Önce Kendi Camını Temizle!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan embriyo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

embriyo

Elit Üye
Esnaftı, küçük dükkanında sattığı kumaşlarla geçimini sağlamaya çalışırdı. Yalnız bir huyu vardı, aynı sokaktaki rakiplerinin vitrin camları çok kirli diye sürekli şikayet ederdi.
Meslekdaşları onun bu dırdırlarından bıkmış usanmışlardı. ' Neden şehirdeki en kirli vitrin bu adamlarda, anlamıyorum!' diye söylenirdi sık sık. Bir gün kahvede otururken işi iyice ileriye götürdü ve diğerlerine karşı kırıcı davrandı.
Kahveden ayrılmadan önce, sokağın karşısında bulunan başka bir esnaf ona şöyle seslendi: ' Sen önce git kendi vitrinini yıkayıp temizle.'
O da 'Benim zaten vitrinim temiz.' diye cevap verse de, diğerlerine 'örnek' olmak için vitrinini yıkadı. Ertesi gün kahvede otururken, arkadaşları onu şu sözleri söylerken duydular:
' İnanmıyorum, böyle bir şey olamaz. Ben vitrinimi yıkar yıkamaz, sanki haber aldılar; rakiplerimin hepsi o akşam camlarını pırıl pırıl yapmışlar.'
Kendini beğenmiş esnaf bunları söylerken, diğer esnaflar, onun kendi vitrinindeki kirler yüzünden herkesin vitrinini kirli zannettiğini biliyorlardı.Bunu ona söyleseler bile dinlemeyeceğini bildikleri için sadece gülümsemekle yetindiler.
' Sürekli eleştiren, kendi vitrinindeki lekeyi görmeyendir.'
' Tek doğru sizin doğrunuzsa, vitrininizdeki kirin başkalarına ait olduğu yanılsamasının esirisiniz demektir.'
' Esnek olan sisteme hakim olur. Esneklik; farklı görüşleri fark edebilmek ve bazen onların daha iyi olabileceğini kabul etmektir. Başka bir deyişle; kendi vitrinindeki kiri fark edebilmektir.'

' Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız, önce kendinizden başlayın.'

Beyin Gücü Dergisinden Alıntı

Sevgi ve ışıkla kalın:)

Harikasınız..

Şimdi şu anda kendime uyarladım yazıyı.. Ama nasıl?? Ben çevremde sorun yaşadığım insanların, kendi camlarının pisliğini görmediklerini düşündüm.. Sanırım yazıda anlatılmaya çalışılan bu değildi..:D

Ben kendini beğenmiş esnafım:banghead::banghead:

Geri