Nasil düşünüyorsaniz öyle yaşarsiniz!!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan embriyo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

embriyo

Elit Üye
Karar Sizin

"Yenildiğinizi düşünüyorsanız, yenilmişsinizdir!
Cesur olmadığınızı düşünüyorsanız, korkaksınızdır!
Kazanmak istiyor fakat kazanamayacağınızı düşünüyorsanız, kesinlikle kazanamazsınız demektir!
Kaybedeceğinizi düşünüyorsanız, çoktan kaybetmişsinizdir!
Dışarıdaki dünyaya çıktığınızda anlayacaksınız ki başarı, ancak onu istediğinizde gelecektir.
Her şey insanın kafasında biter!
Alt edildiğinizi düşünüyorsanız, alt edilmişsinizdir!
Yükselmek için yüksek düşünmelisiniz!
Bir ödülü kazanmadan önce kendinizden emin olmalısınız!
Yaşam savaşını kazanan her zaman, en güçlü ya da en hızlı olan değildir!
Er ya da geç kazanan kişi, kazanacağını önceden düşünebilen kişidir!"

Arnold Palmer

Kısacası herşey insanın kendinde başLar ve kendinde biter . GüzeL yazıymış (;

hayırlı akşamlar efendim öncelikle teşekkür ederim böyle önemli konuda bilgilendirdiğiniz için nedense kendimden kurtulayamıyorum pozatif düşünmek istiyorum ama beceremiyorum içimde anlamsız bir hüzün keder var çocukluğundan beri bunu aşmağa çalıştıkça dahada batıyorum bu siteyi bulduğumdan beri deyerli arkadaşlardan bu konuda yardım almak için her fırsatta yazmağa çalıştım.bakalım nasip ne zaman kendim için istemiyorum engelli kızımı daha pozatif bakayım onu mutlu edeyim istiyorum gülümsiyorum ama içim kan ağlıyarak bilmem kendimi ifade edebiliyormuyum sizce düzelebilirmiyim ALLAHIMIN izniyle sizlerin vesilesiyle vaktinizi aldım hakkınızı helal edin evladım saygılarımla

Sayın dertlipınar, başka bir çok konuda aynı sorununuzu dile getirmiştiniz. Eminim çok dertlisiniz, ancak dikkatimi çeken şey ne biliyor musunuz? Size verilen cevapları dikkate almamanız. Sanki cevap verilmemiş gibi aynı soruları soruyorsunuz, ne olur önce verilen cevapları gerçekten anlamaya çalışarak, sindirerek okuyun. Hatta iki ay önce okuduğunuz ve sizin için anlam ifade etmeyen bir cevap, belki şimdi anlam kazanmış olabilir.
Siz sorunuzu yöneltiyorsunuz ama aslında kulaklarınızı tıkamış durumdasınız. Bence yapmanız gereken şey, bugüne kadar yazdığınız mesajlara verilen cevapları bulmak ve bir daha gönül gözünüzle ve dikkatle okumak olmalı.
Sorunlarınızla o kadar boğulmuş durumdasınız ki, muhtemelen nefes alamıyor gibisiniz. Ancak başınızı sizi boğan sudan çıkartırsanız belki cevabı kendi içinizde de bulabilirsiniz. Zihniniz devamlı olarak dertlerle meşgul olduğundan, iç sesinizi duyamıyorsunuzdur bile.
Kendinize acımayı ve geçmişle yaşamayı bırakmanızı öneririm. Hayatta başımıza ne geliyorsa tekamülümüz, ruhumuzun olgunlaşması içindir.
Mevlevilikte Ney, “İnsan-ı Kamil” in, yani belirli aşamalardan geçerek olgunlaşmış insanın sembolüdür. Benzi sararmış, içi boşalmış, bağrı dağlanarak delik-deşik edilmiş, geldiği yerin özlemiyle yanıp tutuşan, sinesinden çıkan feryad ve iniltileri ile tüm insanlığa sırlar fısıldayan bir hal almıştır. 9 boğumu vardır, gırtlağımızdaki 9 boğum gibi, ayrıca 7 deliği vardır, gözler, kulaklar, burun delikleri ve ağız gibi. Kendi sesi de yoktur, çalan neyzenin becerisiyle çıkarttığı ses onun sesi olur. Ney ile sembolize edilen insan-ı kamil'in vücudunda Hakk'dan gayrı ne varsa her şey yok edildiğinden, O'ndan ortaya çıkacak fiillerin, ancak Hakk'ın manevi etkisiyle gerçekleşebileceği söylenebilir. Yani kamışın ney olabilme macerası gibi, insanın hayatında da çeşitli badireler atlatması gerekebilir.

Dünya yaşamını tiyatro oyunu olarak düşünürseniz, bizler de kendi oyunumuzun başrol oyuncularıyız. Rolü biten beden denen elbisesini çıkartıp, gerçek evine gider. Ayrıca bize biçilmiş rol neyse onu oynarız, ne eksik ne fazla.

Geri