Nerdeyiz... Lütfen okuyalim,

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan focus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

focus

Kayıtlı Üye
belki yeri bura olmayabilir ama cevaplarınız benim için önemli.

ben şöyle düşünüyorum her ilmin bir sıkıştırılmış yada indirgenmiş yolu(hali) mutlaka olmalı yani nasıl ismi azam var ve cevap anında geliyorsa ki benim düşüncemi bu durum destekler nitelikte, bütünlüğünde bir şekilde indirgenmiş hali olmalı, ama ürküntüm bu hali elde etmekten öte onu taşıyabilecek kapasite durumuna haiz olmak, yani uygunluk acaba kıvama geldikçemi indirgenmiş öz elde ediliyor?

kafamda şunlara cevap bulamıyorum;

* illa misk safran veya gülsuyu özel bir kalem şartmı,
* illa saatinde yazmak, okumak şartmı?
* illa geçmişten gelen bu kurallar niye hep aynı? Niçin öğretilerde bir değişim olmuyor? oluyorda bizmi bilmiyoruz.
* illa vefkler gösterildiği gibimi yapılacak?
ve gizli ilimler varlıkların desteği ile mi olacak? yani aklımızda kurgulamak onu hayal etmek, hayal ettiğimize dokunabilmek tadabilmek,

içinde miyiz? dışındamıyız? tam neresindeyiz bütünün?

lütfen fikirleriniz bana ışık olsun.

Gerçekten çok fazla sorunuz olduğunu düşünüyorum ve uygun yerdesiniz. Aslında bir çoğunu araştırarak bulabilirsiniz. Ama bir kaçını cevaplayabilirim. Misal safran mürekkebi. Safran mürekkebi kimyasal olarak da manevi olarakta güçlü bir mürekkeptir. Yılların getirisiyle beraber bu gücü kullanarak güçlü şeyler yapabiliriz. Saat konusuda aynı şekilde bazı durumlar bazı saatlerce çok daha güçlenirler. Buda çoğu zaman astrolojiye bağlıdır güneş sistemi, gezenlerin hareketleri isteklerimizi uygulamada çok daha açık olurlar.
Sorularınızı sitemizdeki bilgin insanlardan cevaba dönüştürebileceğinizi umuyorum, sevgi ve ışıkla arkadaşım :)

safran murekkebi enerjiyi aktarabilmek icin yoklugunda kursun kalemde idare eder:) saatler .demeter in dedigi gibi gunes sistemindeki gezenlerin konumlarina baglidir yapilan islerde onlarin enerjiide kullanilir cunku destek amacli :)

İçinde yaşadığımız evrenin yasaları vardır. Biz fark etsek de etmesek de bu yasalar muntazam biçimde işliyor. Doğduğumuz andan, kimi yerlerinde kayıtsız kalmak zorunda kaldığımız, kimi zaman değişim yaratabildiğimiz hayatımız...

Neden bu kurallar kısmı, sitede çoğu kere açıklanmıştır, ayrıntılarına girmeden şöyle söyleyebiliriz. Bir madde doğal olacak, şu bu faydasından dolayı kullanılacak, çoğu kere tekrarlanacak, bir inanç ve enerji yüklenecek, sayısız kere yinelenecek...

Varlıklar kısmı göreceli. Hayatınızda bir şeye niyet ettiniz ya da niyet etmediğiniz bir şeyden kurtulmak istiyorsunuz vs. Her kişi kendi yolunu seçecektir. İşte iradenin mükemmelliği de buradadır. Bize sunulan hayatın içinde, kolay görünen zor yollar mı zor görünen gerçek mutluluk mu nerede durup nerede ilerleyeceğiz hepsi bize özel.

Aslında yaratıcıyı, bütünü, kendimizi, evreni, nerede durabildiğimizi biraz duyumsamaya yaklaşsak, hepsinin yanıtı daha da peyda olmaktadır. Bütünün ne içindeyiz, ne dışındayız tam olarak. Bütünün kendisindeyiz!! Bir olmak olgusu, tasavvufta da böyle anlatılır, başka inançlarda da, ortak işaret ettiği şeyi yakaladıkça, sorular azalır, salt mutluluk ve aslında saf mutluluk da çoğalır.

Hepimiz arıyoruz, daha çok yol var yettiğince arayacağız. Ancak kimi zaman, sadece tek an gönülden dileyip, çektiğiniz bir uygulama, belki de saatleri, günleri, emekleri verilen bir uygulamadan çok daha çabuk yanıt verecektir. İşte mesajı görmek, bütünden görmek de burada kendini gösterir. Nerede hayırlı olmayandan vazgeçmeyi bileceğimiz de. Kişi aylarını, yıllarını verir, psişik bir uygulama, bir telepati yapamaz. Aynı kişi tek an düşünerek, bir kontak kurar. Nedeni mi o da bizde saklı, her kişinin kendisiyle, evrenin o muhteşem işleyişiyle, yasalarıyla...
Sevgiyle...

Geri