Kendini evliya sanan şeyhler aslında şeytanın vahyettiği dostlarıdır. Kimisi bunun farkındadır kimisi kendilerine vahyedenin Allah olduğunu zanneder. Kimisi Haşa Allah'ı gördüğünü bile iddia eder. Halbuki gördüğü şeytandan başkası değildir. Şeytan sizi Allah ile aldatmasın diye ayet vardır Kuranda(Fatır suresi 5.Ayet). Misal vermek gerekirse Mevlana mesnevide halvete çekildiğini yazar. Ve halvette bu gecede gelmezsen eğer, bu gecede yalvarışlarıma kulak asmaz, dudağını yumar bir şey söylemezsen, canı alıp götürmezsen yanlız feryat etmem, yüzlerce gürültüler koparır, kargaşalıklar çıkartırım diye Allah'a trip atar.. Halbuki tüm bunları şeytana söylediğinden bihaberdir. Günümüzdeki tarikatlardada durum aynıdır. Şeyhler kendilerini bir şey zannederler. Kibirlenirler.Çünkü Şeytan onlarla oynamaktadır ve onların bundan haberleri bile yoktur.Şeytanı Allah zannettikleri için kendilerine Allah'tan vahiy geldiğini zannederler.Gerçekte durum bambaşkadır.Şeytan onlara vahyetmektedir ve onların bundan haberleri bile yoktur.Nakşibendi tarikatının başı şeyh Nazım'ın Amerikadaki halifesi şeyh Abdulkerim kıbrisi bir videosunda vahiy dersek bizi tefe korlar bu avanaklar diye kendi ağzından kaçırıyor. Bende o video'yu aldım ve ağzından kaçırdığı o anı kesip bir video haline getirdim. Çünkü çoğu kimse ham videoda ağzından kaçırdığı o anı farkedemez..Zaten izleyen kişi şüphe ederek değil, inanarak izliyor bu yüzdende farketmesi çok zor.. Bunların piri Mevlana ise açıkca vahiy aldığını ve sofilerin bunu halktan gizlemek için gönül vahyi, ilham diye yumuşattıklarını ama yumuşatmamaları gerektiğini söyler Mesnevide. Yani Mevlana en azından dürüsttür. Delikanlıca vahiy aldığını söylemiştir. Ama bunlar Mevlana'dan beterdir. Bana inanamıyorsanız Mesnevi'yi okuyun. Orada göreceksiniz zaten. Video'yu paylaşmama izin verilirse paylaşırım.
Moderatör tarafında düzenlendi: