Demre
Kayıtlı Üye
Oncelikle gecmis olsun. Umarim kardesiniz yasadiklarindan bir ders cikarir ve bi daha bu tarz seylere bulasmaz. Bedava peynir sadece fae kapaninda bulunur derler.et Simdi gelelim aklimin erdigi kadariyla cozum uretmeye; bugun isyerinde arkadaslar, tuketici kredisinin faiz oraninin %4.5 ğa cikarildigini soylediler. Bu oldukca yuksek bir oran ama kumar borcunun odemesi zamaninda yapilmazsa 150 binlik borc ne kadar olur onu bilmedigim icin kar/zarar oranlamasi yapamiyorum. Yuksek enflasyon ulkesi olmamiz munasebetiyle insanlar kredi cekip altin ya da dolar aliyorlardi pazartesi gunune kadar. Pzrtsi yeni bir yasal duzenlemeyle hukumet bu durumunda onünü kapatti. Detaylarini medyadan okumussunuzdur. Yani kredi kartindan nakit avans cekme isi de bitti artik. Bir mülkunüz varsa, ipotek ettirip, karsiliginda kredi cekebilirsiniz. Yada bir tarim arazisini kiralayip, resmen çiftçi olursunuz ve arazinin buyuklugune, uzerinde yapilan tarimsal faaliyete gore belirlenen rayicte, sifir faizle 5 yilda geri odemeli tarim kredisi cekebilirsiniz. Ornegin 5 dekar bir elma bahcesi kiralamak suretiyle tarim bakanligina basvuruyorsunuz. Ciftci kayit sistemine dahil oldugunuz belgeyle bankaya gidiyorsunuz. Diyelkm ki 100 bin tl krediniz onaylaniyor. Ilk taksit olan 20 bin tl yi 1 yil sonra oduyorsunuz. Sonraki yillar odeyeceginiz 20 şer binlik taksitler, bu enflasyon ortaminda cok komik bir rakam haline geliyor . Ben olsaydim ne yapardim dedigimde aklima gelenler bunlar. Baska cozum gelirse yine yazarim. Umarim bir fikriniz olusmustur. Unutmadan, aileyle paylasmaktan imtina etmeyin. Zor gunde birlik olunmayacaksa aile olmanin ne anlami var ki.. Ayrica kardesiniz tek ornek degil; son yillarda coin, forex, viop, borsa gibi platformlarda hic bir alt yapisi yada egitimi olmadan islem yapip, cocuk colugunun rızkını bir çırpıda kaybeden o kadar cok insan var ki.. Bilincsiz islem yapmanin da kumardan bir farki yok. Ayni kazanma hirsi orda da var. Maddi kayiplar bi sekilde telafi edilir ama can geri gelmez. Hic bir kayip hayattan degerli degildir. Kardesinize bunu hatirlatin.