Yazılanlar klasik bir döngü aslında. Birini yaptığınız için diğerlerinide yapmaya devam ediyorsunuz. Sabah kalkınca yorgun oluyorsunuz... Uyku düzeniniz yok belki? Varsa bile kaliteli uyku çekiyor musunuz? Stres yaşıyor musunuz? Sabahları yataktan dayak yemiş gibi kalkmak şehirli ve sitresli insan sorunu resmen

Hayatınızda hareketlilik yoksa ya da azsa bu bir etken. Yorgunluğun altında genelde motivasyon eksikliği, beklentisizlik, bezmişlik gibi yan sebepler yatabiliyor. Aşırı kilo aldım diyorsunuz, kilo aldığınız için evden çıkmak istemiyorsunuz. Kilo aldığınız için evden çıkamıyorsunuz. Şimdi yorum yapacağım ama linç yemem umarım. Neyse. Kilolu insan, normal olarak dışarı çıkmak istemez, ağırdır, hantaldır, güzel hissetmez, evde bilgisayar televizyon karşısında dizi film devirip yan gelip yatmak daha cazip gelecektir. Yaa çok biliyorsuna gelirse muhabbet, bir dönem 95 kiloyu tartıda görmüş biri olarak, satırlarda kendimi gördüm, kilo almış, evden çıkmayan, hayattan bezmiş, yaşı yirmi, ruhu seksen beşlik bir ben

Kendinize eve kapatıp yiyeceklerde teselli arayacak ne sorununuz olduğunu bulup, harekete geçtiğinizde her şey hallolacak. Evden çıkın, sosyalleşin, mesela bir iş bulup çalışın, kilo verin, kendinize güvenin, öz güveninizi yükseltin, hareket ve renk getirin hayatınıza. Her gününüz aynı, her gününüz monotonsa ve bir çıkış noktası, arıyorsanız hocalardan medet beklemeyin. Yalnızca bir geçiş dönemi yaşayan bir bireysiniz. Üzerinizde ne olduğunu söyleyeyim; ölü toprağı. O ölü toprağını üzerinizden atıp silkelenin ve harekete geçin. Nazara, büyüye, varlığa vs. yorup kurban rolü oynamayın. Böyle yaparak kendinize bir kaçış rotası, suçlayacak bir şeyler bulup olduğunuz yerde sayarsınız. Ancak kendinizi kandırırsınız.