatlarına ve ayaklarına oje sürmüştüm gelince tanıyayım diye..
Acaba iyi midir, erken mi bıraktım, yere konunca kalkabildi mi diye içime dert oldu ama son günlerde artık odada hapis hayatı yaşıyordu adeta, kendini iyi hissettikçe uçmaya çalışıp dolaplara çarpıyordu..
Burdaki yukarda yazan veteriner sembollerini sık sık uyguladım. 4,9,14,16,19,21 i uyguladım.
Tabi ayrıca D3 vitamini, ağrı kesiciler ve bol tohumlu yulaflı beslenme 😻
İnşallah yaşıyordur ve uçuyordur.
Balkona gelenlerle konuşuyorum hanginizsiniz diyorum. Kuş dilini çözeceğim..
Bu arada sanırım video konulamıyor, ben de tam pencereden çıkarken videosunu çekip dondurdum fotoğraf olarak son fotoda..
Ve niyet ettim ufkumuz hep açık olsun, dileklerimiz gerçekleşsin…

Tüm paylaşımlarınızı dikkatle izliyorum sayın Absoluta. Teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG_2495.jpeg
    IMG_2495.jpeg
    830.8 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_2573.jpeg
    IMG_2573.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_2651.jpeg
    IMG_2651.jpeg
    117 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_2647.jpeg
    IMG_2647.jpeg
    419.8 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_2652.jpeg
    IMG_2652.jpeg
    256.9 KB · Görüntüleme: 7
Şunu belirteyim; atel sonrasında güvercinin orta parmakları hep içe bükük duruyordu, acaba bacak dışında parmaklarda da mı kırık var diyorduk ama röntgende çıkmıyordu parmakta sorun. Yukarda bahsettiğim sembolleri uygulayınca ertesi gün o içe bükülme gitti,normal basmaya başladı. Bu dikkat çekiciydi.

Yeniden selamlar..
Daha önce bahsettiğim ayağı kırık güvercinin tedavisi tamamlanıp önceki gün özgürlüğüne uçtu. Süreç 1 aydan biraz fazla sürdü. İlk günler ayağında atel ile oda içinde, daha sonra atel çıkarılıp yine oda içinde uçuş denemeleri sonrası veteriner artık bırakabilirsiniz dedikten sonra pencereyi açarak kendisinin gitmesini bekledim, zaten birkaç saniye içinde uçup gidil karşı çatılara kondu.
Balkona su ve yem koyuyorum hep gelirse diye ama tanıyamıyorum o mu diye :(
Daha önce de böyle kanadı ve bacağı kırık güvercin tedavilerim olmuştu ama onlarda kanatlarına ve ayaklarına oje sürmüştüm gelince tanıyayım diye..
Acaba iyi midir, erken mi bıraktım, yere konunca kalkabildi mi diye içime dert oldu ama son günlerde artık odada hapis hayatı yaşıyordu adeta, kendini iyi hissettikçe uçmaya çalışıp dolaplara çarpıyordu..
Burdaki yukarda yazan veteriner sembollerini sık sık uyguladım. 4,9,14,16,19,21 i uyguladım.
Tabi ayrıca D3 vitamini, ağrı kesiciler ve bol tohumlu yulaflı beslenme 😻
İnşallah yaşıyordur ve uçuyordur.
Balkona gelenlerle konuşuyorum hanginizsiniz diyorum. Kuş dilini çözeceğim..
Bu arada sanırım video konulamıyor, ben de tam pencereden çıkarken videosunu çekip dondurdum fotoğraf olarak son fotoda..
Ve niyet ettim ufkumuz hep açık olsun, dileklerimiz gerçekleşsin…

Tüm paylaşımlarınızı dikkatle izliyorum sayın Absoluta. Teşekkürler
Selamlar hanımefendi. Güvercinin neresine yazdınız sembolleri?

Selamlar hanımefendi. Güvercinin neresine yazdınız sembolleri?
Aleykümselam. Bir yerine yazmadım,, sihirli değneğimle havada çizdim 😻 yiyeceğine suyuna havada parmağımla çizdim. 1 haftadır odada bacağı sargıda ama ayak kısmı ters dönük bükük duruyordu, çizdiğimin ertesi günü ayak parmakları düzeldi.
Tabi hemen pencereyi açıp bırakmadım. 1,5 ay kadar odada kaldı, bacağındaki atel alındıktan sonra da veteriner uyuşukluk devam eder birkaç gün dedi yani hani alçıya alındıktan aylar sonra bacağımız hareketsizlikten uyuşuk olur alçıyı çıkarınca hemen yürüyemeyiz ya öyle birkaç gün daha atelsiz odada devam etti, sonrasında bıraktım uçtu gitti.
Sorun bacakta olduğu için uçmak için yerden ivmeyi alamıyormuş o yüzden uçamıyormuş.
Yani veteriner takibinde yapıldı herşey.
Belki çizdiklerim ağrıyı da geçirdi bilmiyorum ama çizdikten hemen sonra parmakların şeklini yönünü çabucak düzeltmiş olması görünürdeki bir durumdu.

Emek verdikten birşeyler yaptıktan sonra ekstra rünlerin gerçekten işe yarayacağını sanıyorum.

Sizin hangi hayvan?

Aleykümselam. Bir yerine yazmadım,, sihirli değneğimle havada çizdim 😻 yiyeceğine suyuna havada parmağımla çizdim. 1 haftadır odada bacağı sargıda ama ayak kısmı ters dönük bükük duruyordu, çizdiğimin ertesi günü ayak parmakları düzeldi.
Tabi hemen pencereyi açıp bırakmadım. 1,5 ay kadar odada kaldı, bacağındaki atel alındıktan sonra da veteriner uyuşukluk devam eder birkaç gün dedi yani hani alçıya alındıktan aylar sonra bacağımız hareketsizlikten uyuşuk olur alçıyı çıkarınca hemen yürüyemeyiz ya öyle birkaç gün daha atelsiz odada devam etti, sonrasında bıraktım uçtu gitti.
Sorun bacakta olduğu için uçmak için yerden ivmeyi alamıyormuş o yüzden uçamıyormuş.
Yani veteriner takibinde yapıldı herşey.
Belki çizdiklerim ağrıyı da geçirdi bilmiyorum ama çizdikten hemen sonra parmakların şeklini yönünü çabucak düzeltmiş olması görünürdeki bir durumdu.

Emek verdikten birşeyler yaptıktan sonra ekstra rünlerin gerçekten işe yarayacağını sanıyorum.

Sizin hangi hayvan?
Şuan evcil bir dostum yok. Fakat güzel tecrübeler ve harika. Defterime not alıyorum.

Bugün birşey daha yaptım. Yazmalı mıyım acaba bitince sonuçlanınca mı yazmalıyım bilemedim..

Geri