Hz Muhammed, Ya Allah ve La ilahe illallah zikrini çekin ve zayıflayın mı demiş? İlginç,hiç duymamıştım. Dikkatinizi çekerse, bu iki zikrin iradeli günah işlemeyi engelleyici şekilde sizi güçlendireceğini söylemiştim. Ama örnek veriyorum, obezite gibi hastalıklar irade dışıdır. Sizin tercihinize bağlı olmayan şekilde yedikçe yeme ihtiyacı duyarsınız. Çoğu vakada vücut kimyası ile alakalıdır, bazılarında ise psikolojiktir. Kişi kendini üzüntüsünden dolayı yemek yemeye bağlayabilir. Önce, eğer vücut kimyası ile alakalıysa obeziteyi tedavi edecek zikir uygulanır madem zikir uygulanacak, sonra irade geliştirici bu zikirler tekrar edilir. Buna da rukye tedavi denir ve dualar ile zikirlerin tedavi edici özellikleri kullanılır. Gayet de caizdir.
Obeziteyi yenmek için de örnek veriyorum, hastalığınıza odaklanarak Eş Şafi ismini zikrederek ve bedeninizde kontrolden çıkan yemek yeme hastalığınızı bir nebze olsun kontrol altına almak için El Mani zikrini zikretmek bu hususta yardımcı olacaktır size.