Butun karincalarin piramit olup en tepedeki karincayi yuceltmesi gibi, bir hukumdarin halkinin butun gucunu ve destegini kendi uzerine toplamasi gibi, Ayetel Kursi de Kuranin butun ayetlerinin kuvvelerini kendi uzerinde patlayici bir guc olarak toplamistir.
Ayetin mealini okuyunuz. Buyuk ihtimalle size yetmeyecek, Ayetel kursi okunmadan once Kuranin genelindeki ayetlerle ile surekli iliskilendirilerek etut edilmelidir.
Ben cok anlattim ama havasa ya da zikre yonelenler (pesinciler) korelmis amlerinden dolayi akli kuvvelerini o kadar ihmel ediyorlar ki mana ve his gucunu dogal olarak yakalayamiyorlar.
Ayetel Kursi iman eden kiside etkilidr. Kalsiyum gibidir. Kemik erimesi basladiktan sonra alirsaniz tesirsiz oldugunu zannedersiniz. Ve pesincilerden olusunuz. Havasa kayarsiniz. Illet iyice kendini belli etti mi de sihir yaparsiniz.
Ayetel Kursiyi o kadar cok anlattim ki, kurandaki dualar bir yonleri ile sizin iman edip etmediginizin dedektorleridirler. Eger Duaya basvuramadiginizi gorurseniz ya imaninizi ya da mertebenizi sorgulamalisiniz.
Kaynak istemissiniz. Kaynak Kurandir. Kurani anlayabilmeniz icin gereken kaynak yine Kurandir. Cunku birkac ayetin manas size acilinca o ayetlerin isigi ile diger ayetleri aydinlatarak yolunuzu bulursunuz. Bilismsel gelismelerde, insan davranislarinda, doga olaylarinda ayetlerin mekanigini gorursunuz.
Insan hayatin bir kismini muslumanligina ayirarak kendini seytana kaptiriyor. Hayatin her ani musluman gibi yasanirsa kisi dayanamayacagini dusunuyor ise kendini sorgulamalidir. Yoksa pesincilerden olur.