"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Şahmeran duası nedir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gallant
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sonbahar sezonu yeni koleksiyon konulu fotoğraf kolajı ile oluşturulmuş banner - kerim ali
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gallant

Kayıtlı Üye
Şahmeran Duası (Şehmeran Duası, Dua-i Şahmeran) Nedir?
Dua-i Şahmeran

Son birkaç aydır internette çok aranan bir duadır. Özellikle dini bilgisi olmayan inançlı insanlar birbirlerine bu duayı şiddetle tavsiye ediyorlar.
Niçin Okunur?

İnternette var olan bilgilerde yazıldığına göre bu dua, isteklerin gerçekleşmesi için yedi gün okunuyormuş.
Aslı Var mı?

Verdikleri Arapça duada Şahmeran ismi filan geçmediği gibi, dua kitaplarında sık rastlanan ismi azam denen dualardan biridir. Dua hakkında bir kaynak, bir mesnet göstermemişler. Birisi muziplik olsun diye dua kitaplarından bir duayı almış ve internette "bu Şahmeran duasıdır" diye insanları kandırmış olduğu anlaşılıyor.
Bir Açıklama

Cinlerle uğraşan bir arkadaşımdan konu ile ilgili kısa bilgi: Onun bir arkadaşı "gerçek Şahmeran Duası"nı bir sevdiğinin geri gelmesi için okumuş. Belirli günlerin sonunda Şahmeran denen varlık bu kişiye görünmüş ve isteğini anlatmasını istemiş. Kırmızı gözleri ve siyah pelerini varmış. Görüntü şeffafmış. Yani duman gibi veya ışık gibi bir görüntü.. O kişi isteğini anlatmış. Kısa süre içinde sevdiğine kavuşmuş. Ama o kadar çok korkmuş ki, bir daha Şahmeran Duası'nı asla okumam diyormuş.
Gerçek Şahmeran Duası nasıl okunur ve mahiyeti:

Bunun okunmasında bazı ritüellere ihtiyaç varmış. Bunları arkadaşım anlattı ama burada yazmamda bir fayda yok. Zaten o da kulağında kalan bilgileri anlatmıştı. Ben o kadarını bile tamamıyla hatırlamıyorum. Duanın mahiyetine gelince: İçinde Şahmeran denen Cin'in çağrılması ile ilgili sözler bulunması gerekiyor ki internette dolaşan duanın Şahmeran'la bir ilgisi yoktur, tertemiz bir dua olup Allah'ı güzel bir şekilde zikretmeye yarayan güzel bir "vird"dir.
Gerçeği Tehlikelidir

Sakın gerçeğini bulmaya çalışmayın. Bulsanız bile yok edin. Cinlerle irtibat kurmak son derece tehlikelidir. Bu işi yapmak için çok kuvvetli Nur sahibi olmak gerekir. Bu ise çok ciddi İman-Kuran çalışmaları gerektirir. Zaten Kuranla ilgilenen aklı başında bir Müslümanın cinlerden bir beklentisi olamaz. Çünkü Allah ona tertemiz bir akıl ve kalp huzuru vermiştir.

Tarsus'ta Yılan Kalesi

Bir arkadaşım aşağıdaki bilgiyi göndermiş. Kendisine çok teşekkür ederim.

"Tarsus'un doğusunda bir dağın başında bir kale var. Adı "Yılan Kalesi"dir. O kale Şahmeran'ın yaşadığı ve gizlendiği bir mekânmış. Şahmeran zamanında bütün yılanlar orada toplanırmış. Günün birinde Şahmeran öldürülünce bütün yılanlar Tarsus'u istila ederek bir isyan başlatmışlar. Sonra isyana katılan yılanlar söz konusu kalede gizlenerek sırra kadem basmışlar." Şahmeran Cinayeti cinler aleminde hâlâ aydınlatılamamıştır ya da yılanlardan gizlenilmektedir gibi rivayetler halk arasında yaygındır." [1]
Kaynaklar

[1] www.bilgipasaji.com/forum/islam-ve-insan-216/26282-akliniza-takilan-fikhi-sorulariniz-9.html
alıntıdır

Konu ilgimi çekti ve paylaşmak istedim sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum bu konuda. Sağlıcakla...

Önce kendi düşüncelerimi paylaşayım bari:) Sanırım şahmeran adı altında hem büyüler hemde dualar var. Fakat genel olarak hepside etkili sanırım. Bence Urum'un paylaştığı duayı okuyanlar "Şahmeran aşkına" diye başlamamalı çünkü şahmeran yılanların şahı demekmiş ve sanırımda bir cinin ismiymiş. Urum'un paylaştığıysa güzel bir dua diye düşünüyorum^^.

3 gün boyunca 7 kere okunacak sanırım. urumun yazdığına göre.
bu kaçıncı uygulamam olacak ya :-) olamadı gitti.

3 gün boyunca 7 kere okunacak sanırım. urumun yazdığına göre.
bu kaçıncı uygulamam olacak ya :-) olamadı gitti.

Benim okuduklarıma göre sonuç alanlar 7 gün boyunca her gün 61 kez okuyor ve riyazat yapıyor. Ben de şuan okuyorum ama duam kabul olmasada verdiği his bile bana yetti. Sanki üzerimde yük varmışda onları benden alıyormuş gibi bir çok değişik hisler veriyor^^

Peki süreç nasil işliyor kabulu ile ilgili gerekçeleri yani.7 günde 61 kez yapilinca. . Net bi sonuç aldinizmi sahi! örneğin 4 yillik bir platonik aşka ne yapilabilir. Denemediğim şey kalmadi. Off ya..

Peki süreç nasil işliyor kabulu ile ilgili gerekçeleri yani.7 günde 61 kez yapilinca. . Net bi sonuç aldinizmi sahi! örneğin 4 yillik bir platonik aşka ne yapilabilir. Denemediğim şey kalmadi. Off ya..

Açıkçası bende yeni başladım. Fakat ben günde 7 kez riyazet yapmadan okuyorum. Benim tavsiyem doğrudan birisi için okumayın örneğin insanlara şirin görünmek için okuyun. Belkide sizin için o kişi iyi sonuçlar getirmeyebilir.
Fakat tecrübesini paylaşan bir arkadaşımız kendisini tanımayan birisi için yani aşk için okumuş ve sonucu olumluydu. Sanırım o kişi günde 61 kez 7 gün riyazat yaparak okumuştu, benimde bilgim bu kadar umarım hakkınızda en iyisi neyse o olur. Belkide daha mutlu olacağınız birisini tanırsınz^^. :)

Açıkçası bende yeni başladım. Fakat ben günde 7 kez riyazet yapmadan okuyorum. Benim tavsiyem doğrudan birisi için okumayın örneğin insanlara şirin görünmek için okuyun. Belkide sizin için o kişi iyi sonuçlar getirmeyebilir.
Fakat tecrübesini paylaşan bir arkadaşımız kendisini tanımayan birisi için yani aşk için okumuş ve sonucu olumluydu. Sanırım o kişi günde 61 kez 7 gün riyazat yaparak okumuştu, benimde bilgim bu kadar umarım hakkınızda en iyisi neyse o olur. Belkide daha mutlu olacağınız birisini tanırsınz^^. :)

Özür dilerim bilmiyorum<riyazat<ne demektir??anlami nedir???saygilar:driving:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
(30 x 13 inç)
Geri