Siz, ben, biz, büyük çoğunluğumuz nasıl yapıldığını bilmeyiz, bilemeyiz o eğitimleri almadık. Çok küçük bir azınlık biliyor.. Ancak bizlerin de çeşitli usüllerle varlık çağırıp yardımıyla simya işini bir ölçüde yapabiliriz, zor ama mümkün. O usüllerle ilgili de Havass kaynaklarını inceleyin ve incelediğiniz her kaynağın bir eleştiri çalışmasını okuyun. Böylece ayıklama da yaparak uzun bir yola çıkmış olursunuz. Ben bu yola çıkmayı tercih etmedim zaten pek ilgimi de çekmiyor.Peki simyayı nasıl yapabiliriz bir bilginiz var mıdır
Benim dediğim toz, Eski Mısırlılar tarafından bulunan, yüksek rahip ve firavunların boyut değiştirme, yaşam uzatma, hastalıkları iyileştirme vs. gibi amaçlarla tükettikleri bir tozdur. Altın madeninin bu toz yapımında kullanıldığı söylenir. Bu tozu bir çeşit ekmek formuna sokup tüketirlerdi.bir toz yapımı gördüm sanki bi havass kitabında , bi siyah toz yapımı kırlangıç mı ne alıyorsun bir kaç sayıdan birşeyler ekleniyor sonra saatlerce pişiriyorsun kömür haline getiriyorsun simsiyah oluyor bi kaç işlemden geçiyor tüm işlerde bu tozu kullanıyorsun diye okuduydum gerisini rab bilir . ne tozuysa ne işe yarayacaksa bilmiyorum.uyunel hakaikte bi kaç şey geçiyor , idris çelebinin kitaplarında bolca simya ilmi ile ilgili örnekler var kulağa hoş geliyor da ben karganın gözünü oyamam çıkaramam yani beynini alıp kaynatamam , onun dışında bi kaç yerdede okudum görünmezlik tozu yapıyorlar , kuzey afrikada yetişen bi bitkiyle mi ne tutarı belirleniyor işte bir şeyler daha ekleniyor daha sonra maddeyle karıştırıyorlar som altınına dönüştürüyomuş , bunları nasıl yapıyorlar bilmiyorum çok eksik bilgi var ve başlı başına ilim hakikaten . iksir yapımları da var alşimi ye de bakabilirsin. alchmy diye aratırsan iniglizce kaynaklara ulaşabilirsin malum türkçe kaynaklar yok
Onun için herbalismi yani bitkileri falan ezbere okuman lazım. Ne nedir ne işe yarar yan etkisi varmıdır vs. Aslında simya kimyanın atasıdır ilk oluşumu ölümsüzlük ya da gençlik iksiri bulma ve madenlerin altına dönüştürülmek istenmesiyle ortaya çıkmış. Daha sonra kozmetikten tut ilaçlara kadar her alanda ilerlemiş. -seçmeli kimya dersi aldım-