Sorularımı cevaplayabilir misiniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TravisBickle

Kayıtlı Üye
Selamlar mabet üyeleri. Ben herhangi bir dine mensup olmayan, tabiri caizse arayışta olan bir insanım. Ve herhangi bir kılıfa uydurmadan gerçeği öğrenmeye çalışıyorum. Mitolojide geçen varlıklar, semavi dinlerde geçen varlıklar ve halk arasında efsaneleri dilden dile yayılmış varlıklar nedir ne değildir öğrenmek istiyorum. Dilden dile yanlış aktarılsa bile mitolojideki varlıkların da gerçeklik payı olduğuna inanabilirim. Belki de 4. boyut varlıklarının farklı suretleri. Ve insan ruhu ne kadar güçlüdür? Bir insan insandan fazlası olabilir mi? Kastettiğim fiziksel güç büyü gücü felan değil. Daha doğrusu güç değil bilgi. Bilimin kanıtlayamadığı ama teoride mümkün olan şeyleri görüp kendimize kanıtlayabilir miyiz? Bu işi bilen insanlara soracağım şey varlığında hemfikir olunan şeyler nelerdir? Düzenli bir yazı değil ama anlatabilmişimdir umarım. Yani kafamdaki şeyleri cevaplamak için bilen biriyle konuşmam lazım.

İlginç biçimde son iki ayda aynı soruları 3. kere gördüm. Daha önce aynı sorular soruldu cevaplandı. Ayrıca inanç arayışında olmanızı neden ek olarak belirttiğinizi, sorunuzla bağdaştıramadım.

Gercek rölatif bir seydir, bir hiristiyana göre isa tanrinin ogludur, nisbet edilen gücü artik siz hesab edin.
Yahudiler de gercek olana inanir, müslüman ve budistlerde, ama herbirisi baska bir gercekten haber veriri, size kalmis aslinda sececeginiz din.
Ve yine rasyonalistler herseyi red ederler, varlik mitoloji vs.Size burada herkez gerceklik adina birseyler söylerler ama bu ne Kadar sizin gerceginiz olabilirki.

Soruyu yöneltme sekliniz Dogru degil, aklinizda bulunan sorulari direk sorarsaniz fikirler alirsiniz ve bu fikirlere sebebler kaynaklar, umarim bir tartismaya sebeb olupda konunuz kitlenmez, din bir baskasinin tavsiyesi üzere yasanmaz, kendiniz tatmin olmak zorundasiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri