Salavatları selamları aslında bu tür dilek duaları gibi yansıtmamak karıştırmamak gerekli, salavat dedigimiz Peygambere sesleniş selam veriştir.. Bu başlı başına bir kutsiyet iken bunu menfii duygulara teslim etmek selamdan uzak hal alacaktır, selamdan uzaklaşan salavatınsa kendi şahsi görüşüm pozitivitesi kalmayacaktır.. Ancak şu var ki Hadis-i Şerifte naklen geçer; herhangibir duadan önce ve sonra Selam okumak o duanın kabul edilmesine vesiledir..Salavat-ı Fetih'in hacet için etkili olduğunu duymuştum. Ancak kaç kez ve hangi zaman diliminde okunacağı hakkında bilgi bulamadım. Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Bakın bunu siz bu şekilde gösteriyorsunuz demedim önce bunu açıklayayım size, bu bir inanç sistemi ola geldi yıllarca 4444 salatı tefriciye vs konuları duymuşsunuzdur, 3-5 kişi bir araya gelir 4444 kez Peygambere selam verir, ama burdda ki amaçları Efendimize selam vermek degil kendi menfii çıkarlarıdır, bende diyorum ki Salavatlar selamlar bu tür konulara alet edilmesin, siz dilek için degil sırf ona selam vermek için herhangibir salavat okusanız zaten bunun ecri olarak kalbinizde ki isteklerin gerçekleşmesine yakın olursunuz, nail edilirsiniz.. Anlatmak istedigimi umarım anlamışsınızdır, sizi yada başka bir üyenin tutumunu eleştirmiyorum, bu inanç sisteminin hatasını kast ediyorum.. Ve dualardan önce sonra selam okunmasının durumunu zaten ilk mesajımda belirttim bu güzel bir davranıştır icabete yakın haldir..Salavatları selamları aslında bu tür dilek duaları gibi yansıtmamak karıştırmamak gerekli, salavat dedigimiz Peygambere sesleniş selam veriştir.. Bu başlı başına bir kutsiyet iken bunu menfii duygulara teslim etmek selamdan uzak hal alacaktır, selamdan uzaklaşan salavatınsa kendi şahsi görüşüm pozitivitesi kalmayacaktır.. Ancak şu var ki Hadis-i Şerifte naklen geçer; herhangibir duadan önce ve sonra Selam okumak o duanın kabul edilmesine vesiledir..
Salavat-I fetih konusunda ki sorunuza gelirsek; Bu salavatı derleyen Darul Hadis kitabının yazarı, islam alimlerinden olan Seyyid Ali Hz.leridir.. Kendisi Bu Salavat-ı Feth'i açıklarken 40 sabah namazının farzından sonra okumasını bildirmiştir..
Sayın Kontejyan, Peygamber Efendimiz (SAV)'e salat ve selam edilerek yapılan duaların daha anlam kazandığına ilişkin bilgileri birçok kaynaktan okuyoruz. Kaldı ki, farz namazların sonunda dahi Peygamber Efendimiz (SAV) kendisine salavat getirilerek Allah'a yakarılmasını tavsiye ediyor.
Bu soruyu sorarken amacım bu salavatı bir hacet duası gibi göstermek değildi. Ayrıca niyetimiz ve dileğimiz kötü değilse, salavat'ın pozitifesine nasıl zarar verebiliriz anlamadım. Yine de yanıtınız için teşekkür ederim.