Melekler bedenleşebilir mi?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Tmrudd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tmrudd

Kayıtlı Üye
Benimkisi daha çok bir soru aslında. Ben bundan beş altı ay öncesine kadar öyle adam gibi inancı olmayan birisiydim. Yani laf olsun diye sıkıştığında sığınanlardan. Şu anda da koyu dindar bir insan olmasam da üzerimde garip bir enerji var diyebilirim. Tarifi oldukça zor öncelikle bir yıl kadar önce annemin halası vefat etti. Kadının uçuk bir enerjisi olduğunu belirtmeliyim her türlü hayvanı insanlaştıracak seviyede hiç uğraşmadan eğitirdi. Kadının yüzünde her zaman bir parlama vardı ışık saçıyor derler ya hani o tarz. Eğittiği üç kuş -üçüde omzunda çarşı pazar gezerdi- hiçbir sebep yokken kadın ölmeden bir gün önce balkondan kaçtı. Kadın yıllardır onlara bakıyordu ve onunla dışarı falan çıkıyorlardı hani. Ertesi günde rahmetli vefat etti zaten. Annem hiçbir zaman dindar bir insan olmadı ancak kadın öldükten sonra devamlı onu rüyasında görmeye başladı. Bununla beraberde biraz ruhsal denebilecek konularla içli dışlı oldu. Hiçbir zaman inanmadım işin aslı hala gülüp geçiyorum ancak son 6-7 ay öncesinde annem eve tuzla bir şeyler yaparken sırtımda deli gibi bir yanma hissettim. Daha sonra ki 2 ay sırt problemlerim var sandım ancak sadece yanma bazen karıncalanma ve bir çeşit hassasiyet var. Kesinlikle ağrı ve benzeri bir şey değil ki zaten doktorada gittim bir şey çıkmadı. Daha sonra hayatımda saçma sapan değişiklikler olmaya başladı. Örnek olarak tanıyabileceğiniz en empati yoksunu bencil insanımdır. Konuşma ve hitabet konusunda toplum içinde kendime güvenirim. Bu özelliklerimin tamamını kaybettim. Çatır çutur yalan söylerdim şimdi yalan söylerken dilim şişiyor gibi hissediyorum gözlerimi kaçırma gereği duyuyorum. Kendimi hiç yapmayacağım bir biçimde ele veriyorum. Öz güvenim tamamen gitti. Hani nasıl derler ne yapacağını bilmezsin ya. Her türlü sosyal aktivite de o konumdayım. İnsanlar bana normalde olsa ilgileneceğim olaylardan bahsediyor ancak sanki onları hiç duyamıyormuşum gibi hissediyorum boş boş yüzlerine bakıyorum. Normalde oldukça dominant bir kişiliğe sahibimdir toplum içerisinde liderliği hemen ele geçiririm konuşmalarım ve esprilerimle. Şimdi bu özelliğimi de bıraktım biri konuşsun ben dinleyim hatta mümkünse bana ne yapacağım söylensin bir amaç verilsin onu takip edeyim istiyorum.

Ayrıca tanıştığım zaman bana kötülük yapacak insanları fark etmeye başladım. Karnıma yumruk yemişim gibi bir ağrı saplanıyor kötü diye adlandıracağım biri ile tanıştığımda. İnsanlara söylediğim şeyler tutmaya başladı. Kalkıp elalemi iyileştirdiğime dair falan iddialarım yok. Ancak biri gerçekleşmesini istediği bir durumdan bahsederken olup olmayacağı konusunda bulunduğum tahminler genelde doğru çıkıyor. Evin içinde normalde bana saldıran hayvanlar uysallaştı. Her fırsatta elimi ısıran papağanımız kendi isteği ile bana kafasını eğerek kaşıtıyor. Papağana iki yaşımdan beri sahibiz ve bir kere dokundurtmuşluğu yok. Ayrıca kötü bir şey yapmaya yeltendiğim zaman bloklayan saçma sapan olaylar oluyor. Sigara kullanmıyorum ama geçen gazlandım bir denemek istedim aynı gün içinde aldığım 3 sigarada saçma sapan yollarla elimden gitti. Bi tanesi sokakta normal yürürken arkadan koşan bir çocuk sonucu daha tek nefes çekemeden kaldırım mazgalından içeri gitti. Diğerini yere düşürdüm kalabalıkta millet üstüne astı. Sonuncuyuda tam yakıcakken altı senedir görmediğim eski öğretmenimle karşılaştım cebime tıkıştırdım ayıp olmasın diye sonra unutmuşum. Aklıma geldiğinde cebimi yokladım ama bulamadım düştü herhalde. Bunun benzeri olaylar kötü bir şeye yöneldiğimde çok başıma geliyor. Ayrıca kalabalık içkili mekanları severim artık baş ağrısı yapıyor. Birde en güzel kısım tüm olanlara rağmen böyle günah kabul edilecek bir şey yapmayı başarırsam haftam iğrenç geçiyor. Tüm berbat olaylar beni buluyor. Son olarakta normalde asla yapmam ama dua etmeye başladım denebilir. Ancak istemsiz bir biçimde hani yapmazsam ayıp olur falan gibi düşünüyorum. Arapça birşeyler okumak olarak değil ama hani yattığım yerden konuşuyorum. Saçma gelebilir ama anlatıyorum sohbet eder gibi işte bugün böyle böyle oldu neden oluyor falan diye. Genelde de karnıma böyle bir sıcaklık yayılıyor cidden içten yaparsam. Sırtım bazen deli gibi yanıyor dilediğim şeyler genelde gerçek oluyor. Bunun yanında sosyal çevremde ki insanlar pek iyi tipler olmadığından hepsi benden koptu. Zaten eskisi gibi konuşamıyorum hiçbiri ile. Çevremde ki bu enerji nedir? Melekle bağdaştırmamın sebebi saf bir şey gibi geliyor. Çevremde gezen bir melek olabilir mi? Ya da bir melek bedenime yerleşmiş falan olabilir mi? Bu konularda hiç bilgim yok.Bir bakabilir misiniz?
 
Öncelikle noktalama işaretlerini daha düzgün kullanırsanız güzel olur okurken şaşı kalacaktım az kalsın :D

Daha önce milyonlarca defa meleklerin özgür iradesi olmayan aciz ve zavallı varlıklar olduğunu söylemiştim,şimdi tekrarlıyorum izin verirseniz?

Melekler kendi kafalarına göre hareket edip sizin hayatınıza müdahale edemezler,yani kendi kafalarına göre iyilik yada kötülük yapamazlar .


Yaşadığınız olayların meleklerle alakası olduğunu hiç ama hiç zannetmiyorum,aksi taktirde bu sizin özgür iradenize zarar vermek olur yani imkansız gibi bir şey.
Davranışlarınızdaki genel değişimi kendimce ''amaçsızlık'' olarak yorumluyorum,bir hobi yada daha düzgün bir arkadaş çevresi edinirseniz bu sorunların kalkacağı konusunda çok iddalıyım.

Sırtınızdaki yanma hakkında bir fikrim yok,fakat doğa üstü bir olay göremiyorum anlattıklarınızda.
 
Öncelikle noktalama işaretlerini daha düzgün kullanırsanız güzel olur okurken şaşı kalacaktım az kalsın :D

Daha önce milyonlarca defa meleklerin özgür iradesi olmayan aciz ve zavallı varlıklar olduğunu söylemiştim,şimdi tekrarlıyorum izin verirseniz?

Melekler kendi kafalarına göre hareket edip sizin hayatınıza müdahale edemezler,yani kendi kafalarına göre iyilik yada kötülük yapamazlar .


Yaşadığınız olayların meleklerle alakası olduğunu hiç ama hiç zannetmiyorum,aksi taktirde bu sizin özgür iradenize zarar vermek olur yani imkansız gibi bir şey.
Davranışlarınızdaki genel değişimi kendimce ''amaçsızlık'' olarak yorumluyorum,bir hobi yada daha düzgün bir arkadaş çevresi edinirseniz bu sorunların kalkacağı konusunda çok iddalıyım.

Sırtınızdaki yanma hakkında bir fikrim yok,fakat doğa üstü bir olay göremiyorum anlattıklarınızda.

Özgür iradesi yok diye aciz ve zavallı mı oluyor melekler ? aciziyet iradeye göre olmaz nitekim biz insanlık olarak irade sahibiyiz ama kan ve zulümü getirmektede bizim üstümüze yok.

Tamamen kendi inancıma göre söylüyorum meleklerin iradelerinin olmayışı meselesi bence biraz yanlış anlaşılan bir konu onları bir robota benzetmemeliyiz onlar düşünebilen karar verebilen varlıklardır bizlerden tek farkları yaratıcılarına karşı büyük bir sevgi ve karşılıksız itaat var,biz irade sahipleriyiz ama bir çok şeyimiz eksik mesela huzurumuzu çoğu zaman elimizden kaçırıyoruz sonra onu bulmak için herşeyi yapıyoruz bazıları bir damla huzur için canlarını bile verebilirler melekler kendilerine yaratılıştan bahşedilmiş şeylerle gayet olumlu varlıklardır koşulsuz itaatin huzurunu yaşıyorlar ama insanları çoğu bunu yaşayamıyor.

Mehmet akifin bir şiiri tamda bu konuyu açıklıyor düşünebilenler için

“Aldanma insanların samimiyetine! Menfaatleri gelir her şeyden önce. Vaad etmeseydi Allah cenneti; O’na bile etmezlerdi secde.”
 
Melekler'i aciz ve zavallai olarak nitelendirmek de hakkaten ilginc olmus, tabiki fikrinize saygi duyuorum ama bunu hangi kaynaga dayali bildiriyorsunuz, kaynak önemli.Meleklerin tabiki bir iradesi var, iradesiz varlik yoktur aslinda. Fakat yaratisillari itibaren Allah'a asi gelemezler,tabiyati ile kin nefret ve buna benzer negativ duygularin fiilerini ortaya koyamazlar. Bu atesin birseyi islatamamasi, yada bir atin ucmamasi gibidir.

Melekler Adem in yaratisinda soru soruyorlar kendi iradeleri ile. Neden kan dökecek bir nesil yaratiorsun diye. Iradeleri acik secik ortada.
 
Meleklerin aciz ve zavallı varlıklar olduğunu söylediğiniz yorumunuz hiç hoş olmamış. Bırakın melekleri tek hücreli canlılara bile aciz ve zavallı yorumu yapılamaz. Yaratılmış her türlü varlık çok önemli ve değerlidir. Yaratılmış olan tüm herşeyin aciz ya da zavallı olduğunu ve ya ulvi, iyi olduğunu belirtmek ne sizin ne de bizlerin haddi olan bir durum değildir. Melek ifadesi genellikle dinlerde kullanılan bir tanımlamadır. Yapacağım yorumlarda genel olması için meleksi ifadesini kullanacağım. Meleksi varlıklar özgür iadeye sahip değildirler. Burada anlatılmak istenen ifade iyi kötü, doğru yanlış ve varlığın şahsına yapısına ve de özelliklerine göre ve yahut hislerine ve düşüncelerine göre olasılıklar arasında özgürce karar verip onu uygulayamayacaklarıdır. Doğal yaratımları bir göreve göre hareket etmeleridir. Azrail de bir melektir. İnsanları öldürür. Birçoğumuz için pek çok ölüm şekli son derece vahşet içeren korkunç ve kötü olarak tanımlanabilir. Bu Azrail'in iyi ve ya kötü olduğunu ve öldürüp öldüremeyeceği ile ilgili karar verip veremeyeceğini anlatmaz. Onun görevi cana sahip olan diğer varlıkları öldürmektir. Aynı şekilde cehennem melekleri vardır. İnsanların yaşamlarında kötü deneyimler de yaşamaları gerektiğinden dolayı insanları o deneyimlere yönlendiren varlıklar da vardır. Destek veren, şifa veren, haber veren, ilham veren koruyan meleksi varlıklar da vardır. Eğer bir varlığın görevi korumak ise herhangi bir şekilde karar verip korumanın dışında başka bir şey yapamaz. İnsan bedeni can ve ruh ile doludur. Ruhun kendi içinde de kademeleri ve farklı şuur alanları vardır. Can yaşam enerjisi demektir. Yine aynı şekilde bedende belli bir alanda hareket eder. İnsan bedeni içi boş ve ya içinde boşluklar bulunan bir yapı değildir. Bu enerji alanına herhangi bir başka enerji girip yerleşemez. Melekler de tabi ki böyle bir şeyi yapamazlar. Eğer bir meleğin görevi herhangi bir insana o görevin doğrultusunda yanında bulundurmayı gerektiriyorsa etrafına gelebilir. O kadar daha fazlası olamaz.

Sadece meleksi varlıklar değil diğer bütün varlıklar için de bu geçerlidir. İnanılanın aksine musallat vakaaları da bir varlığın insanın içine yerleşmesi ile vukuu bulan bir olay değildir. Enerji bedeninin o varlığın etkisi altında kalması durumudur aslı olan.
 
Bakış açınıza göre değişir tabiki.

Fakat bana göre özgür iradesi olmayan bir varlık son derece zavallı ve acizdir,bunu aşağlamak için değil,acıyarak söylemiştim.

Ayrıca daha önce 2 meleğe şevhet duygusu verildi diye hatırlıyorum,şaşırtıcı olmayan bir şekilde bir kadın yüzünden günah işlemişler.
Yani insanlardan üstün tutmanın hiç bir anlamı yok,ayrıca tanrı meleklerin karşısına ademi koyup ''buna secde edin'' demişti.

Yani tanrıya göre bir insan olarak meleklerden üstün olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz,diye düşünüyorum.

Fakat çelişkiye bakın ki tanrının sözüne inanıp kendimi üstün görerek (Lucifer kabul etmemişti) 7 ölümcül günah olan ''kibir'' günahını işliyorum,nedense bununla da sınırlı kalmıyor ki ''kibir'' zaten Lucifer'e hitaben değilmiydi?

Sizin bakış açınız bu şekildeyse benim bakış açımda bu şekildedir efendim,ademe secde ettikden sonra meleklere acımış olmam hiç bir meleğin gururunu incitmez diye düşünüyorum.

Fakat belkide yanılıyor olabilirim,belkide siz haklısınızdır ve meleklerden üstün değilizdir aynı şekilde Lucifer'den de üstün olamayız,eğer dediğiniz gibiyse Lucifer ademe secde etmeyip tanrıya karşı çıktığında haklı olmuş oluyor sizin bakış açınıza göre.

Yorumlarınız ve yapıcı eleştirileriniz için teşekkür ederim,kendinizle çelişmemeye çalışın.
 
Kabir azabında insanlara işkence edecek meleklerin kör ve sağır oldukları söylenir, ne kadar doğrudur bilemem tabi ama bunu insana acıyıp dövmezler ve çığlıklarını duyup acırlar diye olduğunu biliyorum. Tabi bunun üstünden de ne kadar irade sahibi olduklarını düşünmek gerek. Ayrıca meleklerin hocalığını yapan iblis emirlere karşı gelmiştir. Belki irade sahibi olup karşı gelmeyide biliyorlardır. Ki iblisinde yaradışı meleklerden farklı çok çelişkili bir konu aslında. 😄
 
Kabir azabında insanlara işkence edecek meleklerin kör ve sağır oldukları söylenir, ne kadar doğrudur bilemem tabi ama bunu insana acıyıp dövmezler ve çığlıklarını duyup acırlar diye olduğunu biliyorum. Tabi bunun üstünden de ne kadar irade sahibi olduklarını düşünmek gerek. Ayrıca meleklerin hocalığını yapan iblis emirlere karşı gelmiştir. Belki irade sahibi olup karşı gelmeyide biliyorlardır. Ki iblisinde yaradışı meleklerden farklı çok çelişkili bir konu aslında. ������


iblis cindir. cinlerin iradesi vardır.
 
wow. baya ceviz kabuğu yaşanıyor burada sanırım. Şey hobi yada amaçsızlıkla bağdaştıramıyorum çünkü çok garip bir şey ya bir anda başladı. Hayatınız boyunca pasta yediğinizi ve sebzeden nefret ettiğinizi varsayın. Sonra bir gecede pastalardan tiksiniyor pırasa yemeğe başlıyorsunuz hani? Ben çok ciddiyim bu anlattığım olayın 24 saat öncesi mutlu mesut barımda arkadaşlarımda içen biriydim. Bir anda soğudum alışılmadık bir biçimde değiştim hani. Ve cidden 17 senedir eline geçen her fırsatta canıma okumaya çalışan hayvanın bir anda kendisini sevdirmeye başlaması -ki bu olaylarla aynı zaman çizelgesi içerisinde- beni epey ürküttü. Melek ve benzeri birşey olmasa da bana cidden çok normal gibi gelmiyor. Kendim değilim hani kafam yerinde ama rüya görüyorum gibi. Biri adam olsun bu insanlaşsın falan diye bir şeyler yapmış olabilir mi?
 
Bakış açınıza göre değişir tabiki.

Fakat bana göre özgür iradesi olmayan bir varlık son derece zavallı ve acizdir,bunu aşağlamak için değil,acıyarak söylemiştim.

Ayrıca daha önce 2 meleğe şevhet duygusu verildi diye hatırlıyorum,şaşırtıcı olmayan bir şekilde bir kadın yüzünden günah işlemişler.
Yani insanlardan üstün tutmanın hiç bir anlamı yok,ayrıca tanrı meleklerin karşısına ademi koyup ''buna secde edin'' demişti.

Yani tanrıya göre bir insan olarak meleklerden üstün olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz,diye düşünüyorum.

Fakat çelişkiye bakın ki tanrının sözüne inanıp kendimi üstün görerek (Lucifer kabul etmemişti) 7 ölümcül günah olan ''kibir'' günahını işliyorum,nedense bununla da sınırlı kalmıyor ki ''kibir'' zaten Lucifer'e hitaben değilmiydi?

Sizin bakış açınız bu şekildeyse benim bakış açımda bu şekildedir efendim,ademe secde ettikden sonra meleklere acımış olmam hiç bir meleğin gururunu incitmez diye düşünüyorum.

Fakat belkide yanılıyor olabilirim,belkide siz haklısınızdır ve meleklerden üstün değilizdir aynı şekilde Lucifer'den de üstün olamayız,eğer dediğiniz gibiyse Lucifer ademe secde etmeyip tanrıya karşı çıktığında haklı olmuş oluyor sizin bakış açınıza göre.

Yorumlarınız ve yapıcı eleştirileriniz için teşekkür ederim,kendinizle çelişmemeye çalışın.

Birincisi ben dinsel bir açıklama yapmadım. Dinlere göre açıklama yapacak olursak eğer her dinin bakış açısı farklıdır. Bir varlığın bir varlıktan üstün olması diğer varlığı aciz ya da zavallı yapmaz. Herhangi bir varlığa aciz ya da zavallı demek bir hakarettir. Ve yaratılmış herhangi bir varlık yaratılmış herhangi bir varlığı aşağılama haddini kendinde bulamaz. Bu bir bakış açısı değil. Bu bir terbiye meselesi. Dikkatli okursanız daha önceki mesajımı ben insanların ya da meleklerin üstün olduğu ile ilgili hiçbir açıklama yapmadım. Zaten evrende birşey birşeyden üstün ya da aşağılık değildir. Her bir varlığın bir görevi bir işlevi vardır. Melekleri çıkartırsak evrende çok önemli bir denge bozulur. Bırakın melekleri doğada bok böceklerini bile çıkartırsanız doğadan tüm doğanın dengesi bozulur. Hadi o zaman bok böceği çıktı varsayalım üstün olan varlık insan bok böceğinin yerini alsın. Bu kadar üstün bir varlık her işlevi gerçekleştirmek durumundadır. Bu durumda bu kadar önemli işleve sahip olan bir varlığa yazık ve ya acınası diyemez. Ne düşündüğünüz çok önemli değil. İstediğiniz şeyi düşünmekte özgürsünüz. Bende sizi eleştirmekte özgürüm.
 
Fakat bana göre özgür iradesi olmayan bir varlık son derece zavallı ve acizdir,bunu aşağlamak için değil,acıyarak söylemiştim.

Ayrıca daha önce 2 meleğe şevhet duygusu verildi diye hatırlıyorum,şaşırtıcı olmayan bir şekilde bir kadın yüzünden günah işlemişler.
Yani insanlardan üstün tutmanın hiç bir anlamı yok,ayrıca tanrı meleklerin karşısına ademi koyup ''buna secde edin'' demişti.

Yani tanrıya göre bir insan olarak meleklerden üstün olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz,diye düşünüyorum.

Fakat çelişkiye bakın ki tanrının sözüne inanıp kendimi üstün görerek (Lucifer kabul etmemişti) 7 ölümcül günah olan ''kibir'' günahını işliyorum,nedense bununla da sınırlı kalmıyor ki ''kibir'' zaten Lucifer'e hitaben değilmiydi?

Sizin bakış açınız bu şekildeyse benim bakış açımda bu şekildedir efendim,ademe secde ettikden sonra meleklere acımış olmam hiç bir meleğin gururunu incitmez diye düşünüyorum.

Fakat belkide yanılıyor olabilirim,belkide siz haklısınızdır ve meleklerden üstün değilizdir aynı şekilde Lucifer'den de üstün olamayız,eğer dediğiniz gibiyse Lucifer ademe secde etmeyip tanrıya karşı çıktığında haklı olmuş oluyor sizin bakış açınıza göre.

Yorumlarınız ve yapıcı eleştirileriniz için teşekkür ederim,kendinizle çelişmemeye çalışın.

- Özgür iradeniz bir vakte kadar var o da test edilebilmeniz için. Yani çok da matah bir şey değil. Asıl özel olan var olma bilincidir. Bu da her bedenli-bedensiz canlıda var. Ne zaman ki o bilinciniz alındı zaten varlık olmuyorsunuz nesne oluyorsunuz. Bu sebeple özgür iradeden çok var oluş bilincinizdir sizi özel kılan. Meleklerde de var bu bilinç elbette.

- Secde etmek demek tapınmak değildir orada. Secde sadece Rabbe yapılır. Burada Rab, yarattığı ve içine kendi gücünün tecellisi olan canı verdiği bir varlığa işaret ediyor. Bu varlığa bir de seçme hakkı veriyor. Ancak bunu da sınırlıyor. Değiştirilebilir ve değiştirilemez kader çerçevelerine sınırlandırılan bir özgür irade var. Bu sınırlar o kadar geniş ki unutuyoruz bunu. Şimdi bu bizi üstün yapmıyor. Bir baş yapıt yapıyor. Bu baş yapıtın yüceliği karşısında o yapıtın sahibine secde ediliyor. Yoksa Hz. Adem'e iki kaşı iki gözü için veya onun nurla canlanmış çamur bedenine secde etmiyorlar, yanlış fikirlere kapılmayın. Biz de onlar gibi kuluz. Örnek vermek gerekirse, namaz kılarken neden KABE'ye dönüp secde ediyoruz? Kabe'ye taptığımız için mi? Elbette hayır. Sanırım anladınız mantığı.

-Şeytan bir melek kategorisi varlık türü değildir. Yapı taşı bile farklı onlardan. Hatta cinlerin yapı taşına daha yakındır. Ancak bu varlık, verilen özel yetkileriyle meleklerin yönetiminde söz sahibi olmuş. Sizi daha farklı bir düşünce yoluna sokacağım. Sizden istenen ve beklenen meleklerden üstün olmanız vs. değil, Şeytanın kendisinden daha üstün olmanız. Çünkü Şeytan fıtratı gereği, meleklerden daha çok insanla ortak noktaya sahip. Sana deniliyor ki, sen de aynı hatalara düşme, Şeytanın donanımı ''insan türünden'' daha iyiydi, teknik özellikleri de öyle. Zaten Şeytan da bu yüzden bunu bir baş yapıt olarak görmedi ve secde etmedi. Zaten insana secde etmediği için değil, yukarıda da mantığını açıklamaya çalıştığım sebepten lanetlendi. Şeytanın sınavı insandı, insanın sınavı da kendisi. İlk sorudan sınavı batırmayalım, meleklerden üstünüz diyerek. Yoksa bizden üstün olduğunu savunan Şeytan'ın durumuna düşeriz. Bugün Şeytan o muazzam bilgilerine, tekniklerine, beni milyarlara trilyonlara katlayacak uçsuz bucaksız gücüne, kıyamet gününe kadar aldığı yetkiye rağmen, benim YA ALLAH nidamın sayesinde bana tesirini edemiyorsa işte acizlik budur. Ne zaman ki sana bahşedilen varoluş bilincini sana vereni unuttun o zaman aciz olursun. Yoksa mikroskopta görünen bir virüs de ''güya meleklerden de üstün'' bu insanı öldürebiliyor. :) Yani üstünlük nedir ne değildir bunu tartışmak biz kullar için anlamsız. İşte zamanında deneyen olmuş, bugün ne halde olduğu ortada. Kendisi Lucifer olur.. :)

Meleklerden üstün olan bir yanımız var yok değil, gelin görün ki bize ait bir şey değil bu. Hz. Adem'e bilmeyi bahşeden Allah, meleklerin karşısında bununla insanın yazılımsal olarak üstün tutulduğunu gösterir. Bu yazılımın kodları, kilitleri ve ara sürümleri ise tamamen Allah'ın tasarrufunda, haliyle havaya girmeye gerek yok.



Şimdi üstünlük meselesinde tamamen kendi düşüncem olan bir nokta var. Özgür irade ile, Dünya'da yaşadığımız süre boyunca olayı nasıl bitirdiğimize göre üstün müyüz aciz miyiz ortaya çıkacak. Cennet cehennem de budur zaten.
Sanki şöyle olmuş:
''Hadi bakalım sana özgür iradeni verdik, bilmeyi öğrettik, dua ve yardım kanallarını açık bıraktık, bu kanallara görevliler tayin ettik, size doğruyu göstersin diye temsilciler ve kitaplar yolladık. Bütün bunları da sizi özgür bırakarak yaptık, öyle ki bizi inkar edebilmenize olanak sağlayacak kadar sizi size bıraktık, her an müdahale etmeyerek sınavınızı, olgunlaşma sürecinizi size bıraktık, bir de sizden hemen önce sınavdan çıkan varlığın sınav sonucunu size cevap anahtarı ve o varlığın yaptığı hatalarla size anlattık.'' Biz de bunları görüp üstünüz demişiz sınav baştan hayal kırıklığı olmuş. Çünkü varlığın sınavda verdiği en yanlış cevabı vermişiz ilk soruda, ''üstünüm ben''.. :D
 
Birincisi ben dinsel bir açıklama yapmadım. Dinlere göre açıklama yapacak olursak eğer her dinin bakış açısı farklıdır. Bir varlığın bir varlıktan üstün olması diğer varlığı aciz ya da zavallı yapmaz. Herhangi bir varlığa aciz ya da zavallı demek bir hakarettir. Ve yaratılmış herhangi bir varlık yaratılmış herhangi bir varlığı aşağılama haddini kendinde bulamaz. Bu bir bakış açısı değil. Bu bir terbiye meselesi. Dikkatli okursanız daha önceki mesajımı ben insanların ya da meleklerin üstün olduğu ile ilgili hiçbir açıklama yapmadım. Zaten evrende birşey birşeyden üstün ya da aşağılık değildir. Her bir varlığın bir görevi bir işlevi vardır. Melekleri çıkartırsak evrende çok önemli bir denge bozulur. Bırakın melekleri doğada bok böceklerini bile çıkartırsanız doğadan tüm doğanın dengesi bozulur. Hadi o zaman bok böceği çıktı varsayalım üstün olan varlık insan bok böceğinin yerini alsın. Bu kadar üstün bir varlık her işlevi gerçekleştirmek durumundadır. Bu durumda bu kadar önemli işleve sahip olan bir varlığa yazık ve ya acınası diyemez. Ne düşündüğünüz çok önemli değil. İstediğiniz şeyi düşünmekte özgürsünüz. Bende sizi eleştirmekte özgürüm.


Fakat ben açıklamamı dinlere göre yaptım sizde benim söylediğime karşı çıktınız.

Fakat madem dinlere göre değilde doğaya göre yorumlamak istiyorsunuz saygı duyarım,ben yanlış anlamışım afedersiniz.
Nasılsa burada yetkili sizsiniz sizin istediğiniz gibi açıklarım öyleyse.

Şu mükemmel dengenize soyu tükenen canlıları eklerseniz dünyanın başından beri ne kadar dengesiz bir yer olduğunu anlarsınız sanırım.

Bok böcekleri canlıda dinazorlar kurabiyemi?

Ben hayatım boyunca dinazorların bir faydasını görmedim herhalde şu an yaşasalardı pek çok faydasını görürdük,nesillerinin tükenmesi dengeyi çok bozmuş öyle değilmi?

Fakat muhtemelen dinazorlar konusuna ''allah bize zarar vermemeleri için öldürdü'' tarzı bir şey söylecek birileri çıkacaktır o zaman

Buyrun efendim,nesli tükenmiş olan hayvanların lisetesine buradan ulaşabilirsiniz bakalım kaç tanesinin yokluğunu hissediyorsunuz?
http://en.wikipedia.org/wiki/Lists_of_extinct_animals (basit bir ingilizceyle yazılmış)

Ah şu melekler olmasaydı ne yapardık?

Olmayan özgür iradeleri ve bizi hiç bağlamayan kararlarıyla insan doğasını ayakta tutuyorlar eğer onlar olmasaydı muhtemlen günah falan işlerdik :(

Aciz olan acizdir efendim,istediğiniz kadar yararlı olduklarını düşünebilirsiniz fakat özgür iradesi olmayan bir varlık bir hiçtir,istediği kadar zeki yada istediği kadar güçlü olabilir fakat özgür iradesine göre karar veremiyorsa gerisi pek önemli değildir.

Zannedersem özgür iradenin önemini pek anlamak istemiyorsunuz.

Hitler 2. dünya savaşında özgür iradesi olmayan askerler yapmaya çalışmıştı nedenini tahmin etmek çok kolay satranç taşı gibi bilerek ölüme gidecek insanlar bir diktatörün hayalidir,peki bir gün özgür iradesi olmayan askerler yapılsa ve o askerle karşı karşıya gelseniz ''bok böceğinin faydası varsa bununda faydası var'' dermiydiniz? hayır demezdiniz neden demeyeceğinizi sormayacağım çünkü ''allah yarattığı için'' tarzı bir cevap almaktan korkuyorum.
(hitlere diktatör dedim tanrıyı kötülemek yada o tarz bir benzetme yapmadım sadece bu şekilde denk geldi)

O insanla kendinizi bir tutarmıydınız? kesinlikle tutmazdınız ve azacık vicdanınız varsa ona acırdınız,kimin hangi amaçla yarattığı fark etmez özgür iradesi olmayan bir varlığa acırım ister insan ister melek olsun,eğer meleklere acımıyorsanız ya olayı kavrayamamışsınız yada sizin vidan duygunuzda bir problem var demektir.

Ayrıca sanki sizde biraz ''Öfke'' sezdim,dikkat edin 7 ölümcül günahtan birisidir kötü yola düşmeyin yoksa melekler hakkınızda ne düşünür?
 
Demişsinizki tuz beni yakıyor özel olmazsa size bi soru sorcam ve bu önemli babanız yaşıyormu yoksa siz doğmadan öldümü ?
 
Fakat ben açıklamamı dinlere göre yaptım sizde benim söylediğime karşı çıktınız.

Fakat madem dinlere göre değilde doğaya göre yorumlamak istiyorsunuz saygı duyarım,ben yanlış anlamışım afedersiniz.
Nasılsa burada yetkili sizsiniz sizin istediğiniz gibi açıklarım öyleyse.

Şu mükemmel dengenize soyu tükenen canlıları eklerseniz dünyanın başından beri ne kadar dengesiz bir yer olduğunu anlarsınız sanırım.

Bok böcekleri canlıda dinazorlar kurabiyemi?

Ben hayatım boyunca dinazorların bir faydasını görmedim herhalde şu an yaşasalardı pek çok faydasını görürdük,nesillerinin tükenmesi dengeyi çok bozmuş öyle değilmi?

Fakat muhtemelen dinazorlar konusuna ''allah bize zarar vermemeleri için öldürdü'' tarzı bir şey söylecek birileri çıkacaktır o zaman

Buyrun efendim,nesli tükenmiş olan hayvanların lisetesine buradan ulaşabilirsiniz bakalım kaç tanesinin yokluğunu hissediyorsunuz?
http://en.wikipedia.org/wiki/Lists_of_extinct_animals (basit bir ingilizceyle yazılmış)

Ah şu melekler olmasaydı ne yapardık?

Olmayan özgür iradeleri ve bizi hiç bağlamayan kararlarıyla insan doğasını ayakta tutuyorlar eğer onlar olmasaydı muhtemlen günah falan işlerdik :(

Aciz olan acizdir efendim,istediğiniz kadar yararlı olduklarını düşünebilirsiniz fakat özgür iradesi olmayan bir varlık bir hiçtir,istediği kadar zeki yada istediği kadar güçlü olabilir fakat özgür iradesine göre karar veremiyorsa gerisi pek önemli değildir.

Zannedersem özgür iradenin önemini pek anlamak istemiyorsunuz.

Hitler 2. dünya savaşında özgür iradesi olmayan askerler yapmaya çalışmıştı nedenini tahmin etmek çok kolay satranç taşı gibi bilerek ölüme gidecek insanlar bir diktatörün hayalidir,peki bir gün özgür iradesi olmayan askerler yapılsa ve o askerle karşı karşıya gelseniz ''bok böceğinin faydası varsa bununda faydası var'' dermiydiniz? hayır demezdiniz neden demeyeceğinizi sormayacağım çünkü ''allah yarattığı için'' tarzı bir cevap almaktan korkuyorum.
(hitlere diktatör dedim tanrıyı kötülemek yada o tarz bir benzetme yapmadım sadece bu şekilde denk geldi)

O insanla kendinizi bir tutarmıydınız? kesinlikle tutmazdınız ve azacık vicdanınız varsa ona acırdınız,kimin hangi amaçla yarattığı fark etmez özgür iradesi olmayan bir varlığa acırım ister insan ister melek olsun,eğer meleklere acımıyorsanız ya olayı kavrayamamışsınız yada sizin vidan duygunuzda bir problem var demektir.

Ayrıca sanki sizde biraz ''Öfke'' sezdim,dikkat edin 7 ölümcül günahtan birisidir kötü yola düşmeyin yoksa melekler hakkınızda ne düşünür?

Nesli tükenen varlıkların büyük bir bölümü insan öncesi döneme denk gelen varlıklardır. Neden insanlardan önce bir sebeple yok olduklarına dair bir fikrim yok. Evrensel sistemin mutlaka dengesi ile ilgilidir. Daha sonradan nesli tükenen ve ya nesli tükenmeye yaklaşan hayvanlar insanlar yüzünden tükenme noktasına gelmiştir. Bu da evrenin dengesini bozmakta şu an pek çoğumuz için fark edilmeyen ama gelecekteki nesiller için önemli kayıplara yol açacaktır.

Özgür iradeye sahip olduğunu iddia ettiğimiz insan ırkının da ne kadar özgür olduğu bir tartışma konusudur. Dünyada kaç insan salt özgür iradesi ile hareket ediyor. Ya da özgürlüğümüz yine insanın kendisi tarafından ne kadar çok sınırlandırılıyor. Bunların hepsi birer tartışma konusu. Evrensel sistem içerisinde bildiğimiz ya da bilmediğimiz her türlü varlığa karşı uygun olmayan ifadeleri kendimce ifade ettim ve uyarmaya çalıştım bir farkındalık yaratmak adına. Evrenin bir birlik ve bilinç ile hareket ettiğini ve bu birlik bilincinin sevgiden yoksun olması evrenin yegane sorunudur. Daha fazla sevgi daha fazla yaşam demektir. Bu evrensel sevgi bilincinin oluşmasını umarım.
 
Bence burada kilit noktası şu cümle
1. Annem Tuzla bişey yaparken üzerime döküldü deli gibi yanma hissettim ( tuz bazı varlıklardan korunmak için kullanılır)
bide hayvanlarım iyi davranıyor ve kötülüklerim bloklanıyo gibi bir yazı var ben bunu şöyle yorumluyorum yarı melek yarı insan olma ihtimali
 
Bence burada kilit noktası şu cümle
1. Annem Tuzla bişey yaparken üzerime döküldü deli gibi yanma hissettim ( tuz bazı varlıklardan korunmak için kullanılır)
bide hayvanlarım iyi davranıyor ve kötülüklerim bloklanıyo gibi bir yazı var ben bunu şöyle yorumluyorum yarı melek yarı insan olma ihtimali
Tuz hassasiyeti hepimizde var sadece bazı insanlarda deri hassasiyeti daha fazladır.banyoda tuz yıkanmanız bitince tuz ile ovunun bakalım yanmadan kaç dakika sabredebileceksiniz :)Belki yazan üye açık tenlidir, belki egzama oluştu,belkide vücudunda bir krem-peeling veya kese işlemi vardı sonrasında değdi haliyle cayır cayır yakar tabi.Yani varlık demek için bu kadar acabanın içindeyken tuzu elemek gerekir.
 
Azazil Meleklerin üstünde idi Tanrının en sevgili varlığı İnsan var olana kadar . Pabucu dama atılan çocuk kardeşini kıskanmazmı ? Kıskanmak düşmanlığı tetiklemiş olmalı . İrade olayı şeytan ve şeytanı takip eden meleklerin gök yüzünden yıldırımlar şeklinde yer yüzüne çakıldığını yere düşmeden bazısının Kriye eleison diye haykırıp merhamet dilediklerini ve havada kaldıklarını onların ama lanetli olarak genede kaldıkları söylenir . Yani bizim demonlarımız üst sınıf cinlerimiz bunlar ve hristiyanlıkta cin şeytandır ve şeytanın iyisi yoktur hepsi kötüdür .
 
İyilik ve kötülük kavramları dünyevi olan bir sistemdir. Evrensel sistemde iyi ya da kötü ayrımı yoktur. Herşey zıtlıkları ile vardır. Bizlerin tabiri ile iyi olmadan kötü, kötü olmadan da iyi olmaz. Yoksa nasıl ifade ederdik iyi ile kötüyü. Tek bir sistem olurdu böylece. Her bir varlığın bir işlevi var. Şeytani olarak ifade edilen varlıklar da görevleri ile varoldular. Evrensel sistemin karmaşıklığını negatif dengelemek için varlar. Bu ayrımlar sadece bize özel.

Şahsi olarak düşmüş meleklerin varlığına inanıyorum lakin şehir efsanesi şeklinde bu tür bir düşüş değil benim inandığım. Bu çok mitolojik bir anlatım olmuş. Ama bilmiyorum diye de mümkün değildir diyemem. Mümkün olabilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst