Tefekkür 'ün mertebesi..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan CevzA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CevzA

Kayıtlı Üye
Zamanın behrinde bir alim varmış. Allah ona rahmet etsin bu Zat Allah dostu birisi ömrünü ibadet ile geçirir imiş. Fakat diğer Zat-ı muhteremler ve Şeyh ler gibi bir sürü talebesi yokmuş. Hatta hiç yokmuş. Bir gün bir şekilde bir talebe yanında kalmak yetişmek istemiş. Uzun yıllar yanında kaldıktan sonra bir gün Şeyh'ine gelerek utana sıkıla "Ben demiş gitmek istiyorum. Duydumki şurada şöyle bir Şeyh varmış, talebeleri nice mertebelere ulaşmışlar. Yıllardır sizin yanınızdayım ama ben birşey göremiyorum. Bana müsade" Şeyh seslenmemiş ve kabul etmiş gitmesini o Şeyh'e de selam söylemesini istemiş. Düşmüş yola bizim talebe, uzun yollar katettikten sonra köye varmış. Ve Şeyh'i bulmuş. Bir de ne görsün; Etrafta müridler talebeler uçuyor, kaçıyor, daha neler neler. Şaşkınlığını gizleyemiyor içindebir ürperti ve hayranlık. Müthiş bir duyguyla izlemeye başlıyor. Derken talebeler toplanıyorlar. Şeyh geliyor ve buyur diyor. Talebede derdini anlatmak için dudaklarını kıpırdatmaya başlıyor. "Ben size geldim yetişmek istiyorum, nice mertebeler katetmek istiyorum. Aynı zamanda uzun yıllar şu Şeyh in yanında kaldım ve size selamı ..." derken daha Şeyh heyecanlanıyor ve hemen bütün talebeleri topluyor ve "oturun dizinin dibine işte sizleri kat kat mertebeyle aşan Zat gelmiş. Tefekkür aliminin talebesi gelmiş. Artık sizlere ders verecek"

Allah hepsine rahmet etsin inşallah, Tefekkürün ne kadar önemli ve insanı ne kadar hızlı mertebe atlattığına dair bir kıssadan hisse..

Allah(C.C) bizlerin düşünmesini ve kulluk etmesini istiyor. Yeter ki aklı olan bir insan az biraz düşünse kainatta yüce yaratıcının o kudretin Esma-sının nasılda tecelli ettiğini, zerreden kürreye aynı yapı ile döndüğünü, hayvanların bitkilerin nice nebatat ve çeşitlerini ne kadar muhteşem bir nizam ile yarattığını, heralde yeterince anlar Allah (C.C)'a teslimiyetini sunması gerektiğini. Allah bizleri tefekkür ehli, küfürden uzak, düşünen düşünmeyi bilen, kendini bilen kullarından eylesin inşallah...
Saygılarımla...

Geri