Kuran okunduktan sonra edilecek dua

hypnotica

Kayıtlı Üye
selam arkadaşlar, bu duayı babannem bana verdi. kendisi bir okuma gününde, hocadan almış. Kuran okuduktan sonra bu duayı okuyabilirmişsiniz. Hepinize hayırlı bayramlar.

"Sabahın seherinde dağılan kısmetten, Mevla'nın rahmetinden, Peygamber Efendimiz'e verilen şefaatten, Fadime Ana'ya verilen hacetten bizlere de nasip eyle Ya Rabbi.

Allah'ım evine geldim, Peygamber Efendimizin hacet kapıları açılmış, hacetimi almaya geldim. Allah'ım imandan ayırma, can acısı duyurma, dünyada gözsüz, ahirette imansız bırakma Ya Rabbi.

Rızkımızı bol ver, imanımızı gür ver, kabrimize nur ver, azımızı çoğa say, günahımızı yoka say, bilmediğimizi bildir, kabrimizi iman ve nur ile doldur Ya Rabbi.

Allah'ım bizi af eyle, her derdimizi def eyle, kalbimizi nur eyle, dört ırmaktan içirmek nasip eyle Ya Rabbi.

Ey Allah'ım dinimiz ve imanımız sana emanet, kabirde, haşirde, sıratta, mizanda, arasatta sen selamet eyle Ya Rabbi.

Allah'ım kafalarımızdan durgunluğu, kalplerimizden yorgunluğu, ruhlarımızdan kırgınlığı kaldır Ya Rabbi. Bizi iki cihanda aziz olanlardan eyle. Verdiğin akıldan, doğru yoldan, kamil imandan, verdiğin sıfattan, beş vakit namaz kılan dostlarımdan ayırma Ya Rabbi.

Gözümüzün nurunu, dizimizin dermanını, kalbimizin imanını alma Ya Rabbi. Yel hışmından, ateş hışmından, şerli kulların şerrinden sen esirge Ya Rabbi.

Az ağrılı ölüm nasip eyle ya rabbi. Gizli dertlerimizi uyandırma, dilimizi aklımızı zayi etme, dumanlı günler verme Ya Rabbi.

Sev bizi, sevdir bizi, sevindir bizi, dünyada mekansız, kabirde kefensiz, ahirette imansız koyma. İşim selamet, başım selamet, imanım sana emanet Ya Rabbi.

Ey hacetleri yerine getiren, ey duaları kabul buyuran, kendi rahmetinle dualarımı kabul et. Ey merhamet edenlerin en merhametlisi Allahı'm rızai ilahin için okumuş olduğumuz Kuran-ı Kerim'i meali kabul eyle, kusurlarımız varsa af eyle, meleklerinle tamam eyle.

Allah'ım okumuş olduğumuz Kuran-ı Kerim'den hasıl olan sevabı evvele bizzat hulusa-i kainat, başımızın tacı, gönüllerimizin ilacı, "Sen olmasaydın bu alemi yaratmazdım" sözünün muhattabı en büyük insan Muhammed Mustafa (s.a.v) Efendimiz'in mübarek ruhu Tayyibelerine hediye eyledik. Haberdar eyle Ya Rabbi.

Hz. Adem (a.s)'dan bizim peygamberimize kadar gelmiş geçmiş bütün peygamberlerin ruhlarına hediye eyledik, sen vasıl eyle Ya Rabbi.

Ashab-ı Kiram'ın günümüze kadar gelmiş geçmiş evliya, ulema, ermiş ve dervişlerin ve İslam uğruna canlarını mallarını feda ederek şehit düşen tüm mü'min kullarının ruhlarına da hediye eyledik şu anda onları haberdar eyle Ya Rabbi.

Ya Rabbi hane sahiplerinin de ölmüşlerinin ruhlarına hediye eyledik, vasıl eyle Ya Rabbi.

Buradaki cemaatin ana - baba, evlat, ayal yediden yetmişe cümle kuşak ehli iman ile ölmüşlerinin ruhlarına hediye eyledik, vasıl eyle Ya Rabbi.

Gözlerimiz perdelenip, şu güzel dünyayı göremez olduğumuz vakit, cennet-i cemal-i Muhammed Mustafa (s.a.v)'ya hayran, sağımızda Kuran, göğsümüzde iman, fikrimizde hafizeyol karşımda Peygamberimiz "Korkma, ya ümmetim, sen benim ümmetimsin, makamıma hoş geldin,menzilin mübarek olsun." Gözlerimiz arş-ı alayı seyrederken, dillerimiz kelime-i şahadet getirerek buyurun (Eşhedü Enla İlahe İllallah ve Eşhedü Enne Muhammeden Abduhu ve Rasulüh) diyerek az ağrı ve asan ölümle çene kapamamızı cümlemize nasip eyle Ya Rabbi.

Kabirlerimizi cennet bahçelerinden bir bahçe eyle, Lütfu ilahiye eren, imana canını veren, firdevs cennetine giren, orada cemalini gören kullarından eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi bizleri şeytanın şerrinden ve nefsimizin şerrinden, ani ölümden, şiddetli fakirlikten, kabul olmayan duadan, yetim görünce sızlamayan yürekten, faydasız ilimden, gıybet, dedikodu, yalan ve iftiradan koru. İlahi Kıyamete kadar neslimizden, ehli tevhid, ehli iman, ehli Kuran, ehli ilim, ehli irfan, ehli vicdan ve dua edecek hayırlı insanlarımızı başımızdan eksik etme Ya Rabbi.

Hastalarımıza şifa, dertli kullarına deva, borçlu kullarına edalar nasip eyle. İçimize yaşama şuuru, öğrenme sevgisi ver. Emrettiğin gibi tam mümin kullarından olmayı nasip et. Allah rızası için dualarımızın kabulü için sübhane rabbike rabbil izzeti Amme yasifun ve selamün alel mürselin velhamdülillahi Rabbil Alemin El Fatiha
."

Geri