MEX-ZELCEFA-XO
Banlı Kullanıcı
[url=http://hizliresim.com/Kg69G5]
[/URL]İki yanımız var. Kendini iki sanan tek yanımız var.
Zorba biri, diğeri bilge.
Zorba böler ve ayırır; bilge ise ayrım yapmaz.
Zorba varsayar; bilge görür ve bilir.
Zorba geçmiş ve gelecekte yaşayıp şimdiki zamanda var olmayaçalışır; bilge şimdiki zamanda yaşayıp var olmayı bırakır.
Zorba engeller; bilge destekler.
Zorba arzulara inanır; bilge arınmış bir kalbe.
Zorba öldürür; bilge yaşatır.
Zorba, farkındalığı zihnin içine alır; bilge, zihni farkındalığın içine alır.
Zorba, düşünceler tarafından yönetilir; bilge, düşüncelerini yönetir.
Zorba, kontrol etmeye çalışır; bilge teslim olur.
Zorba tutar; bilge bırakır.
Zorba sahip olur; bilge, olur.
Zorba için dansçı vardır ve tek gerçek odur; bilge için dans vardır ve tek gerçek odur.
Zorba korkar; bilge cesurdur.
Zorba acır; bilge anlar ve şefkat duyar.
Zorba acıyla kıvranır; bilge kıpırdamadan durur.
Zorba, görmesi telkin edileni görür; bilge, olanı görür.
Zorba, bilmesi telkin edileni bilir; bilge, olanı bilir.
Zorba harekete geçebilmek için “ne elde edeceğim?” diye sorar; bilge, harekette kendini yitirmiş, sorulardan ve beklentilerden kurtulmuştur.
Zorba kendini bilir; bilge kendini unutur.
Zorba, kendini ben sanır; bilge, ben diye bir şeyin varolmadığını bilir.
Zorba ölümlüdür; bilge ölümsüzdür.
Meditasyon
Meditasyon çok basittir. Yapmanız gereken tek şey, farkındalığı alt küme, zihni üst küme yapmayı bırakmaktır. Farkındalık, zihnin içinden çıkıp, zihni kendi içine aldığında, meditasyon başlar.
-Ama nasıl?
-Bırakarak.
-Ah bir bırakabilsem...
-İşte bu zihin. Şimdi onu üst küme yapmayı bırak.
-Bir şeyi bırakmak somut bir ifade gibi geliyor. O sebeple zihni bırakmayı oturtamıyorum bir yere sanırım.
-Evet, zihinle anlamaya çalıştıkça işler daha da zorlaşır. Keşke anlatmanın uygulamadan başka bir yolu olabilse.
Zihin, yönetmek ve kontrol etmek ister. Bilmediği şeyi bildiği şeye benzetmek ister. Özgür değildir. Şartlanmalarla hareket eder. Varolan her şeye kendisi karar verir. Yorumlayan odur, bilen odur, anlam veren odur, dolayısıyla da Ego, Ben odur. Bu durumda elbette farkındalığı yöneten de odur. Farkındalık onun kontrolünde olduğunda, farkında olunan her şey zihnin farkında olabileceği, onun öğrendiği şeydir. Bu sebeple zihin, farkındalığı kontrol etmeye kalktığında bulabileceği tek şey hakikat değil, zaten bildikleridir. Zihnin kontrolü bırakması zordur. Bütün mesele bunu nasıl yapacağımızdır zaten. Aslında sörf yapmak gibidir. Kontrollü bir kontrolü bırakma hali yeterlidir. Yine elbette bunun için biraz çalışmak lazım. Merak etmeyin, meditasyon yapmayı öğrendiğinizde yavaş yavaş hepsi olacaktır.
Alıntı
![](http://i.hizliresim.com/Kg69G5.jpg)
Zorba biri, diğeri bilge.
Zorba varsayar; bilge görür ve bilir.
Zorba geçmiş ve gelecekte yaşayıp şimdiki zamanda var olmayaçalışır; bilge şimdiki zamanda yaşayıp var olmayı bırakır.
Zorba engeller; bilge destekler.
Zorba arzulara inanır; bilge arınmış bir kalbe.
Zorba öldürür; bilge yaşatır.
Zorba, farkındalığı zihnin içine alır; bilge, zihni farkındalığın içine alır.
Zorba, düşünceler tarafından yönetilir; bilge, düşüncelerini yönetir.
Zorba, kontrol etmeye çalışır; bilge teslim olur.
Zorba tutar; bilge bırakır.
Zorba sahip olur; bilge, olur.
Zorba için dansçı vardır ve tek gerçek odur; bilge için dans vardır ve tek gerçek odur.
Zorba korkar; bilge cesurdur.
Zorba acır; bilge anlar ve şefkat duyar.
Zorba acıyla kıvranır; bilge kıpırdamadan durur.
Zorba, görmesi telkin edileni görür; bilge, olanı görür.
Zorba, bilmesi telkin edileni bilir; bilge, olanı bilir.
Zorba harekete geçebilmek için “ne elde edeceğim?” diye sorar; bilge, harekette kendini yitirmiş, sorulardan ve beklentilerden kurtulmuştur.
Zorba kendini bilir; bilge kendini unutur.
Zorba, kendini ben sanır; bilge, ben diye bir şeyin varolmadığını bilir.
Zorba ölümlüdür; bilge ölümsüzdür.
Meditasyon
Meditasyon çok basittir. Yapmanız gereken tek şey, farkındalığı alt küme, zihni üst küme yapmayı bırakmaktır. Farkındalık, zihnin içinden çıkıp, zihni kendi içine aldığında, meditasyon başlar.
-Ama nasıl?
-Bırakarak.
-Ah bir bırakabilsem...
-İşte bu zihin. Şimdi onu üst küme yapmayı bırak.
-Bir şeyi bırakmak somut bir ifade gibi geliyor. O sebeple zihni bırakmayı oturtamıyorum bir yere sanırım.
-Evet, zihinle anlamaya çalıştıkça işler daha da zorlaşır. Keşke anlatmanın uygulamadan başka bir yolu olabilse.
Zihin, yönetmek ve kontrol etmek ister. Bilmediği şeyi bildiği şeye benzetmek ister. Özgür değildir. Şartlanmalarla hareket eder. Varolan her şeye kendisi karar verir. Yorumlayan odur, bilen odur, anlam veren odur, dolayısıyla da Ego, Ben odur. Bu durumda elbette farkındalığı yöneten de odur. Farkındalık onun kontrolünde olduğunda, farkında olunan her şey zihnin farkında olabileceği, onun öğrendiği şeydir. Bu sebeple zihin, farkındalığı kontrol etmeye kalktığında bulabileceği tek şey hakikat değil, zaten bildikleridir. Zihnin kontrolü bırakması zordur. Bütün mesele bunu nasıl yapacağımızdır zaten. Aslında sörf yapmak gibidir. Kontrollü bir kontrolü bırakma hali yeterlidir. Yine elbette bunun için biraz çalışmak lazım. Merak etmeyin, meditasyon yapmayı öğrendiğinizde yavaş yavaş hepsi olacaktır.
Alıntı