"Profesör"

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan joys
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İçerikle ilgili yoruma gerek yok herkesin kendi inancıdır. Ancak düzeltilmesi gereken önemli yanlışlar var videoda. İlk önce oradaki profesör, bildiğimiz profesör değil. Herhangi bir ilkokul öğretmenidir. İkinci olarak da videodaki öğrenci Einstein olamaz fakat onun olduğunu kabul edersek ortaya daha komik bir tablo çıkıyor. Çünkü Einstein ölmeden hemen 1 yıl önce yazdığı bir mektupta Tanrı'ya inanmadığını söylemekle kalmamış, daha ağır şeyler ifade etmiştir. Arzu eden okuyup, görebilir. Yani videodaki hikâye gerçekse şunu diyebiliriz: Einstein sadece küçük bir çocukken inanmış. Büyüyünce ise aklı başına gelmiş. :) Dolayısıyla video birçok açıdan yanlıştır.

İçerikle ilgili yoruma gerek yok herkesin kendi inancıdır. Ancak düzeltilmesi gereken önemli yanlışlar var videoda. İlk önce oradaki profesör, bildiğimiz profesör değil. Herhangi bir ilkokul öğretmenidir. İkinci olarak da videodaki öğrenci Einstein olamaz fakat onun olduğunu kabul edersek ortaya daha komik bir tablo çıkıyor. Çünkü Einstein ölmeden hemen 1 yıl önce yazdığı bir mektupta Tanrı'ya inanmadığını söylemekle kalmamış, daha ağır şeyler ifade etmiştir. Arzu eden okuyup, görebilir. Yani videodaki hikâye gerçekse şunu diyebiliriz: Einstein sadece küçük bir çocukken inanmış. Büyüyünce ise aklı başına gelmiş. :) Dolayısıyla video birçok açıdan yanlıştır.

Sayın yollu GMPP de aslolan her dine, mezhebe, fikire ve inanca saygıdır. " Einstein sadece küçük bir çocukken inanmış. Büyüyünce ise aklı başına gelmiş" gibi bir ifade ile inceden inceye alttan alta ne alay etme, ne hakir görme ne de aşağılama hakkınız söz konusu bile değildir. Bu insanca yaklaşımı göz önüne alarak diğer mesajlarınızı paylaşacağınızı umut ediyorum.

Sevgiler...

Sayın yollu GMPP de aslolan her dine, mezhebe, fikire ve inanca saygıdr. " Einstein sadece küçük bir çocukken inanmış. Büyüyünce ise aklı başına gelmiş" gibi bir ifade ile inceden inceye alttan alta ne alay etme, ne hakir görme ne de aşağılama hakkınız söz konusu bile değildir. Bu insanca yaklaşımı göz önüne alarak diğer mesajlarınızı paylaşacağınızı umut ediyorum.

Sevgiler...

Daha ilk cümleme bakarsanız içeriğe lafım yok herkesin kendi inancı dedim. Ardından da "belgeli" şekilde ispat ederek videodaki yanlışı ortaya koydum. Burada herhangi bi aşağılama yok. Zaten aşağılamalarımı direkt yaparım; ima ile yapmam. Yanlış anlama varsa bu mesajla düzeltmiş olayım. Bilginiz olsun.

Sayın yollu ilk cümleniz ile "sadece çocukken inanmış BÜYÜYÜNCE İSE AKLI BAŞINA GELMİŞ" cümleniz arasındaki çelişkiniz sanıyorum gözünüzden kaçmış. Herkesin kendi inancı olduğunu ifade edip; ardından büyüyünce inanmaya devam etmiş ve inanmaya devam etmekte olan tüm inananları, alttan alta aklı başında olmamakla, aklı başına gelmemekle itham etmekte, dillendirmektesiniz; aleni ya da sizin deyiminizle "DİREK".

Sayın yollu GMPP 'de, hiç bir inanç, mezhep, din mensubuna bu tarz bir yaklaşımda bulunulmasına ne müsaade edilmesi ne de hoş görülmesi söz konusu bile değildir. Ayrıca kanaatimce hiç bir platformda da ne doğrudur ne de insancadır. Dolayısıyla yanlış anlama yoktur ki mesajınızla düzeltileceğiniz hiç bir durum da.

Kişisel inanç tercihlerine aleni, ima ya da "direk" aşağılamaların, hakaretlerin, alayların forumda ya da pm ile dile getirilmemesi, diğer inanç sahiplerine saygılı, hoşgörülü olunması gerektiği GMPP KURALINI sizin şahsınızda bir kere daha hatırlatma gereği görüyorum.

http://www.gizlimabet.com/threads/15154-Gizlimabet-Kuralları-(Herkes-okumalı-)

GMPP' de paylaşacağınız diğer mesajlarınızda daha duyarlı ve özenli cümleler ile kendinizi ifade edebileceğinizi umut ediyorum Sayın yollu.

Sevgiler... :)

Mod secimini sormuşsunuz. Ben bu konuda bilgiliyim. Mod seçimi alanında ya uzmanlar ya da potansiyelleri var ve belli bir seviyedeler. Bu şekilde seçiliyor. Seçilmeden önce hepsinin hakkında bilgi topluyor yönetim öyle seçiyor. Ahmet ol Mehmet ol durumu değil, gelişi güzel değil. Ayırt edilerek özenle seçiliyorlar ve sitenin yükü biraz daha çok onlarda oluyor. Yönetimin özel hayatlarının temposu nedeniyle internete giremiyorlar. Modlar uyarıları yapıyorlar ve modlar gün içinde o kadar çok şey düzeltiyor, yazım hataları kural çiğnemeleri. İster istemez hoşgörüyü protokole bırakılır. Normal bir şekilde 1. uyarı 2. uyarı 3 uyarı yapılıyor. Her gün bilmem kaç kişiyi böyle normal uyarıyorlar. 4. de kızma hakları olduğunu düşünüyorum.

modlarin nasil secildigini ben acikliyim mod kendini uygun hissettigi bolumu soyler o kisinin bilgi seviyesi olculur yeteneklerine bakilir ve secilir secilen kisiler bransinda ya uzman kisilerdir yada gelecekte umut vadeden kisilerdir ve belli bir seviyeye gelmislerdir.Site yonetimi siteye modlar kadar sik giremiyor ve site yuku modlarin uzerinde oluyor modlarda gerekince uyariyorlar kibar bir sekilde bi yerden sonra sertlesmeleri gerekiyor ve gun icinde bir kisi degil bir cok kisiyi defalarca uyariyorlar buda onlarin uzerinde baskiyi artiyor ve belli bir yerden sonra saygi ve kurallar icerisinde sertlesebiliyorlar ama bunun uzerine cikmiyor ego tatmini vs olmuyor

Sn. yollu özetle mod arkadaşlarımın anlatmaya çalıştıkları - GMPP'nin, herhangi bir inanış mensuplarına veya direkt olarak o inanışlara aşağılayıcı, alaycı, kısaca cevap verme hakkı doğuracak veya tartışma ortamına çevirecek atıflar için uygun bir ortam olmadığıdır. O konular için birçok uygun platform mevcut zaten ama lütfen burayı o şekilde görmeyelim.

Açıklamalarınız için teşekkür ederim arkadaşlar fakat belirtmek isterim ki en azından bir üniversite mezunu sıfatı taşıdığımdan, okuduğunu anlama ve mantıksal çıkarım yapma gibi kabiliyetleri kazanmış olduğumu belirtmek isterim. Sanırım yeterince kısa ve öz oldu cümlem.

Yaptığımız çıkarımları bazen zorla, bazense nezaketen belirtmememiz gerekir bu hayatta; zorlama bir duruma varılmaması için nezaketen bu durumlarda yorumlarımızı kendimize saklamayı tercih ederiz.Tek isteğim her yerde gördüğüm karşılıklı bir şeyler ispatlama çabası içerisindeki uygunsuz ortamın en azından burada oluşmaması.

Geri