lutfen yardım edermisiniz ( kamer ay saati hakkında )

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan oxxo34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oxxo34

Kayıtlı Üye
merhaba arkadaslar bilgili arkadaşlardan bir ricam olucak acaba kamer ay saatinin hangi gün ve saate geldigini açıklıyabilirlerse memnun olurum sanırım illere göre degişiyormuş ben istanbuldayım yardımcı olursanız sevinirim

merhaba arkadaslar bilgili arkadaşlardan bir ricam olucak acaba kamer ay saatinin hangi gün ve saate geldigini açıklıyabilirlerse memnun olurum sanırım illere göre degişiyormuş ben istanbuldayım yardımcı olursanız sevinirim

Ay günü pazartesi günüdür, gecesi de pazarı pazartesiye bağlayan gecedir. Gündüz saatlerinden 1. ve 8. saatler ay günündeki ay saatlerini oluşturur gecesinde ise 6. saat dilimidir. Ayrıca diğer günlere ait ay saatleri de hesaplanır. Bunlar yaşanılan bölgedeki o tarihteki güneş doğuş ve batış saatleri ile yapılan hesaplamalar sonucu belirlenir. Sitede bu saatlerin nasıl hesaplandığı detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Lütfen araştırın.

teşekkür ederim origanum hesaplamada kafam allak bullak oldu :( bana kısaca pazartesi günü şu saaten şu saate kadar diyebiirmisiniz . 1. ve 8. saatler demişsiniz ama ben yine anlamadım kalın kafalıyım galiba sorularımla rahatsız etmemişimdir umarım

Diyemem çünkü hergün güneş farklı saatlerde doğar ve batar. Dolayısıyla her gün için ayrı hesap yapılır. Sizin orda ne zaman doğup battığını saatli marif takviminden bulun ve toplam gün uzunluğu süresini hesaplayın kaç dakika ise 12 ye bölün. Her bir süre o güne ait gündüz saatidir. Diyelim gündüz saati hesaplamasında 45 dk çıktı ise 1. saat güneşin doğduğu andan itibaren ilk 45 dakikadır, ikinci 45 dakika ise 2. saattir böyle gider hesap. Battıktan sonra ise güneş doğana kadar olan zaman dilimine bakılır ve gene dakikalar 12 ye bölünür ve 1 gece saatinin kaç dakika olduğu hesaplanır. Burada dikkat edilmesi gereken önemli konu ise saatli marif takvimlerinde verilen güneş ve akşam saatlerindeki bir durumdur. İslam dinine göre güneş doğarken ve batarken namaz kılınmaz takvimde belirtilen ile namaz saatleridir yani sabah namazı güneş doğmadan az önce kılınır. Dolayısıyle orada verilen sabah saati güneşin doğuşundan 12 dakika öncesini gösterir bu yüzden güneşin gerçek doğuş saati için takvimde verilen güneş yazan saate 12 dakika eklenir. Akşam için de benzer bir problem söz konusudur, o takvimde verilen akşam namazı saatidir ve güneşin gerçekten battığı saati bulmak için ordan 12 dakika çıkartılması gerekir. Bu elde edilen saatler güneşin gerçek doğuş ve batış saatleridir ve hesaplamalar buna göre yapılmalıdır. Bir de 12 ye böldüğünüz zaman küsurlu sayı çıkarsa bu küsurları almayın tam sayı kısmını alın. Bu nedenlerle hesaplamalar saniyelerin atılması nedeniyle fark yaratacaktır ve hemen ay saati geldi diye o an çalımaya koştur koştur başlamayın, saat girdikten 10-15 dk bekleyip öyle başlayın. Sitemizde bunlar kaç kere anlatıldı tekrar aynı şeyleri yazmak prensibimiz değildir ve bunu yapmıyoruz normalde, arama kısmından majikal saatler, yıldız saatleri diye aratarak detaylı anlatımlarımızı bulabilirsiniz. Bu saatler konusu havass bilgilerinin en baş kısımlarında öğrenilecek bir bölümdür. O saatlerde işlem yaparken siz nasıl olmalısınız ortam nasıl olmalı bunları da dikkate alın mutlaka. Detaylı konuya hakim olmadan herhangi bir işlem yapmayın. Önce tüm teorik bilgileri okuyun sonra kendinizi hazırlar, uygulamaya geçersiniz.

oxxo kardeşim eline takvim al ve pazartesi günü(ay saatini bulmak isdiyosan) için kendi yaşadığın şehrin sabah yazan yerindeki saatine 12 dakika ekle.sonra akşam saatine bak o saatten de 12 dakika çıkar.bu bulduğun saatleritopla ve mesela 9 saat mi çıkdı diyelim 60 ile çarpıp dakikaya çevir ve 12ye böl.saat dilimlerinin arasındaki dakikayı bulursun.mesela takvimdeki güneş yazan yere 12 dakika ekleyerek güneşin doğuş saatini bulmuştun o saate 12ye böldüğünde 40 dakika çıkdıysa 40 dakika 50 çıkdıysa artık ne çıkar bilemm onu ekle (mesela güneş saatı 7.19 çıkdıysa ve 12ye böldüğünde 46 dakika çıkdıysa 7.19a ekle 46 dakikayı eklesek 8.05 çıkıyo ya işte 7.19-8.05 arası ay saati oluyo ama pazartesiyi hesaplıcaksan).çok karışık anlattım kusura bakma ama dediklerimi sırayla yaparsan mutlaka yapabilirsin umarım sana yardımcı olur :)

Geri