uğrama nedir

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Modi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Modi

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar uğrama ve musallat aynı seymi?
Değilse aralarında ne gibi farkliliklar var?

İkiside aynı şey.Birinci dereceden yakınımın başına geldi.Berbat birşey.
Önce doktora götürülür hasta doktorların çözümleyemeyeceği birşey olduğu için bir güzel tekme tokat hastaya inanmayarak üstelik evine gönderirler.
Daha sonra nörolojik bir vak'a olmadığını anladığınızda hastamız binbir mücadele içindeyken birde psikolojisini bozarsınız.Her neyse izim hastamız böyle oldu.
Sonra sağlam bir hocaya götürürsünüz oda ir güzel konuşayımda çıkarayım derken baston sopa patak kötek elinden geleni yapar ve hastamız şifa bulur.Benim yakınımın başına gelenler unlar.
Açıkcası hocanın vurmasına değilde doktorun vurmasına nasıl tepki göstermediğime yanıyorum.Madem anlamıyorsun ne döversin bilmiyorm de gönder değil mi?

Arkadaşlar uğrama ve musallat aynı seymi?
Değilse aralarında ne gibi farkliliklar var?
Uğrama tanımı adı üstünde uğradım gidiyorum çağrışımı yapıyor. Kısa süreli pozitif-negatif etkileşim. Siz bir deyim olarak kullanıyorsanız bilmiyorum.
Musallat ise nadir görülen, ömür boyu sürebilen bir mesele.

Cevaplar için çok sağolun. Hangi hocayla gorsumussem bende ugramanin olduğunu söylediler. 2 ayrı varlık söz konusuymus. Musallatla ilgili çok şey okudum ve benim durumuma hiç benzetmedim. Benim daha doğrusu hiç bir sıkıntım yok Allaha Şükür. Ayikken Arasıra urperti hissi oluyor, cogu zaman yalniz deilmisim gibi hissediyorum. Rüyalarında ise görüntüleri çok güzel olmasa bile beni korkutmuyorlar. Çoğu rüyamda bana birseyler anlatıyorlar, bazen gelecek Hakkında fakat uyandiktan sonra çoğunu unutuyorum. En son 2 gün önce gördüğüm rüyamda 4 kisiydiler, görüntüleri normal insanlar gibi değildi ama yinede korkmadim, yine birsey anlattılar ama dedigim gibi unuttum. Bir keresinde bir tanesi birsey söyledi sanırım ismiydi yada ben öyle düşünüyorum çünkü tek kelime söyledi o andada uyandım zaten. Sesi çok tok bir sesti o sesten uyandım zaten.. o kelime hala aklımda onu unutmadım.
Benim uğrama tecrubem bu, musallattan çok farklı yani.

Cevaplar için çok sağolun. Hangi hocayla gorsumussem bende ugramanin olduğunu söylediler. 2 ayrı varlık söz konusuymus. Musallatla ilgili çok şey okudum ve benim durumuma hiç benzetmedim. Benim daha doğrusu hiç bir sıkıntım yok Allaha Şükür. Ayikken Arasıra urperti hissi oluyor, cogu zaman yalniz deilmisim gibi hissediyorum. Rüyalarında ise görüntüleri çok güzel olmasa bile beni korkutmuyorlar. Çoğu rüyamda bana birseyler anlatıyorlar, bazen gelecek Hakkında fakat uyandiktan sonra çoğunu unutuyorum. En son 2 gün önce gördüğüm rüyamda 4 kisiydiler, görüntüleri normal insanlar gibi değildi ama yinede korkmadim, yine birsey anlattılar ama dedigim gibi unuttum. Bir keresinde bir tanesi birsey söyledi sanırım ismiydi yada ben öyle düşünüyorum çünkü tek kelime söyledi o andada uyandım zaten. Sesi çok tok bir sesti o sesten uyandım zaten.. o kelime hala aklımda onu unutmadım.
Benim uğrama tecrubem bu, musallattan çok farklı yani.
Bu anlattıklarını ben yaşadım bu ne uğrama nede musallat bu bilinçaltının sana oyunu.Çünkü uğrama yada musallat maalesef bu kadar basit yaşanmıyor.Benim yıldıznamemde bunları yaşamama rağmen birşey çıkmadı fakat hoca bana muska yazmış yollamış o gün bu gün hepsi geçti.

Alıntı yapmayı bilmiyorum. Fikrimuhim dediginiz gibidir, bu konuda pek bilgili değilim.Degisik şeyler yasamıyorum çünkü.
Genel olarak bütün ruyalarim çıkiyor ama herhalde bu konuyla alakası yok, kişisel bir yetenek diyelim
Cok teşekkür ederim.

Uğrama kelimesinin kullanımına iki anlamda rastladım Anadolu'da. Birincisi musallata yakın bir şekilde varlıkları rahatsız etmesi. İkinci bazı büyülerin hedeflediği kişiyi değil başka bir kişiyi tutması ve bunun sonucunda varlıklar tarafından rahatsız edilme. Anadolu'da kullanılan bazı büyülerde yedirme, içirme ya da bir şeye bastırma vardır. Bu noktada başka bir kişinin hedeflenen şeyi yapması mümkün olabilir. Umarım terimleri karıştırmıyorumdur. Ancak benim uğrama hakkında hatırladığım şeyler büyü sonrasında yaşananlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri